vytisknout velikost písma Pořiďte si nový kusový koberec, dodá interiéru šmrnc. Inspirace v galerii

Zdá se vám už vzhled vašeho interiéru poněkud nudný? Máte pocit, že by to chtělo změnu? Nemusíte hned měnit všechen nábytek. Stačí, když na zem položíte nějaký zajímavý kusový koberec. Pro vaši inspiraci jsme vybrali pětatřicet kousků, které nás zaujaly.

Před pár lety se koberců všichni hromadně zbavovali. Holá podlaha byla in. Dnes se k nim ale lidé zase vracejí. Zútulňují totiž interiér, dodávají mu šmrnc, zlepšují akustické podmínky v místnosti. Navíc jsou, na rozdíl od tvrdé studené podlahy, příjemné na dotek. A hodí se v podstatě kamkoliv. Využijete je v obývacím pokoji, ložnici, ale i v kuchyni nebo třeba předsíni. Výrobci se tak předhánějí v nabídce velikostí, vzorů, barev i tvarů. Současné koberce mají mnohem lepší vlastnosti, používají se nové materiály. Díky tomu se také mnohem snadněji udržují. Stačí je jen jednou za týden vyluxovat a čas od času vyčistit.

Nejkrásnější černobílé ložnice. Ve které byste si ustlali?

Nejkrásnější černobílé ložnice. Ve které byste si ustlali?

Oblíbené jsou především koberce kusové. Snadno se s nimi manipuluje – dají se přesouvat z místa na místo, a když vás omrzí, můžete je s relativně malými náklady vyměnit. Navíc dokážou s místností udělat téměř zázraky. Od zbytku interiéru odlišně zbarvený kousek zvýrazní zvolenou část pokoje, kobercem, ale také můžete podpořit vyznění jiného kusu vybavení, opticky ho vypíchnout. Využít se dá také k pocitovému vytvoření nějaké zóny, například pracovního koutku. Světlé koberce, ať už jednobarevné nebo ty s nenápadnými celoplošnými vzory, umí prostor opticky zvětšit. Naopak ty v tmavých barvách, s výrazným dekorem či asymetrickými vzory dokážou prostor opticky zmenšit.

Podívejte se do naší inspirativní fotogalerie v úvodu článku a přesvědčte se, že si vybere skutečně každý.

Jak správně udržovat a čistit plovoucí podlahu

Jak správně udržovat a čistit plovoucí podlahu

Nejkrásnější venkovské kuchyně. Inspirujte se ve fotogalerii a vyberte si

Nejkrásnější venkovské kuchyně. Inspirujte se ve fotogalerii a vyberte si

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |