vytisknout velikost písma Projděte se tropickou vegetací v zimní Praze

Ačkoliv zima teprve začala, možná se vám už teď stýská po pohledu na zelené rostliny. I přes mrazivé teploty si ho ale můžete dopřát – řešení nabízí Botanická zahrada hlavního města Prahy svým programem nazvaným Večerní provázení Fata Morganou.

Fata Morgana: tropická oáza na 1750 metrech čtverečních

Možná si budete připadat jako na dovolené v tropech, když se vydáte na průzkum skleníkem plným divočiny. Uslyšíte kuňkání desítek drobných nočních tropických žabek, atmosféru pralesa podtrhne tropická bouře, která z dáli zahřmí nad monzunovým deštným pralesem.

Interiér skleníku je rozdělen do tří samostatných částí s rozdílnou teplotou a vlhkostí vzduchu, v nichž se návštěvník postupně seznamuje s rostlinstvem tropického a částečně subtropického klimatického pásma. Výsadby jsou určeny podle významných fytogeografických oblastí a jsou uspořádány tak, aby navodily představu přirozených rostlinných společenstev.

Bez rezervace se na prohlídku nedostanete

Akce probíhá kromě 24 a 31. 12. každý pátek až do 25. 2. 2011, vždy od 19.00 hodin. Nutné je rezervovat si místa, a to prostřednictvím telefonního čísla 603 582 191 či mailů eva.vitova@botanicka.cz  nebo pruvodci@botanicka.cz. Děti do pěti let mají vstup zdarma, studenti a děti do patnácti let zaplatí 75 Kč, dospělí 150 Kč. V ceně vstupenky je zahrnuta i průvodcovská služba. Na tuto akci se nevztahuje žádná sleva pro ZTP či důchodce.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |