vytisknout velikost písma Představujeme novou Abecedu zahrady

Představujeme novou Abecedu zahrady

Vážení čtenáři,

dnes, 4. června 2012, jsme spustili novou Abecedu zahrady. Změna přichází po dlouhých šesti letech a sami musíme uznat, že Abeceda ji už potřebovala.

Všechny úpravy jsme dělali s cílem, aby nebylo nutné vysvětlovat, jak se nový web používá; kde najdete články, kde jednotlivé funkce, na které jste byli zvyklí. Jen stručně proto zmíníme hlavní změny:

  • Přehlednější design s větším písmem a ostatními prvky. Monitory se zvětšují a oči zhoršují, ale kdo chce, může si velikost vrátit do původního nastavení.
  • Upravená struktura: důležité rubriky jsou lépe dostupné a současně jsme získali možnost podrobnějšího členění článků.
  • Vylepšené diskuze: když se zaregistrujete a přihlásíte, získáte v diskuzích nové možnosti, jako třeba možnost upravit příspěvek po odeslání.
  • Nový katalog rostlin.
  • Když Abecedu zahrady otevřete z mobilního telefonu, rovnou se vám ukáže nová mobilní verze (jinak je dostupná na adrese m.abecedazahrady.cz).

V případě, kdybyste na webu objevili nějakou chybu, například v souvislosti se zobrazováním, napište nám o ní prosím do diskuze pod tímto článkem.

Redakce Abecedy zahrady

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že letos už je sezóna hub za námi? Pak budete překvapeni. Z některých lokalit nosí houbaři domů stále plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké. Mrkněte se v galerii nejen na poslední úlovky z října 2019.

17.  10.  2019 |
Jak správně naložit kysané zelí: Pochutnat si na něm můžete už za měsíc

Jak správně naložit kysané zelí: Pochutnat si…

Také tak milujete kysané zelí? Kromě toho, že je chutné, je doslova nabité vitamíny a minerály. A i když se dá koupit v každém obchodě, nad to domácí není. Naložte si ho podle našeho návodu a už nikdy nebudete chtít jiné.

5.  10.  2019 |
Poslední sklizeň rajčat: I zelené plody můžete zpracovat

Poslední sklizeň rajčat: I zelené plody můžet…

Začínající podzim s sebou přináší sklizeň plodové zeleniny. Rajčata zrají, ale ne všechna stihnou dozrát venku – co s nimi? Nevěšte hlavu, není třeba je vyhazovat. Nazmar nemusí přijít nic z toho, co jste vypěstovali.

1.  10.  2019 |
Kana bez zazimování uhyne, postarejte se o ni!

Kana bez zazimování uhyne, postarejte se o ni…

Jak přezimovat kanu neboli dosnu? Není to nic složitého, hlízy vyjměte ze země, jen pozor, hlínu z nich neoklepávejte. Pokud jste kanu pěstovali v květináči, nemusíte ji z hlíny vyndavat, jen ji i s květináčem dejte dovnitř na studené místo. Jakou potřebuje teplotu?

9.  10.  2019 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

22.  1.  2019 |