vytisknout velikost písma Přijďte si vyzkoušet atmosféru noční tropické džungle

Přijďte si vyzkoušet atmosféru noční tropické džungle

V sobotu 14. září 2013 se uskuteční jubilejní X. Pražská muzejní noc, během které budou mít návštěvníci mimo jiné možnost projít setmělým skleníkem Botanické zahrady hlavního města Prahy, v němž budou osvětleny pouze cesty spolu s jezírky a vodopádem. 

Na každou půlhodinu jsou naplánovány začátky komentovaných prohlídek, k nimž se zájemci budou moci připojit. Naopak pro ty, kteří dají přednost variantě projít si skleník samostatně, budou připraveny osvětlené popisky k jednotlivým rostlinám.

  • Vstup na akci je zdarma, městem bude jezdit bezplatná přeprava speciálními autobusovými linkami, kterou zajistí Dopravní podnik hlavního města Prahy.
  • Součástí Muzejní noci nejsou Venkovní expozice a Vinice sv. Kláry.
  • Návštěvníkům se nedoporučuje procházet úvozovou cestou, neboť v noci není osvětlená.

Zdroj: Botanická zahrada hlavního města Prahy

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |