Pravidla grilování od A do Z

2 komentáře

Anonymizovaný
1. srpna 2012 • 21:48

Kopíruji z článku: "Tuk si při přípravě z masa odřízněte." - no, to může říct jen ten, kdo neví, o čem grilování je. Proč bych to, proboha, dělal? Ještě jste měli napsat, že máme odstranit kosti z hovězího a mě snad picne. Maso bez tuku není to pravé ořechové. Co bych měl, tedy, udělat třeba s krkovičkou? Rozebrat ji na jednotlivé části a vnitřní spojovací tuk, vyřezat? Naopak ale zcela souhlasím s tím solením až ke konci grilování. Osobně mám nejraději maso jen opepřené, případně se snítkou nějakého toho zeleného koření a až po posledním otočení na roštu maso posolím hrubozrnnou solí jen z jedné strany. Kvalitní maso nepotřebuji nijak zvlášť dochucovat, při konzumaci by měla být jeho chuť naprosto dominantní. Pokud někdo hodlá maso nějak nakládat do různých omáček, nechť to tak dělá, ale většinou to dopadne tak, že z masa udělá jen nosiče chutí, tedy základ, na který se nakydá kde co a chuť masa je tak potlačena. Neříkám, že se maso nemá ochutit, ale furt musí být jeho chuť dominantní. Když vidím, když já pozvu někoho na grilovačku, udělám maso precízně a lidé si to pak polijí asijskými omáčkami, že je pálí huba ještě druhý den, trak vím, že příště pro něj koupím nejlevnější svalovinu, na kterou narazím. Protože tak, jak to lidé jedí, jim stačí párek.

Anonymizovaný
23. července 2012 • 15:38

Omlouvám se za menší kritiku, vždy se snažím najít kousek něčeho pozitivního v jakémkoliv článku, ale tady si pár drobných výtek neodpustím.Griluji velice rád, čímž netvrdím, že to umím, ale zdá se mi, že autorka se snaží vymyslet co nejvíce tipů a někde to už je příliš.-Drůbež předpečte v troubě - Nedovedu si dost dobře představit, že bych dal kuře péct do trouby a pak až na gril.
-Solte až ke konci grilování - to se mi nezdá, sůl zůstane pouze navrchu, kterou slíznu rty a maso zůstane neslané.
-Nikdy nejezte zčernalé kůrky masa z grilu - to nejde :-)
-Gril nikdy nestavte pod stromy - nevidím důvod (pokud tedy stále ještě grilujeme a neupalujeme čarodějnice)
-Grilované potraviny stále otáčejte - neplatí pro maso!
-Maso balit do novin? To radši ty plastové pytle. Nechci si číst denní tisk na stejku.
-Gril nepodpalujte papírem - cože??
-Oheň nejlépe rozdmýcháte máváním kusem lepenkové krabice - proč ne, bezpečnost především, ale takto to asi většina lidí nedělá ;-)Ale jinak článek dobrý, vyšlo mi 8 bodů ze 40 jako nesmysl, zbylo tedy 32 a to je 80%. To bych bral jako úspěch :-)Zaujalo mě to o bylinkách na kraji ohně, vyzkouším.

Doporučujeme

Články odjinud