vytisknout velikost písma Pozvánka na pracovní seminář: Láká vás floristika?

Vážení čtenáři, pokud vás zklamalo aktuální počasí, nevzdávejte se! Jaro si lze přivolat i jinak než slunečným počasím bez mráčků. V sobotu 24. března si můžete v zajímavých kurzech rozdělených podle pokročilosti účastníků vyzkoušet práci floristů. Akci pořádá Vyšší floristická škola v Hradci Králové, a to v Jiráskových sadech, v budově Floristické školy od 10 hodin. A co jednotlivé kurzy nabízejí?

Pro začátečníky: Jarní kytice a dekorace

Jarní floristika s využitím přírodního materiálu. Jarní vegetativní kytice. Drobné vypichované floristické práce podle aktuálních trendů. Techniky práce - navazování, vypichování, kašírování. Nádoba jako součást dekorace. Velikonoční zvyky. Nové trendy 2007.

Pro pokročilé: Velikonoce, jarní floristika

Jaro jako nejkrásnější období, využití všech možností v jarní a velikonoční floristice. Barvy obecně - základní přednáška. Nové trendy a materiály ve floristice - tvorba podle trendů. Paralelní stupňovitá kytice.

Mistrovská a floristická zkouška: Svatební kytice, korsáž

Typ kytice, techniky práce, barevné harmonie. Vlastní návrh, estetické zákonitosti, techniky.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařovačky

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařov…

Chcete si pořídit netradiční dekoraci, která navodí tu správnou atmosféru a všichni hosté ji navíc budou obdivovat? Pak se pusťte do výroby zimního svícnu ze zavařovací sklenice.

7.  11.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |