Praktické školení: Řez keřů

Schola Arboricultura (Na Štěpnici 945, 665 01 Rosice) nabízí všem zájemcům praktické dvoudenní školení týkající se řezu keřů, a to za 2 900 korun. Bude probíhat ve dnech 27. a 28. března. První den je věnován teoretickému výkladu – posluchači se seznámí s různými přístupy k řezu keřů z hlediska taxonu, stáří, účelu řezu a s rozdíly v technologických postupech. Dále budou vysvětleny nejčastější chyby a nešvary, se kterými se v praxi setkáváme, a popsána bude správná alternativa řezu.

Druhý den je věnován praktickému nácviku řezu pod vedením zkušených instruktorů. Všichni účastníci si přímo v praxi budou ověřovat a procvičovat teoretické poznatky získané první den školení. Účastníci praktické části proto musí mít s sebou kvalitní zahradnické nářadí: dvousečné zahradnické nůžky, pákové zahradnické nůžky, zahradnickou pilku s otočným listem (nebo alespoň ocasku), zahradnický nůž – žabku.

Před školením je možný výběr nářadí pro řez keřů zkonzultovat s lektory kurzu Ing. P. Wágnerem a Ing. M. Žďárským. Ve výjimečných případech je možno nářadí po předchozí dohodě zapůjčit. Další informace vám budou poskytnuty na tel. čísle 546 412 394, mailem schola@arboristika.cz nebo na webových stránkách www.arboristika.cz/schola, kde najdete formulář přihlášky.

Doporučujeme

Články odjinud