vytisknout velikost písma Pozvánka na třídenní seminář o přírodních zahradách

Pozvánka na třídenní seminář o přírodních zahradách

Zajímáte se o přírodní zahradničení a ekologické hospodaření? Chtěli byste mít přírodní zahradu? Hodláte založit kompost, jíchu nebo permakulturu? Chodíte rádi po krajině a toužíte se o ní dozvědět více?

V tom případě by vás mohla zaujmout nabídka Ekologického institutu Veronica, který pořádá ve dnech 14. až 16. srpna seminář Zdravá zahrada aneb Přírodní zahrada v teorii a praxi.

Akce, na níž se jako lektoři představí Ing. Helena Vlašínová Ph.D. a RNDr. Mojmír Vlašín, se uskuteční v Centru Veronica v Hostětíně na území Bílých Karpat. Volných je ještě deset až patnáct míst.

 

Obyčejná zahrada může být malou přírodní rezervací, která nabízí životní prostor živočichům, produkuje pro nás čerstvé a zdravé potraviny bez chemie, je esteticky krásná a pestrá s množstvím různých stanovišť a je zároveň místem pozorování a učení se přírodním procesům.

 

Jakým tématům a aktivitám bude věnována pozornost?

  • principy přírodních zahrad a permakultury;
  • voda v přírodní zahradě;
  • živočichové na zahradě;
  • biodiverzitní prvky, jejich výroba a umístnění v zahradě;
  • extenzivní ovocnářství;
  • prevence chorob a škůdců;
  • využití takzvaných plevelů v kuchyni.

Doprovodný program:

  • exkurze po modelových projektech udržitelného rozvoje v Hostětíně;
  • exkurze do ovocného sadu, ovocnářské školky, přírodní zahrady;
  • praktické ukázky mulčování a kompostování;
  • doprovodné přednášky a diskuse dle zájmu účastníků;
  • otevřený prostor pro vzájemnou výměnu znalostí a zkušeností;
  • hry, táboráky, hudba;
  • zájemci se mohou 17. srpna účastnit exkurze Za plazy do Bílých Karpat.

Komfortní ubytování a strava budou zajištěny v pasivní budově Centra Veronica Hostětín. Poplatek za seminář představuje 2100 Kč (zahrnuje program a ubytování ve dvou- až čtyřlůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím a plnou penzí, vaří se převážně z biopotravin). Více informací vám poskytne Ing. Marie Křiváková (e-mail: marie.krivakova@veronica.cz, tel.: 572 630 670, 724 132 772).

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety naslano i nasladko

Pět nejlepších receptů z cukety naslano i nas…

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  6.  2018 | | 2 N/A
Hortenzie: Nejčastější chyby v pěstování

Hortenzie: Nejčastější chyby v pěstování

Záhonové i nádobové hortenzie mají podobné nároky. Pokud nekvetou, bývá příčinou pěstitelská chyba. Podívejte se na jejich přehled a zjistěte, co vaší rostlině pomůže.

6.  6.  2018 |
Jak připravit rybízové víno

Jak připravit rybízové víno

Pokud vám na zahradě roste několik keřů rybízu a letos vás čeká bohatá sklizeň, popřemýšlejte, jak plody zpracovat. Jednu z mnoha variant představuje rybízové víno, které bývá označováno za nejchutnější mezi ovocnými.

3.  7.  2018 |
Jak správně provést letní řez ovocných stromů a keřů

Jak správně provést letní řez ovocných stromů…

Prořezáváte ovocné stromy a keře až po sezoně? Tak to je chyba. Letní řez totiž omezuje bujení a podporuje tvorbu květních pupenů, a díky tomu přispívá k bohatší a kvalitnější úrodě. Kdy přesně prořezat jabloně, hrušky, meruňky a další dřeviny, jak postupovat a na co určitě nezapomenout?

11.  7.  2018 |
Jak připravit svatojánský likér: Ořechovice krok za krokem

Jak připravit svatojánský likér: Ořechovice k…

Noc na svatého Jana chápali naši předkové jako magickou. Během ní trhali nezralé ořechy, z nichž připravovali svatojánský likér. Chcete si ho také vyrobit? Ponocovat kvůli tomu nemusíte. Vyzkoušejte náš recept na ořechovku z vodky. Chutnat vám bude, ať už ořechy natrháte kdykoli, a čarovné účinky bude mít také, pokud jí vypijete dostatečné množství.

20.  6.  2018 |