vytisknout velikost písma Pozvánka: Bylinkový týden v Šebrově

Pozvánka: Bylinkový týden v Šebrově

Až do 15. června probíhá v prostorách Zahradnictví u Kopřivů v Šebrově Bylinkový týden. Otevřeno je denně od 8.00 do 18.00 hodin, vstup je zdarma.

Zahajovací víkend se uskuteční ve dnech 9. a 10. června od 13.00 do 17.00 hodin. Během něho je pro návštěvníky připraven bohatý program.

Ochutnávky bylinných čajů firmy Sonnentor

Ochutnávky chlazených čajových směsí s bylinkami a kořením budou podávány zdarma, návštěvníci se mohou těšit na neobvyklé směsi bohaté na vůně a chutě. Čaje si bude možné zakoupit nejen během Bylinkového týdne, ale celoročně v zahradnictví v Šebrově.

Ochutnávka drinků s použitím bylinek

Zakoupit si můžete Mojito a jiné drinky připravené s použitím čerstvých bylinek, zároveň se můžete inspirovat přípravou drinků v podání firmy Cocktail Servis.

Ochutnávka a prodej čerstvých jahod

Pokud stihnou dozrát jahody v Jahodárně Vraňany, budete moci ochutnat a zakoupit čerstvé plody.

Ukázky aranžování s použitím bylinek

Nechte se inspirovat použitím bylinek při aranžování květin. Bylinky se v dekoracích používají hlavně pro jejich vůni, ale i pro barvu a tvar listů či květů. Výhodou těchto dekorací je, že se můžou dobře usušit a vydrží krásné minimálně jeden rok. Z bylinek budou zkušení floristé vyrábět věnečky, voničky (kytičky k usušení), kytičky, košíčky a další dekorace.

Grilování s bylinkami

V rámci občerstvení si budete moci zakoupit steaky připravené s použitím čerstvých bylinek. Grilování bude zajišťovat Restaurace a penzion Gallus z Vranova u Brna.

Ochutnávka rosé vín

Ochutnáte úspěšná rosé vína vinařství Vinařský dvůr z Němčiček, například: Rosé Nad Zahrady, pozdní sběr, 2011 – vítěz kategorie mezinárodní soutěže mladých vín Vinum Juvenale 2012; Lokus rosé, likérové, 2008 – zlatá medaile mezinárodní soutěž vín Jarovín 2010; Rosé Frankovka, VOC, 2010 – první rosé Víno Originální Certifikace v České republice.

Ochutnávka křenu

Kdo má rád ostré, přijde mu vhod ochutnávka strouhaného křenu, křenu s brusinkami a jemného křenu se smetanou. Ochutnávky jsou zdarma.

Prezentace produktů značky Natura

Přijďte se poradit ohledně pěstování bylinek a použití vhodného substrátu a hnojiv. Poradí vám zástupce firmy Agro CS.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

6.  8.  2018 |
Všechno o pěstování hortenzií. Co řešit na zahradě a co na terase?

Všechno o pěstování hortenzií. Co řešit na za…

Pro hortenzie jsou charakteristické velké nádherné květy nejrůznějších barev a typů. Jedna z nejoblíbenějších rostlin vám bude přinášet pouze radost, dokážete-li si s ní poradit. Jak na to?

7.  8.  2018 |
Jak ostříhat levanduli, aby byla příští rok obsypaná květy

Jak ostříhat levanduli, aby byla příští rok o…

Právě teď je ten pravý čas. Levandule odkvétá a správný řez ovlivní nejen její tvar a vzhled, ale i to, kolik květů a v jaké kvalitě bude napřesrok mít.

17.  7.  2018 |
Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak poznat, že je opravdu zralý?

Je meloun ovoce, nebo zelenina? Plus jak pozn…

Meloun je nadupaný vitamíny a minerály, přitom má navzdory své sladké chuti minimum kalorií. Skvěle tak uspokojí chuť na sladké, pomůže doplnit tekutiny, aniž by zruinoval vaši postavu. Jak se to s ním ale má, je to ovoce, nebo zelenina?

9.  8.  2018 |
Jak zpracovat rajčata a papriky

Jak zpracovat rajčata a papriky

Rajčat a paprik se někdy urodí tolik, že je v čerstvém stavu nestačíte zkonzumovat. Jak je můžete zpracovat nebo uskladnit, aby vydržely co nejdéle? Usušte je, zamrazte nebo je skliďte ještě zelené a uložte do přepravek. Jak na to?

24.  7.  2018 |