vytisknout velikost písma Pozvánka: Bylinkový týden v Šebrově

Pozvánka: Bylinkový týden v Šebrově

Až do 15. června probíhá v prostorách Zahradnictví u Kopřivů v Šebrově Bylinkový týden. Otevřeno je denně od 8.00 do 18.00 hodin, vstup je zdarma.

Zahajovací víkend se uskuteční ve dnech 9. a 10. června od 13.00 do 17.00 hodin. Během něho je pro návštěvníky připraven bohatý program.

Ochutnávky bylinných čajů firmy Sonnentor

Ochutnávky chlazených čajových směsí s bylinkami a kořením budou podávány zdarma, návštěvníci se mohou těšit na neobvyklé směsi bohaté na vůně a chutě. Čaje si bude možné zakoupit nejen během Bylinkového týdne, ale celoročně v zahradnictví v Šebrově.

Ochutnávka drinků s použitím bylinek

Zakoupit si můžete Mojito a jiné drinky připravené s použitím čerstvých bylinek, zároveň se můžete inspirovat přípravou drinků v podání firmy Cocktail Servis.

Ochutnávka a prodej čerstvých jahod

Pokud stihnou dozrát jahody v Jahodárně Vraňany, budete moci ochutnat a zakoupit čerstvé plody.

Ukázky aranžování s použitím bylinek

Nechte se inspirovat použitím bylinek při aranžování květin. Bylinky se v dekoracích používají hlavně pro jejich vůni, ale i pro barvu a tvar listů či květů. Výhodou těchto dekorací je, že se můžou dobře usušit a vydrží krásné minimálně jeden rok. Z bylinek budou zkušení floristé vyrábět věnečky, voničky (kytičky k usušení), kytičky, košíčky a další dekorace.

Grilování s bylinkami

V rámci občerstvení si budete moci zakoupit steaky připravené s použitím čerstvých bylinek. Grilování bude zajišťovat Restaurace a penzion Gallus z Vranova u Brna.

Ochutnávka rosé vín

Ochutnáte úspěšná rosé vína vinařství Vinařský dvůr z Němčiček, například: Rosé Nad Zahrady, pozdní sběr, 2011 – vítěz kategorie mezinárodní soutěže mladých vín Vinum Juvenale 2012; Lokus rosé, likérové, 2008 – zlatá medaile mezinárodní soutěž vín Jarovín 2010; Rosé Frankovka, VOC, 2010 – první rosé Víno Originální Certifikace v České republice.

Ochutnávka křenu

Kdo má rád ostré, přijde mu vhod ochutnávka strouhaného křenu, křenu s brusinkami a jemného křenu se smetanou. Ochutnávky jsou zdarma.

Prezentace produktů značky Natura

Přijďte se poradit ohledně pěstování bylinek a použití vhodného substrátu a hnojiv. Poradí vám zástupce firmy Agro CS.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |