vytisknout velikost písma Projděte se nočními tropy. Kde? V Praze Troji!

Počátkem měsíce ledna nabídla Botanická zahrada hlavního města Prahy všem návštěvníkům možnost projít se skleníkem Fata Morgana ve večerních hodinách. Málokdo si totiž umí představit onu atmosféru, kdy padne tma: vykvétají některé druhy rostlin a kolem vás se ozývá kuňkání desítek drobných nočních tropických žabek.

Když padne tma…

Takovéhoto nočního „dobrodružství“ se můžete zúčastnit každý pátek až do 26. března 2010, a to vždy od 19.00 hodin. Zájemci o provázení musí být předem objednáni; učinit tak můžete prostřednictvím telefonního čísla 603 582 191 nebo e-mailem pruvodci@botanicka.cz (Eva Vítová).

Vstupné

Za vstupenku, v jejíž ceně je krom vstupu samotného také průvodcovská služba a poukázka na degustaci tří vzorků vína z vinice svaté Kláry (tuto poukázku je nutné vyčerpat do 31. května 2010), zaplatí dospělí 150 Kč, studenti a děti do 15 let 75 Kč. Děti do 5 let mají vstup zdarma. Na tuto akci se nevztahuje žádná sleva pro ZTP či důchodce.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte jej zastudena, ať nezničíte účinné látky

Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte …

Máta je tradiční bylinkou v českých zahrádkách, její pěstování je jednoduché a chuť výborná. Máte ještě pár týdnů, než zvadne a zaschne, tak si z ní udělejte skvělý sirup.

27.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |