vytisknout velikost písma Pokojové květiny v lednu

Víte přesně, jak se starat o pokojové miláčky přes zimu? Samozřejmě že i v této době rostliny rostou, ale pouze nepatrně. Z toho logicky vyplývá, že nepotřebují větší množství živin. 

Nehnojit, nepřesazovat

Přímo v lednu se nedoporučuje pokojové rostlinky ani hnojit, ani přesazovat. Právě přesazování by mohlo vést až k jejich uhynutí. Jedná se o velkou změnu, která – aby ji rostliny zvládly – vyžaduje jejich vynikající kondici i ostatní podmínky, jakými jsou vlhký vzduch, správná teplota a dostatek světla.

Trpělivost růže přináší

Podstupovat takové riziko by bylo zcela zbytečné. I když máte dojem, že rostlinky přesazení nutně potřebují, počkejte s tím až do března – a úplně nejlépe do dubna. Uvidíte, že těch pár měsíců uteče jako voda a vaši zelení přátelé do té doby v pořádku vydrží.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |