Pozvánka: Růže na zámku

Místo nejen pro růže 

Milí čtenáři, o nadcházejícím víkendu (14.–15. července) budete mít možnost nechat se okouzlit krásou růží těch nejrůznějších druhů. Na zámku Veltrusy (www.veltrusy.net) se totiž koná již třináctá výstava Růží a květin, na kterou jste srdečně zváni členy Rosa klubu Kralupy nad Vltavou. 

Která je nej

Letos si pořadatelé připravili dvě soutěže: O nejkrásnější růži zámku (tu vyberou pracovníci zámku) a O nejkrásnější růži roku. Která z vystavených rostlin zvítězí, rozhodnou sami návštěvníci. Pokud patříte i vy k milovníkům „královny květin“ a chtěli byste se tohoto klání zúčastnit, přineste dva až tři květy vybrané odrůdy přímo do zámku, a to v sobotu, do osmé hodiny ranní.  

Kudy kam

Jestliže se chcete krásou růží „pouze“ potěšit a do Kralup nad Vltavou přijedete vlakem, můžete počítat s dopravou na místo konání výstavy, jež je zajištěna právě od vlakového nádraží (odjezd: 9.30 a 13.30). Autobus bude k dispozici i na cestu zpět (12 .00 a 16.00 hodin). Tato akce bude probíhat oba dva dny od devíti do šestnácti hodin, vstupné činí 25 korun, cesta autobusem je zdarma.

Doporučujeme

Články odjinud