Pozvánka: Inspirujte se zahradou!

Až do posledního dne měsíce srpna (31. 8. 2009) potrvá akce nazvaná Inspirace zahradou, kterou letos nově připravila Botanická zahrada hlavního města Prahy. Od 4. července mají návštěvníci možnost zhlédnout ve venkovní expozici a výstavním sále Areálu Jih nabídku vybraných firem, jejichž produkty jsou určeny pro ty zahrádkáře, kteří by rádi poznali něco jiného, než co běžně nabízejí zahradnická centra.

Výstavu, jež je zpestřena bohatou výsadbou letniček a jiných rostlin v nádobách, lze navštívit každý den od 9.00 do 19.00 hodin, na víkendové dny jsou připraveny zajímavé prezentace vystavovatelů, jejichž aktualizovaný časový plán získáte na stránkách botanické zahrady.

Co vás podle pořadatelů určitě zaujme?

  • Zahradní dřevěný nábytek vyrobený v Africe, který skvěle odolává našim povětrnostním vlivům.
  • Expozice kvalitních lícových cihel a dlažby na poklad chodníku, vystavění zídky nebo obrubníku. Vše nové, přesto vykazující působivou starou patinu, jako by zde byly odjakživa.
  • Stavební materiály z Thajska, hodící se ke stavbě zimní zahrady, pergoly či přístřešku, dekorativní palmová dřeva, ozdobné liány i lana z přírodních materiálů, která se vyznačují velkou životností.
  • Výrobky uměleckého kováře či řezbáře, jež je možné koupit přímo v pojízdné kovárně.
  • Proutěné zboží, které je zhotovované z přírodního materiálu (plůtky, oplocení, výplně plotových dílců, pergoly a opory pro pnoucí rostliny).
  • Netradiční keramické výrobky.

Doporučujeme

Články odjinud