vytisknout velikost písma Pozvánka: Muzejní noc v Zahrádkářském muzeu

V pátek 20. května se od 18.00 do 24.00 hodin můžete podívat do královéhradeckého Zahrádkářského muzea sídlícího v tamějším Domě zahrádkářů na ulici Petra Jilemnického. 


Zvětšit mapu

Ke zhlédnutí jsou připraveny exponáty dokumentující dějiny ovocnářství, vinařství, zahradnictví a zahrádkářského hnutí v Čechách a na Moravě, přehled původních starých českých odrůd jablek v obrazech i galerie významných osobností Českého zahrádkářského svazu.

Součást výstavy tvoří ukázky prací dětí ze Soutěže mladých zahrádkářů. Těšit se můžete také na hudební vložku: na klavír zahraje studentka konzervatoře Adéla Černíková. Muzeum tvoří prostor o rozloze asi 60 m2, archiv a čítárna, v níž si návštěvníci mohou archivované materiály prostudovat.

Nemáte doma?

Pokud vlastníte historicky cenné materiály vážící se k této problematice, pracovníci Zahrádkářského muzea prosí o jejich zapůjčení, popřípadě darování.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |