vytisknout velikost písma Pozvánka na týdenní kurz ekologického hospodaření

Zajímáte se o ekologii a je vám myšlenkově blízké hospodaření našich předků v souladu s přírodou? Zakládáte farmu a chcete se naučit zpracovávat mléko, vlnu či další produkty? Uvažujete o tom, že se stanete včelařem? Rádi byste lépe porozuměli přírodě?

V tom případě si nenechte ujít nabídku Ekologického institutu Veronica, který pořádá ve dnech od 3. do 9. září týdenní Letní školu ochrany krajiny, která bude letos věnována problematice ekologického hospodaření.

 

Ekologické hospodaření významně přispívá k ochraně přírody a krajiny a díky zpracování jeho produktů podle tradičních receptur se daří uchovávat naše kulturní dědictví. Cílem letní školy je zprostředkovat zájemcům teoretické informace a praktické dovednosti spojené s ekologickým hospodařením a zpracováním produktů.

 

Která témata se budou probírat?

  • hospodaření v souladu s přírodou;
  • ovocnářství – zakládání a péče o sady, zpracování ovoce;
  • ekologický chov zvířat a zpracování vlny a mléka, výroba sýrů;
  • včelaření – obecné zásady a péče o včelstvo, zpracování produktů;
  • podíváme se do okolních sadů, farem, školky, sušírny, moštárny;
  • toulky Bílými Karpaty s krajinářským expertem;
  • praxe v sadu a na zahradě, vlastnoruční výroba sýrů, výrobky z vlny.
Klepněte pro větší obrázek
Naučíte se, jak při tvorbě záhonu využít materiál za zahrady 

Doprovodný program:

  • exkurze po modelových projektech udržitelného rozvoje v Hostětíně;
  • exkurze k ekologickým zemědělcům a zpracovatelům ekologických produktů;
  • ochutnávky výrobků z ovoce, sýrů, medu a medoviny;
  • doprovodné přednášky a diskuze dle zájmu účastníků;
  • otevřený prostor pro vzájemnou výměnu znalostí a zkušeností;
  • hry, táboráky, hudba.
Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak připravit rybízové víno

Jak připravit rybízové víno

Pokud vám na zahradě roste několik keřů rybízu a letos vás čeká bohatá sklizeň, popřemýšlejte, jak plody zpracovat. Jednu z mnoha variant představuje rybízové víno, které bývá označováno za nejchutnější mezi ovocnými.

3.  7.  2018 |
Pět nejlepších receptů z cukety naslano i nasladko

Pět nejlepších receptů z cukety naslano i nas…

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  6.  2018 | | 2 N/A
Jak připravit svatojánský likér: Ořechovice krok za krokem

Jak připravit svatojánský likér: Ořechovice k…

Noc na svatého Jana chápali naši předkové jako magickou. Během ní trhali nezralé ořechy, z nichž připravovali svatojánský likér. Chcete si ho také vyrobit? Ponocovat kvůli tomu nemusíte. Vyzkoušejte náš recept na ořechovku z vodky. Chutnat vám bude, ať už ořechy natrháte kdykoli, a čarovné účinky bude mít také, pokud jí vypijete dostatečné množství.

20.  6.  2018 |
Hortenzie: Nejčastější chyby v pěstování

Hortenzie: Nejčastější chyby v pěstování

Záhonové i nádobové hortenzie mají podobné nároky. Pokud nekvetou, bývá příčinou pěstitelská chyba. Podívejte se na jejich přehled a zjistěte, co vaší rostlině pomůže.

6.  6.  2018 |
Jak správně provést letní řez ovocných stromů a keřů

Jak správně provést letní řez ovocných stromů…

Prořezáváte ovocné stromy a keře až po sezoně? Tak to je chyba. Letní řez totiž omezuje bujení a podporuje tvorbu květních pupenů, a díky tomu přispívá k bohatší a kvalitnější úrodě. Kdy přesně prořezat jabloně, hrušky, meruňky a další dřeviny, jak postupovat a na co určitě nezapomenout?

11.  7.  2018 |