Přichází jaro a s ním pylová sezóna!

Zatímco byste si rádi užívali první jarní dny, svědí vás celý obličej, máte rýmu, jste ospalí nebo si stále musíte mnout oči, protože to svědění už nejde vydržet? Pylové alergie jsou velmi omezující a to hlavně z důvodu, že se alergenům nemůžete úspěšně vyhnout – naopak potkáváte je doslova na každém kroku. Jak si s takovou alergií úspěšně poradit?

Důležité je, zjistit, jaká rostlina je pro vás tou problematickou. Díky této informaci se totiž pomocí Pylového kalendáře můžete dozvědět, jaké měsíce pro vás budou nejhorší. Nepříjemné je, že pylová sezóna začíná po mírných zimách, které u nás poslední léta máme, začíná dříve a trvá až deset měsíců v roce. V raném jarním období se v ovzduší vyskytují zejména pyly dřevin, jako je olše, bříza a jiné. Plynule na to pak navazují v druhé polovině jara až do poloviny léta pyly travin a obilovin. A nakonec v období vrcholícího léta a časného podzimu sužují alergiky pyly bylin a některých květin.

Aktuální výskyt různých pylů v ovzduší můžeme během pylové sezóny sledovat díky Pylové informační službě. V České republice jsou nejčastějšími pylovými alergeny pyly trav a břízovitých stromů.

Alergie se projevuje zejména rýmousliznice nosu je podrážděná, což vede ke kýchání, zvýšené tvorbě vodnatého hlenu a otokům zhoršujícím průchod vzduchu nosem. Alergiky také trápí svědění v ústech, krku nebo na obličeji. Často se setkáváme i se zánětem očních spojivek, které zčervenají a oči slzí. V horším případě může docházet až k ekzémové vyrážce. Všechny tyto příznaky bývají provázeny poruchami spánku a pocity únavy.

Allergodil oční kapky uleví od nepříjemných projevů alergie, jako jsou zarudnuté a slzící oči. Léčí alergický zánět spojivek u dospělých a dětí od 4 let. Poskytuje okamžitou úlevu přímo v místě, které bývá alergeny nejvíce zasaženo. Výhodou je rychlý nástup účinku a velmi dobrá snášenlivost. Tento volně prodejný lék zakoupíte bez předpisu v lékárně.

Allergodil oční kapky, oční kapky, roztok je léčivý přípravek k očnímu podání s léčivou látkou azelastin hydrochlorid.

Pečlivě čtěte příbalovou informaci.

Allergodil nosní sprej pomáhá při sezónní alergické rýmě (včetně senné rýmy) a chronické alergické rýmě u dospělých a dětí od 6 let. Uleví od neustálého pocitu svědění v nose, kýchání a smrkání. Po poradě s lékařem lze užívat až 6 měsíců. Neobsahuje konzervační látky. Tento volně prodejný lék zakoupíte bez předpisu v lékárně.

Allergodil 1 mg/ml, nosní sprej, roztok je léčivý přípravek k nosnímu podání s léčivou látkou azelastin hydrochlorid.

Pečlivě čtěte příbalovou informaci.

Allergodil pomáhá mít alergii pod kontrolou. www.pilulka.cz/allergodil

Allergodil-ocni-kapky-6ml.pngAllergodil-nosni-sprej-10ml.png

Doporučujeme

Články odjinud