vytisknout velikost písma Pozvánka: Bylinkový týden v Šebrově

Až do 15. června probíhá v prostorách Zahradnictví u Kopřivů v Šebrově Bylinkový týden. Otevřeno je denně od 8.00 do 18.00 hodin, vstup je zdarma.

Zahajovací víkend se uskuteční ve dnech 9. a 10. června od 13.00 do 17.00 hodin. Během něho je pro návštěvníky připraven bohatý program.

Ochutnávky bylinných čajů firmy Sonnentor

Ochutnávky chlazených čajových směsí s bylinkami a kořením budou podávány zdarma, návštěvníci se mohou těšit na neobvyklé směsi bohaté na vůně a chutě. Čaje si bude možné zakoupit nejen během Bylinkového týdne, ale celoročně v zahradnictví v Šebrově.

Ochutnávka drinků s použitím bylinek

Zakoupit si můžete Mojito a jiné drinky připravené s použitím čerstvých bylinek, zároveň se můžete inspirovat přípravou drinků v podání firmy Cocktail Servis.

Ochutnávka a prodej čerstvých jahod

Pokud stihnou dozrát jahody v Jahodárně Vraňany, budete moci ochutnat a zakoupit čerstvé plody.

Ukázky aranžování s použitím bylinek

Nechte se inspirovat použitím bylinek při aranžování květin. Bylinky se v dekoracích používají hlavně pro jejich vůni, ale i pro barvu a tvar listů či květů. Výhodou těchto dekorací je, že se můžou dobře usušit a vydrží krásné minimálně jeden rok. Z bylinek budou zkušení floristé vyrábět věnečky, voničky (kytičky k usušení), kytičky, košíčky a další dekorace.

Grilování s bylinkami

V rámci občerstvení si budete moci zakoupit steaky připravené s použitím čerstvých bylinek. Grilování bude zajišťovat Restaurace a penzion Gallus z Vranova u Brna.

Ochutnávka rosé vín

Ochutnáte úspěšná rosé vína vinařství Vinařský dvůr z Němčiček, například: Rosé Nad Zahrady, pozdní sběr, 2011 – vítěz kategorie mezinárodní soutěže mladých vín Vinum Juvenale 2012; Lokus rosé, likérové, 2008 – zlatá medaile mezinárodní soutěž vín Jarovín 2010; Rosé Frankovka, VOC, 2010 – první rosé Víno Originální Certifikace v České republice.

Ochutnávka křenu

Kdo má rád ostré, přijde mu vhod ochutnávka strouhaného křenu, křenu s brusinkami a jemného křenu se smetanou. Ochutnávky jsou zdarma.

Prezentace produktů značky Natura

Přijďte se poradit ohledně pěstování bylinek a použití vhodného substrátu a hnojiv. Poradí vám zástupce firmy Agro CS.

Sledujte náš facebook


Nejčtenější články

Na výlet do Velké Británie: Nechte se inspirovat útulným bydlením v cottage stylu

Na výlet do Velké Británie: Nechte se inspiro…

Také vás při sledování filmů z anglického venkova vždy zaujme styl bydlení nazývaný English cottage? Útulné, kamenné domky s doškovými střechami, elegantní interiéry s klasickým nábytkem z tmavého masivu, dělená okna, kvalitní textilie často s rostlinnými či vzorovanými motivy, husté koberce a v neposlední řadě krb. Pokochejte se fotkami takovýchto britských stavení a nechte se jimi inspirovat.

15.  9.  2023 |
Kateřina Hradová
Bydlení
Jak ochránit úrodu před ptáky a hmyzem? Zkuste tyto tipy z Pinterestu!

Jak ochránit úrodu před ptáky a hmyzem? Zkust…

Bobulovité plody, jako je aronie, réva, zimolez, borůvky či muchovník, ale třeba i sladké hrušky a obyčejná rajčata, je potřeba při dozrávání ochránit před ptáky i hmyzem, kteří si na plodech také rádi pochutnají. Škodí i včely a vosy: naruší slupku plodů a ty pak začnou hnít. Jak tedy ochránit úrodu, aby pro pěstitele něco zbylo?

29.  8.  2023 |
Lucie Kořistová hrk
Ochrana před škůdci
Víte, jak úspěšně pěstovat vřes na zahradě nebo v truhlíku na balkoně?

Víte, jak úspěšně pěstovat vřes na zahradě ne…

Vřesy rozkvétají mezi posledními rostlinami od konce léta do pozdního podzimu. Ozdobí truhlíky, zahradu a doplní i podzimní aranžmá. Co všechno potřebuje vřes na zahradě i v truhlíku a jak založit nové vřesoviště?

19.  9.  2023 |
Irena Forejtová
Okrasná zahrada
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

Poznáte hořké hřiby? Vypadají krásně, ale stačí jediný kousek a celá smaženice bude zkažená. A to v lepším případě! Po konzumaci jedovatých hřibů si totiž můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

22.  8.  2023 |
Markéta Žídková
Houby
Hrušková povidla pečená v troubě a bez míchání. Nejlepší recept, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla pečená v troubě a bez míchán…

Jak nejlépe zpracovat zralé hrušky, které jsou sladké a šťavnaté, a stejně tak i hrušky mírně přezrálé, jež spadly z hrušně a jsou otlačené, případně i rozmáčknuté? Nejlepším řešením jsou hrušková povidla bez míchání: na přípravu nejsou nijak náročná.

5.  9.  2023 |
Lucie Kořistová
Povidla