vytisknout velikost písma Pozvánka: halloweenské dlabání dýní

Vezměte děti na Setkání příšer(ek) všech ras, věku a pohlaví, jež pořádá u příležitosti halloweenského svátku Botanická zahrada hlavního města Prahy. Akce se uskuteční v pátek 31. 10. 2010 od 15.00 do 20.00hodin ve venkovní expozici Areál Jih.

Věřím, že nejen děti, ale i dospělí rádi využijí možnost vyzkoušet si u nás netradiční dlabání dýně. Pokud jste žádnou nevypěstovali, nevadí, v botanické zahradě si ji koupíte.

Na programu budou soutěže pro děti, malování na obličej, a především v 19.00 hodin, až se setmí, večerní průvod s rozsvícenými dýněmi. Kromě pracovního oblečení, lžíce, nože a čajové svíčky si s sebou nezapomeňte vzít buřty na opečení, až vám po práci vyhládne. Vítány jsou masky a převleky.

Klepněte pro větší obrázek

Dekorace během chvilky

Pokud už máte naplánovaný jiný program, ale přesto byste v rychlosti nějakou halloweenskou ozdobu rádi vytvořili, najděte si návod v článku Halloweenská dekorace na poslední chvíli

Klepněte pro větší obrázek

Přispějte do fóra: co vy a Halloween?

A co vy, milí čtenáři? Slavíte, či neslavíte tento svátek? Vytváříte typické dekorace, dlabete dýně, nebo je pro vás Halloween něco cizího? Napište svůj názor do diskuzního fóra, nebo ještě lépe: přispějte fotografií své halloweenské výzdoby! 


Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak ji správně používat?

Sušička na houby šetří váš čas i nervy. Jak j…

Spojí-li se dešťové přeháňky s vyššími teplotami, nastanou žně pro všechny houbaře. Problémem ale může být, jak množství hub rychle zpracovat. Ideální volbou je kvalitní sušička, v níž budou houby usušené během několika hodin a téměř bez práce.

16.  9.  2020 | | 2 N/A