vytisknout velikost písma Recept, který musíte vyzkoušet: bezinková limonáda

Recept, který musíte vyzkoušet: bezinková limonáda

Všude kolem nás ještě stále kvete černý bez, a tak by bylo škoda ho nevyužít. Možná že si jeho květy běžně sušíte nebo z nich děláte šťávu. Vyzkoušeli jste ale už někdy bezinkovou limonádu? Pokud ne, neváhejte a pusťte se do její přípravy. Je výborná.

Co budete potřebovat

Nasbírejte dvanáct bezinkových květů (sbírejte je za suchého slunečného počasí, aby byly pěkně rozvité) a připravte si čtyři a půl litru vody, sedm set gramů cukru, šťávu z jednoho citronu a dvě polévkové lžíce jablečného moštu nebo vinného octa.  

Jak na to

Nejdříve přiveďte vodu do varu. Do čisté nádoby dejte cukr, zalijte ho nachystanou vodou a míchejte, dokud se nerozpustí. Poté počkejte, až voda vychladne, a přidejte do ní šťávu z citronu, bezinkové květy a ocet (mošt). Přikryjte a nechte louhovat čtyřiadvacet hodin. Poté vzniklou směs přeceďte a nechte dalších čtrnáct dnů v klidu. Nápoj podávejte chlazený, můžete do něj dát pár kostek ledu.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo či zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad!

13.  10.  2017 |
Co s muškáty přes zimu?

Co s muškáty přes zimu?

Muškáty (pelargonie) a jejich zazimování řeší snad každý pěstitel balkonových rostlin. Vypravili jsme se proto pro praktické rady za zkušenou pěstitelkou, paní Valinovou do Budyně nad Ohří.

1.  10.  2017 | | 2 N/A
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A