vytisknout velikost písma Pozvánka na třídenní seminář o přírodních zahradách

Pozvánka na třídenní seminář o přírodních zahradách

Zajímáte se o přírodní zahradničení a ekologické hospodaření? Chtěli byste mít přírodní zahradu? Hodláte založit kompost, jíchu nebo permakulturu? Chodíte rádi po krajině a toužíte se o ní dozvědět více?

V tom případě by vás mohla zaujmout nabídka Ekologického institutu Veronica, který pořádá ve dnech 14. až 16. srpna seminář Zdravá zahrada aneb Přírodní zahrada v teorii a praxi.

Akce, na níž se jako lektoři představí Ing. Helena Vlašínová Ph.D. a RNDr. Mojmír Vlašín, se uskuteční v Centru Veronica v Hostětíně na území Bílých Karpat. Volných je ještě deset až patnáct míst.

 

Obyčejná zahrada může být malou přírodní rezervací, která nabízí životní prostor živočichům, produkuje pro nás čerstvé a zdravé potraviny bez chemie, je esteticky krásná a pestrá s množstvím různých stanovišť a je zároveň místem pozorování a učení se přírodním procesům.

 

Jakým tématům a aktivitám bude věnována pozornost?

  • principy přírodních zahrad a permakultury;
  • voda v přírodní zahradě;
  • živočichové na zahradě;
  • biodiverzitní prvky, jejich výroba a umístnění v zahradě;
  • extenzivní ovocnářství;
  • prevence chorob a škůdců;
  • využití takzvaných plevelů v kuchyni.

Doprovodný program:

  • exkurze po modelových projektech udržitelného rozvoje v Hostětíně;
  • exkurze do ovocného sadu, ovocnářské školky, přírodní zahrady;
  • praktické ukázky mulčování a kompostování;
  • doprovodné přednášky a diskuse dle zájmu účastníků;
  • otevřený prostor pro vzájemnou výměnu znalostí a zkušeností;
  • hry, táboráky, hudba;
  • zájemci se mohou 17. srpna účastnit exkurze Za plazy do Bílých Karpat.

Komfortní ubytování a strava budou zajištěny v pasivní budově Centra Veronica Hostětín. Poplatek za seminář představuje 2100 Kč (zahrnuje program a ubytování ve dvou- až čtyřlůžkových pokojích s vlastním příslušenstvím a plnou penzí, vaří se převážně z biopotravin). Více informací vám poskytne Ing. Marie Křiváková (e-mail: marie.krivakova@veronica.cz, tel.: 572 630 670, 724 132 772).

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

15.  9.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak pěstovat vřes na zahradě i v truhlíku na balkoně?

Jak pěstovat vřes na zahradě i v truhlíku na …

Vřesy rozkvétají mezi posledními rostlinami od konce léta do pozdního podzimu. Ozdobí truhlíky, zahradu a doplní i podzimní aranžmá. Co všechno potřebuje vřes na zahradě i v truhlíku a jak založit nové vřesoviště?

28.  8.  2018 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný je nejnebezpečnější houbou pro houbaře. Málokdo totiž čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce. Jak rozeznat tento jedovatý žampion, který vás může dostat do nemocnice, od žampionu jedlého?

31.  7.  2018 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

18.  9.  2018 | | 2 N/A