vytisknout velikost písma Pozvánka na třídenní seminář o přírodních zahradách

Pozvánka na třídenní seminář o přírodních zahradách

Zajímáte se o přírodní zahradničení a ekologické hospodaření? Chtěli byste mít přírodní zahradu? Hodláte založit kompost, jíchu nebo permakulturu? Chodíte rádi po krajině a toužíte se o ní dozvědět více?

V tom případě by vás mohla zaujmout nabídka Ekologického institutu Veronica, který pořádá ve dnech 14. až 16. srpna seminář Zdravá zahrada aneb Přírodní zahrada v teorii a praxi.

Akce, na níž se jako lektoři představí Ing. Helena Vlašínová Ph.D. a RNDr. Mojmír Vlašín, se uskuteční v Centru Veronica v Hostětíně na území Bílých Karpat. Volných je ještě deset až patnáct míst.

 

Obyčejná zahrada může být malou přírodní rezervací, která nabízí životní prostor živočichům, produkuje pro nás čerstvé a zdravé potraviny bez chemie, je esteticky krásná a pestrá s množstvím různých stanovišť a je zároveň místem pozorování a učení se přírodním procesům.

 

Jakým tématům a aktivitám bude věnována pozornost?

  • principy přírodních zahrad a permakultury;
  • voda v přírodní zahradě;
  • živočichové na zahradě;
  • biodiverzitní prvky, jejich výroba a umístnění v zahradě;
  • extenzivní ovocnářství;
  • prevence chorob a škůdců;
  • využití takzvaných plevelů v kuchyni.

Doprovodný program:

  • exkurze po modelových projektech udržitelného rozvoje v Hostětíně;
  • exkurze do ovocného sadu, ovocnářské školky, přírodní zahrady;
  • praktické ukázky mulčování a kompostování;
  • doprovodné přednášky a diskuse dle zájmu účastníků;
  • otevřený prostor pro vzájemnou výměnu znalostí a zkušeností;
  • hry, táboráky, hudba;
  • zájemci se mohou 17. srpna účastnit exkurze Za plazy do Bílých Karpat.

Komfortní ubytování a strava budou zajištěny v pasivní budově Centra Veronica Hostětín. Poplatek za seminář představuje 2100 Kč (zahrnuje program a ubytování ve dvou- až čtyřlůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím a plnou penzí, vaří se převážně z biopotravin). Více informací vám poskytne Ing. Marie Křiváková (e-mail: marie.krivakova@veronica.cz, tel.: 572 630 670, 724 132 772).

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |