vytisknout velikost písma Pozvánka: Velký podzimní košt vín

Vážení čtenáři, nedělní odpoledne si můžete zpestřit návštěvou sklepení Hudebního divadla Karlín, v němž se od třinácti do jednadvaceti hodin koná velká výstava vín, kde se jednotlivé vzorky zpracované révy budou prezentovat formou klasického koštu.

Na této přehlídce budete moci ochutnat nejlepších 240 vín z největší soutěže českých a moravských vín (Malá encyklopedie českých a moravských vín). Letos bylo hodnoceno 820 soutěžních vzorků ze 121 českých a moravských vinařství.

Tato soutěž je nominací vín do Národního salonu vín České republiky a zároveň slouží jako základ knižní podoby encyklopedie. Malá encyklopedie českých a moravských vín přináší nejkomplexnější přehled domácích vín, která jsou v současnosti uvedena na trh, spolu s jejich nezávislým hodnocením předních odborníků.

Základní vstupné je stanoveno na 299 korun za osobu. V ceně je veškerá konzumace vzorků na místě, vstup není časově omezen. Na místě je zajištěno dostatečné množství dalšího občerstvení – minerálky, pečivo, sýry, včetně možnosti konzumace jídel teplé kuchyně.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařovačky

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařov…

Chcete si pořídit netradiční dekoraci, která navodí tu správnou atmosféru a všichni hosté ji navíc budou obdivovat? Pak se pusťte do výroby zimního svícnu ze zavařovací sklenice.

7.  11.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |