vytisknout velikost písma Přírodní zahrada v teorii i praxi: pěstování méně známých zelenin

Přemýšlíte, jak strávit dnešní podvečer? Zúčastněte se jedné z pravidelných přednášek, které se konají v rámci Setkání přátel přírodních zahrad, tentokrát na téma Méně známé druhy zeleniny a jak je pěstovat u nás. 

Zkušenosti z rakouských přírodních zahrad

Lektorka Helena Vlašínová vás seznámí se zeleninami, které pěstují naši rakouští sousedé. Popovídá o jejich nárocích na stanoviště a půdu i o zásadách pěstování, zmíní přednosti těchto druhů a poradí, jak získat jejich semena.  

Setkání se uskuteční dnes, tedy 14. 12. 2010, v Domě ochránců přírody na Panské ulici 9 v Brně od 17.00 do 19.00 hodin. Není třeba hlásit se předem. Přednáška je určena i lidem, kteří dosud žádné ze Setkání přátel přírodních zahrad nenavštívili.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |