Rafinovaní pomocníci pro usnadnění práce s půdou

Jak na to, aby se práce na zahradě stala snadnější, efektivnější a hlavně příjemnější? Díky dobře zvoleným pracovním nástrojům vám práce půjde snáze od ruky a na konci dne se budete moci ohlédnout za velkým množstvím udělané práce.

Nové technologie a použité materiály zajišťují lehkost produktů, ale zároveň jejich pevnost a odolnost. Ergonomicky tvarované násady a správný úhel mezi hřídelí a hlavou nástroje pak pomáhají tomu, že vás druhý den nebudou záda bolet jako čert.

Ideální pomocníky pro práci s půdou představuje Fiskars v řadě Xact™. Řada se skládá z rýčů, vidlí klasických a kompostovacích a lopaty. Většina výrobků je k dostání ve dvou velikostech pro pohodlnou práci výškově větších i menších jedinců. Jedinečný tvar a promyšlené využití materiálu představuje důležitý krok vpřed v kapitole vývoje designu zahradního nářadí.

Každý z produktů řady Fiskars Xact™ byl pečlivě navržen tak, aby byl lehký, rovnoměrně vyvážený a dobře padl do ruky. Lopata a rýče disponují novým inovativním designem hlavy, která je vyrobena z trvanlivé borové oceli svařené v elegantní kompozici s pevnou ocelovou hřídelí.

Rýče Fiskars Xact™ usnadňují práci díky speciálně naostřeným hranám, které zajišťují snazší proniknutí do půdy. Široká nášlapná hrana s protiskluzovou ochranou umožňuje při práci se špičatým rýčem kopat efektivně i do velmi tvrdé půdy. Rovný rýč je zase dokonalým společníkem pro různé výsadby a lemování květinových záhonků a cest.

_DSC2479_15469_2.jpg

Vidle Xact™ také překvapí svou lehkostí. Ale nenechte se mýlit. Jsou vyráběny ručně a odpovídají náročným specifikacím. Obstojí proto i při náročné práci ve ztížených podmínkách. Součástí řady Fiskars Xact™ jsou také kompostové vidle s tenkými, široce rozloženými hroty, zakřivenými směrem vzhůru pro přehazování půdy a kompostovací práce.

_DSC2277_15425_2.jpg

Poslední člen produktové řady je lopata se širokou sběrací plochou uzpůsobenou pro snadné zvedání a přenášení objemného materiálu jako je půda, písek či sníh. Díky úhlu 45 stupňů mezi hlavou a hřídelí je lopata optimalizována pro dlouhý dosah, přičemž pomáhá udržovat správnou pracovní pozici pro snížení svalového napětí.

_DSC2649_15489_2.jpg

365 let zkušeností s výrobou ručního nářadí je vidět na kvalitním zpracování této řady Fiskars produktů. Xact™ potvrzuje filozofii, že vše může být chytřejší a lepší.

Více informací  o značce Fiskars najdete na www.fiskars.cz.

Doporučujeme

Články odjinud