vytisknout velikost písma Recept, který musíte vyzkoušet: bezinková limonáda

Recept, který musíte vyzkoušet: bezinková limonáda

Všude kolem nás ještě stále kvete černý bez, a tak by bylo škoda ho nevyužít. Možná že si jeho květy běžně sušíte nebo z nich děláte šťávu. Vyzkoušeli jste ale už někdy bezinkovou limonádu? Pokud ne, neváhejte a pusťte se do její přípravy. Je výborná.

Co budete potřebovat

Nasbírejte dvanáct bezinkových květů (sbírejte je za suchého slunečného počasí, aby byly pěkně rozvité) a připravte si čtyři a půl litru vody, sedm set gramů cukru, šťávu z jednoho citronu a dvě polévkové lžíce jablečného moštu nebo vinného octa.  

Jak na to

Nejdříve přiveďte vodu do varu. Do čisté nádoby dejte cukr, zalijte ho nachystanou vodou a míchejte, dokud se nerozpustí. Poté počkejte, až voda vychladne, a přidejte do ní šťávu z citronu, bezinkové květy a ocet (mošt). Přikryjte a nechte louhovat čtyřiadvacet hodin. Poté vzniklou směs přeceďte a nechte dalších čtrnáct dnů v klidu. Nápoj podávejte chlazený, můžete do něj dát pár kostek ledu.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Nejkrásnější jarní věnce na dveře. Inspirujte se!

Nejkrásnější jarní věnce na dveře. Inspirujte…

Pokud na vašich vchodových dveřích ještě stále visí vánoční věnec, je nejvyšší čas vyměnit ho za jarní. Rozkvetlá dekorace vchod nejen hezky ozdobí, ale při každém odchodu a příchodu domů vám zlepší náladu. Podívejte se pro inspiraci do naší velké fotogalerie, kde najdete více než padesát těch nejkrásnějších věnců z celého světa.

6.  3.  2019 |
7 věcí, na které musíte dát pozor při pěstování zamiokulkasu

7 věcí, na které musíte dát pozor při pěstová…

Zamiokulkas se v současnosti řadí mezi nejoblíbenější pokojové rostliny. Ač exotický, jeho pěstování není náročné. Je příkladem moderní rostliny – na trhu se objevil jen před pár lety, ale rychle si vydobyl své místo na slunci.

24.  10.  2018 |
Medvědí česnek je první jarní životabudič. Vyzkoušejte naše recepty

Medvědí česnek je první jarní životabudič. Vy…

Roste pouze na jaře a vychutnávat si ho můžete jen necelé dva měsíce. Jak ho v lese bezpečně poznat a odlišit ho od konvalinky? Jak ho pěstovat na zahradě? A co si z něj uvařit?

13.  3.  2019 |
Bylinky na balkon: Jaké jsou vhodné a jak je pěstovat

Bylinky na balkon: Jaké jsou vhodné a jak je …

Jsou voňavé, svěží, mají báječnou chuť. Čerstvé bylinky pozvednou každý pokrm. Využijete je při přípravě studené i teplé kuchyně. Hodí se do pomazánek, polévek, na brambory, k masu, na dezerty… Je proto skvělé mít je stále po ruce. Poradíme vám, jak si je snadno a úspěšně vypěstovat doma.

9.  3.  2019 |
Jak vypadá bršlice. Plevel, který zahrádkáři nenávidí a vegetariáni milují

Jak vypadá bršlice. Plevel, který zahrádkáři …

Každý zahrádkář zná tento úporný plevel a nejeden s ním bojuje celá léta. Lze se bršlice zbavit a je opravdu tak nebezpečná, jak se obecně tvrdí?

12.  3.  2019 |