vytisknout velikost písma Pohádkové krajinky ze sukulentních rostlin, tentokrát v Brně

Až do 12. října 2008 probíhá tradiční podzimní výstava sukulentů, kterou můžete zhlédnout v Zahradním centru Čtyřlístek (Brno Bystrc, vedle OBI, tramvaje číslo 1, 3 a 11, zastávka Kamenolom). Otevřeno je každý den od 10.00 do 18.00 hodin, vstupné 30 korun, pro studenty, důchodce a děti 15 korun, školní exkurze 10 korun za osobu. 

Rostliny jsou na výstavách umístěny v originálních kamenných a keramických miskách pestrých tvarů. V případě použití kamenných misek se tak dosahuje přirozeného spojení neživé a živé přírody.

Jednotlivé exponáty jsou vlastně pokusem o vytvoření malých přirozených společenství rostlin v přírodní hornině. Exponáty představují bonsaje, krajinky, skalky osázené sukulentními rostlinami.

Těm, kteří již v minulosti výstavu navštívili, vzkazuje její autor, pan Jaroslav Honc, že opakování výstav sukulentních rostlin neznamená vystavování stále téhož!

Jedná se o společenství živých rostlin, která se stále vyvíjejí, rostou a v různých ročních dobách kvetou. Exponáty se na výstavách střídají a navíc jsou vytvářeny stále nové a nové – žádná výstava tedy není stejná jako ta předcházející. Více informací se dozvíte od autora výstavy Jaroslava Honce (tel.: 518 634 045, www.sukulent.cz).

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |