vytisknout velikost písma Podzimní Flora Olomouc 2013: soutěžte o vstupenky!

Podzimní zahradnická výstava Flora Olomouc 2013 představí špičkovou produkci domácích i zahraničních pěstitelů ovoce, zeleniny a školkařských výpěstků ve dnech 3. až 6. října. Nenechte si tuto akci ujít: vstupenky můžete vyhrát v naší soutěži. 

Tradiční a současně největší akce svého druhu v České republice se uskuteční na Výstavišti Flora Olomouc – v pavilonech E, G, H, hale B a na volných plochách parkového areálu výstaviště ve Smetanových sadech. Brány výstavy budou otevřeny denně od 9.00 do 18.00 hodin, poslední den výstavy do 17.00 hodin. 

Podzim v plodech

Pod záštitou Ovocnářské unie České republiky a Zelinářské unie Čech a Moravy se představí nejlepší domácí pěstitelé ovoce a zeleniny. Nebude chybět velká společná expozice Českého zahrádkářského svazu s přehlídkou krajových odrůd ovoce a různých druhů zelenin.

Těšit se můžete také na včelařské produkty, moravská vína i burčák a v neposlední řadě na oblíbenou zahrádkářskou a mykologickou poradnu. Ovocným školkařským výpěstkům, specialitě podzimní Flory Olomouc, budou vyhrazeny volné plochy výstaviště. 

Olomoucké chrámy zaplaví květiny

Součástí akce bude i podzimní soutěž floristů – pořadatelé letos navážou na tradici zdobení olomouckých chrámů květinami, přičemž výzdoby se dočkají sakrální stavby v centru města.

Soutěžního klání se zúčastní nejen domácí týmy ze Svazku květinářů a floristů České republiky a výstaviště Flora, ale také floristé z Polska a Rakouska. Jejich aranžmá budou k vidění v kostelích svatého Mořice, Michala, Panny Marie Sněžné, Zvěstování Panny Marie a slavnostním sále olomouckého Arcibiskupského paláce.  

Vína, burčák, pálenky: to vše bude k ochutnání

Velkou podzimní přehlídku ovoce, zeleniny a podzimních květin doplní festival gastronomie a nápojů Olima s nabídkou krajových specialit a zdravých potravin, dále Dny moravských vín a soutěž o nejlepší ovocnou pálenku Flora košt.

Pro zahrádkáře, chalupáře a kutily jsou určeny prodejní zahradnické trhy s pestrým sortimentem květin, ovoce, zeleniny, okrasných i ovocných dřevin, drobné zahradní mechanizace, pomůcek a potřeb.

Klepněte pro větší obrázek
Po prohlídce zboží na zahradnickcýh trzích se můžete zahřát koštem slivovice 

Volné chvíle si mohou návštěvníci zpestřit v zahrádkářském vinném „sklípku“ či návštěvou sbírkových skleníků a botanické zahrady výstaviště Flora, které jim budou otevřeny zdarma.

Kolik vás bude stát vstupné

Plné vstupné je 100 Kč, zlevněné (pro důchodce a studenty) 80 Kč, děti od 6 do 15 let zaplatí 30 Kč, rodinné vstupné (2 dospělí + 1 až 4 děti) činí 210 Kč. Zdarma mají vstup na výstavu děti do 10 let v doprovodu rodičů a návštěvníci s průkazem ZTP a stejně tak ZTP–P. Speciální sleva je určena pro školní výpravy: vstupné pro žáky a studenty v doprovodu pedagoga v počtu nejméně 10 osob činí 15 Kč.

Klepněte pro větší obrázek
Na výstavišti budou ve větší míře zastoupeny na podzim kvetoucí okrasné rostliny   

Získejte vstupenky v naší soutěži!

Vstupenky na Floru Olomouc vyhrají nejrychlejší z vás, kteří nám napíší správnou odpověď na soutěžní otázku. Nápovědu najdete v článku Vánoční a velikonoční kaktus: co udělat, aby kvetly, kdy mají?

Foto: Flora Olomouc

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Všechno o pěstování hortenzií. Co řešit na zahradě a co na terase?

Všechno o pěstování hortenzií. Co řešit na za…

Pro hortenzie jsou charakteristické velké nádherné květy nejrůznějších barev a typů. Jedna z nejoblíbenějších rostlin vám bude přinášet pouze radost, dokážete-li si s ní poradit. Jak na to?

29.  7.  2020 |