vytisknout velikost písma Recept, který musíte vyzkoušet: bezinková limonáda

Recept, který musíte vyzkoušet: bezinková limonáda

Všude kolem nás ještě stále kvete černý bez, a tak by bylo škoda ho nevyužít. Možná že si jeho květy běžně sušíte nebo z nich děláte šťávu. Vyzkoušeli jste ale už někdy bezinkovou limonádu? Pokud ne, neváhejte a pusťte se do její přípravy. Je výborná.

Co budete potřebovat

Nasbírejte dvanáct bezinkových květů (sbírejte je za suchého slunečného počasí, aby byly pěkně rozvité) a připravte si čtyři a půl litru vody, sedm set gramů cukru, šťávu z jednoho citronu a dvě polévkové lžíce jablečného moštu nebo vinného octa.  

Jak na to

Nejdříve přiveďte vodu do varu. Do čisté nádoby dejte cukr, zalijte ho nachystanou vodou a míchejte, dokud se nerozpustí. Poté počkejte, až voda vychladne, a přidejte do ní šťávu z citronu, bezinkové květy a ocet (mošt). Přikryjte a nechte louhovat čtyřiadvacet hodin. Poté vzniklou směs přeceďte a nechte dalších čtrnáct dnů v klidu. Nápoj podávejte chlazený, můžete do něj dát pár kostek ledu.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařovačky

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařov…

Chcete si pořídit netradiční dekoraci, která navodí tu správnou atmosféru a všichni hosté ji navíc budou obdivovat? Pak se pusťte do výroby zimního svícnu ze zavařovací sklenice.

7.  11.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |