vytisknout velikost písma Pozvánka na třídenní seminář o přírodních zahradách

Pozvánka na třídenní seminář o přírodních zahradách

Zajímáte se o přírodní zahradničení a ekologické hospodaření? Chtěli byste mít přírodní zahradu? Hodláte založit kompost, jíchu nebo permakulturu? Chodíte rádi po krajině a toužíte se o ní dozvědět více?

V tom případě by vás mohla zaujmout nabídka Ekologického institutu Veronica, který pořádá ve dnech 14. až 16. srpna seminář Zdravá zahrada aneb Přírodní zahrada v teorii a praxi.

Akce, na níž se jako lektoři představí Ing. Helena Vlašínová Ph.D. a RNDr. Mojmír Vlašín, se uskuteční v Centru Veronica v Hostětíně na území Bílých Karpat. Volných je ještě deset až patnáct míst.

 

Obyčejná zahrada může být malou přírodní rezervací, která nabízí životní prostor živočichům, produkuje pro nás čerstvé a zdravé potraviny bez chemie, je esteticky krásná a pestrá s množstvím různých stanovišť a je zároveň místem pozorování a učení se přírodním procesům.

 

Jakým tématům a aktivitám bude věnována pozornost?

  • principy přírodních zahrad a permakultury;
  • voda v přírodní zahradě;
  • živočichové na zahradě;
  • biodiverzitní prvky, jejich výroba a umístnění v zahradě;
  • extenzivní ovocnářství;
  • prevence chorob a škůdců;
  • využití takzvaných plevelů v kuchyni.

Doprovodný program:

  • exkurze po modelových projektech udržitelného rozvoje v Hostětíně;
  • exkurze do ovocného sadu, ovocnářské školky, přírodní zahrady;
  • praktické ukázky mulčování a kompostování;
  • doprovodné přednášky a diskuse dle zájmu účastníků;
  • otevřený prostor pro vzájemnou výměnu znalostí a zkušeností;
  • hry, táboráky, hudba;
  • zájemci se mohou 17. srpna účastnit exkurze Za plazy do Bílých Karpat.

Komfortní ubytování a strava budou zajištěny v pasivní budově Centra Veronica Hostětín. Poplatek za seminář představuje 2100 Kč (zahrnuje program a ubytování ve dvou- až čtyřlůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím a plnou penzí, vaří se převážně z biopotravin). Více informací vám poskytne Ing. Marie Křiváková (e-mail: marie.krivakova@veronica.cz, tel.: 572 630 670, 724 132 772).

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |