vytisknout velikost písma Přírodní zahrada v teorii i praxi: staré a krajové odrůdy

Oslovuje vás téma přírodních zahrad? Pak si nenechte ujít pravidelná Setkání přátel přírodní zahrady, na která zve všechny zahrádkáře ekologický institut Veronica, zabývající se mimo jiné řízením a realizací projektů v oblasti ochrany přírody a kulturní venkovské krajiny, podpory trvale udržitelného rozvoje venkovských a městských sídel.  

Seznamte se s tematikou přírodních zahrad

Takováto setkání se pořádají jedenkrát za měsíc, a to každé druhé úterý od 17.00 do 19.00 hodin v Knihovně Domu ochránců přírody (Panská 9, Brno). Vstupné se neplatí (možný dobrovolný příspěvek), kapacita místnosti je 30 míst. V případě dotazů kontaktujte paní Hanu Chalupskou, telefon: 542 422 750.

Pro dnešní setkání, tedy 13. října 2009, připravila Helena Vlašínová téma Pěstování kulturního dědictví – starých a krajových odrůd zeleniny, bylin i květin. Součástí bude i výměna semen, případně receptů na jejich využití.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |