vytisknout velikost písma Přírodní zahrada v teorii i praxi: staré odrůdy ovocných dřevin

Každé druhé úterý v měsíci se schází lidé zajímající se o problematiku přírodních zahrad. Chcete-li se přidat, zúčastněte se další z pravidelných přednášek, tentokrát na téma v současnosti často probírané: Staré odrůdy ovocných stromů. 

Osvědčené odrůdy zažívají renesanci

Odborník z Mendelovy univerzity Ing. Stanislav Boček, Ph.D. vás seznámí s pravidly ošetřování starých odrůd ovocných dřevin, představí způsoby jejich řezu, techniky zmlazení a udržení. Rovněž poradí s výběrem vhodných odrůd. Pořadatelé počítají i s diskuzí nad konkrétními problémy.

Setkání se uskuteční 8. 2. 2011, v Domě ochránců přírody na Panské ulici 9 v Brně od 17.00 do 19.00 hodin. Není třeba hlásit se předem. Přednáška je určena i lidem, kteří dosud žádné ze Setkání přátel přírodních zahrad nenavštívili.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |