vytisknout velikost písma Podzimní Flora Olomouc 2013: soutěžte o vstupenky!

Podzimní zahradnická výstava Flora Olomouc 2013 představí špičkovou produkci domácích i zahraničních pěstitelů ovoce, zeleniny a školkařských výpěstků ve dnech 3. až 6. října. Nenechte si tuto akci ujít: vstupenky můžete vyhrát v naší soutěži. 

Tradiční a současně největší akce svého druhu v České republice se uskuteční na Výstavišti Flora Olomouc – v pavilonech E, G, H, hale B a na volných plochách parkového areálu výstaviště ve Smetanových sadech. Brány výstavy budou otevřeny denně od 9.00 do 18.00 hodin, poslední den výstavy do 17.00 hodin. 

Podzim v plodech

Pod záštitou Ovocnářské unie České republiky a Zelinářské unie Čech a Moravy se představí nejlepší domácí pěstitelé ovoce a zeleniny. Nebude chybět velká společná expozice Českého zahrádkářského svazu s přehlídkou krajových odrůd ovoce a různých druhů zelenin.

Těšit se můžete také na včelařské produkty, moravská vína i burčák a v neposlední řadě na oblíbenou zahrádkářskou a mykologickou poradnu. Ovocným školkařským výpěstkům, specialitě podzimní Flory Olomouc, budou vyhrazeny volné plochy výstaviště. 

Olomoucké chrámy zaplaví květiny

Součástí akce bude i podzimní soutěž floristů – pořadatelé letos navážou na tradici zdobení olomouckých chrámů květinami, přičemž výzdoby se dočkají sakrální stavby v centru města.

Soutěžního klání se zúčastní nejen domácí týmy ze Svazku květinářů a floristů České republiky a výstaviště Flora, ale také floristé z Polska a Rakouska. Jejich aranžmá budou k vidění v kostelích svatého Mořice, Michala, Panny Marie Sněžné, Zvěstování Panny Marie a slavnostním sále olomouckého Arcibiskupského paláce.  

Vína, burčák, pálenky: to vše bude k ochutnání

Velkou podzimní přehlídku ovoce, zeleniny a podzimních květin doplní festival gastronomie a nápojů Olima s nabídkou krajových specialit a zdravých potravin, dále Dny moravských vín a soutěž o nejlepší ovocnou pálenku Flora košt.

Pro zahrádkáře, chalupáře a kutily jsou určeny prodejní zahradnické trhy s pestrým sortimentem květin, ovoce, zeleniny, okrasných i ovocných dřevin, drobné zahradní mechanizace, pomůcek a potřeb.

Klepněte pro větší obrázek
Po prohlídce zboží na zahradnickcýh trzích se můžete zahřát koštem slivovice 

Volné chvíle si mohou návštěvníci zpestřit v zahrádkářském vinném „sklípku“ či návštěvou sbírkových skleníků a botanické zahrady výstaviště Flora, které jim budou otevřeny zdarma.

Kolik vás bude stát vstupné

Plné vstupné je 100 Kč, zlevněné (pro důchodce a studenty) 80 Kč, děti od 6 do 15 let zaplatí 30 Kč, rodinné vstupné (2 dospělí + 1 až 4 děti) činí 210 Kč. Zdarma mají vstup na výstavu děti do 10 let v doprovodu rodičů a návštěvníci s průkazem ZTP a stejně tak ZTP–P. Speciální sleva je určena pro školní výpravy: vstupné pro žáky a studenty v doprovodu pedagoga v počtu nejméně 10 osob činí 15 Kč.

Klepněte pro větší obrázek
Na výstavišti budou ve větší míře zastoupeny na podzim kvetoucí okrasné rostliny   

Získejte vstupenky v naší soutěži!

Vstupenky na Floru Olomouc vyhrají nejrychlejší z vás, kteří nám napíší správnou odpověď na soutěžní otázku. Nápovědu najdete v článku Vánoční a velikonoční kaktus: co udělat, aby kvetly, kdy mají?

Foto: Flora Olomouc

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |