vytisknout velikost písma Představujeme novou Abecedu zahrady

Představujeme novou Abecedu zahrady

Vážení čtenáři,

dnes, 4. června 2012, jsme spustili novou Abecedu zahrady. Změna přichází po dlouhých šesti letech a sami musíme uznat, že Abeceda ji už potřebovala.

Všechny úpravy jsme dělali s cílem, aby nebylo nutné vysvětlovat, jak se nový web používá; kde najdete články, kde jednotlivé funkce, na které jste byli zvyklí. Jen stručně proto zmíníme hlavní změny:

  • Přehlednější design s větším písmem a ostatními prvky. Monitory se zvětšují a oči zhoršují, ale kdo chce, může si velikost vrátit do původního nastavení.
  • Upravená struktura: důležité rubriky jsou lépe dostupné a současně jsme získali možnost podrobnějšího členění článků.
  • Vylepšené diskuze: když se zaregistrujete a přihlásíte, získáte v diskuzích nové možnosti, jako třeba možnost upravit příspěvek po odeslání.
  • Nový katalog rostlin.
  • Když Abecedu zahrady otevřete z mobilního telefonu, rovnou se vám ukáže nová mobilní verze (jinak je dostupná na adrese m.abecedazahrady.cz).

V případě, kdybyste na webu objevili nějakou chybu, například v souvislosti se zobrazováním, napište nám o ní prosím do diskuze pod tímto článkem.

Redakce Abecedy zahrady

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařovačky

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařov…

Chcete si pořídit netradiční dekoraci, která navodí tu správnou atmosféru a všichni hosté ji navíc budou obdivovat? Pak se pusťte do výroby zimního svícnu ze zavařovací sklenice.

7.  11.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |