vytisknout velikost písma Podzimní Flora Olomouc 2012: soutěž o vstupenky

Špičkovou produkci domácích i zahraničních pěstitelů ovoce, zeleniny a školkařských výpěstků představí podzimní zahradnická výstava Flora Olomouc 2012. Zúčastněte se naší soutěže a získejte vstupenky.

Největší akce svého druhu v ČR se uskuteční ve dnech 11. až 14. října na Výstavišti Flora Olomouc – v pavilonech E, G, H, montované hale S a na volných plochách parkového areálu výstaviště ve Smetanových sadech. Brány výstavy budou otevřeny denně od 9.00 do 18.00 hodin, poslední den výstavy do 17.00 hodin.

Vůně a chutě podzimu

V pestrobarevné a voňavé hlavní expozici s názvem Hravý podzim, kterou najdete v pavilonu G, se pod záštitou Ovocnářské unie České republiky a Zelinářské unie Čech a Moravy představí nejlepší domácí producenti ovoce a zeleniny. Součástí expozice bude tradiční soutěž floristů v aranžování květin, tentokrát na ryze podzimní téma – Drak.

Klepněte pro větší obrázek

Společnou přehlídku zejména krajových odrůd ovoce a různých druhů zelenin, obohacenou o včelařské produkty a zahrádkářskou poradnu, připravují v pavilonu H pro návštěvníky podzimní Flory i členové Českého zahrádkářského svazu.

V hlavní roli tykve 

Expozici doplní velká přehlídka typických plodů podzimu – tykví nejrůznějších velikostí, tvarů či barev. Milovníci podzimních lesů určitě ocení výstavku hub s mykologickou poradnou. Specifiku podzimní Flory, ovocným školkařským výpěstkům, vyhradí pořadatelé venkovní plochy areálu výstaviště u pavilonu G.

Klepněte pro větší obrázek

Soutěžit se bude nejen v aranžování květin, ale také o nejlépe řešenou expozici, nejlepší výpěstek nebo kolekci odrůd. Nejmenší návštěvníci se mohou zapojit do výtvarné soutěže O nejhezčí zeleninovou loutku.

Jak už napovídá sám název, soutěž připravila Zelinářská unie Čech a Moravy, na jejíž stánek mohou děti po celý čtvrtek 11. října a v pátek 12. října do 15.00 hodin přinášet soutěžní exponáty (více informací se dozvíte na telefonním čísle 585 726 257). 

Klepněte pro větší obrázek

Chybět nebude dobré jídlo a kvalitní pití

Přehlídku ovoce, zeleniny a podzimních květin doplní sedmnáctý ročník festivalu gastronomie a nápojů Olima, probíhající v pavilonu E. Milovníci dobrého a zdravého jídla se mohou těšit na kvalitní produkci domácích potravinářských firem či regionálních specialit včetně výrobků oceněných titulem Regionální potravina Olomouckého kraje.

V prostorách haly S se uskuteční Dny moravských vín, jejichž součástí budou i každodenní ochutnávky vín z jednotlivých moravských podoblastí. Nenechte si ujít ani kuchařské a cukrářské klání studentů středních odborných škol a soutěž o nejlepší ovocný destilát Flora košt.

Klepněte pro větší obrázek

Tradiční zahradnické trhy

Zahrádkáře, chalupáře a kutily určitě zaujmou prodejní zahradnické trhy na venkovních plochách výstaviště s pestrým sortimentem květin, ovoce, zeleniny, okrasných i ovocných dřevin, drobné zahradní mechanizace, pomůcek a potřeb.

Volné chvíle si návštěvníci budou moci zpestřit návštěvou sbírkových skleníků a botanické zahrady výstaviště Flora, které jim budou otevřeny zdarma, či zábavným doprovodným programem s hudbou, nabídkou moravských vín a dobrého burčáku.

Klepněte pro větší obrázek

Oslavy lesa pro děti i dospělé

V sobotu 13. října od 10.00 do 16.00 hodin v Rudolfově aleji obohatí doprovodný program Oslavy lesa na Floře. Cílem této akce je přiblížit jak malým, tak i velkým návštěvníkům bohatství olomouckých lesů, práci lesníků či ochranu přírody.

Chybět nebude spousta her a soutěží o ceny, poradny, vystoupení sokolníků, kynologů, loveckých trubačů, ukázek prací v lese, řezbářských a truhlářských dovedností a v neposlední řadě také nabídka lahůdek myslivecké kuchyně. Vstup je zdarma.

Za kolik na podzimní Floru?

Výstava je přístupná každý den od 9.00 do 18.00 hodin. Plné vstupné je 100 Kč, zlevněné (pro důchodce a studenty) 80 Kč, děti od 6 do 15 let zaplatí 40 Kč, rodinné vstupné (2 dospělí + 1 až 4 děti) činí 210 Kč.

Zdarma mají vstup na výstavu děti do 10 let v doprovodu rodičů a návštěvníci s průkazem ZTP a stejně tak ZTP–P. Speciální sleva je určena pro školní výpravy: vstupné pro žáky a studenty v doprovodu pedagoga v počtu nejméně 10 osob činí 15 Kč.

Klepněte pro větší obrázek

Soutěžte s námi o vstupenky

Vstupenky na Floru Olomouc vyhrají nejrychlejší z vás, kteří nám napíší správnou odpověď na soutěžní otázku týkající se přezimování balkonových rostlin: Jakými dvěma způsoby lze ušetřit peníze za vytápění zimních stanovišť přenosných rostlin? Nápovědu najdete v článku Říjnová péče o rostliny.

Své odpovědi posílejte na adresu hradova@mf.cz do úterý 9. října 2012. Do předmětu zprávy je nutné napsat heslo SOUTĚŽ. Odpovědi neoznačené uvedeným heslem stejně jako odpovědi bez úplné adresy trvalého bydliště soutěžícího nebudou do soutěže zařazeny.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety naslano i nasladko

Pět nejlepších receptů z cukety naslano i nas…

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  6.  2018 | | 2 N/A
Hortenzie: Nejčastější chyby v pěstování

Hortenzie: Nejčastější chyby v pěstování

Záhonové i nádobové hortenzie mají podobné nároky. Pokud nekvetou, bývá příčinou pěstitelská chyba. Podívejte se na jejich přehled a zjistěte, co vaší rostlině pomůže.

6.  6.  2018 |
Jak připravit rybízové víno

Jak připravit rybízové víno

Pokud vám na zahradě roste několik keřů rybízu a letos vás čeká bohatá sklizeň, popřemýšlejte, jak plody zpracovat. Jednu z mnoha variant představuje rybízové víno, které bývá označováno za nejchutnější mezi ovocnými.

3.  7.  2018 |
Jak správně provést letní řez ovocných stromů a keřů

Jak správně provést letní řez ovocných stromů…

Prořezáváte ovocné stromy a keře až po sezoně? Tak to je chyba. Letní řez totiž omezuje bujení a podporuje tvorbu květních pupenů, a díky tomu přispívá k bohatší a kvalitnější úrodě. Kdy přesně prořezat jabloně, hrušky, meruňky a další dřeviny, jak postupovat a na co určitě nezapomenout?

11.  7.  2018 |
Jak připravit svatojánský likér: Ořechovice krok za krokem

Jak připravit svatojánský likér: Ořechovice k…

Noc na svatého Jana chápali naši předkové jako magickou. Během ní trhali nezralé ořechy, z nichž připravovali svatojánský likér. Chcete si ho také vyrobit? Ponocovat kvůli tomu nemusíte. Vyzkoušejte náš recept na ořechovku z vodky. Chutnat vám bude, ať už ořechy natrháte kdykoli, a čarovné účinky bude mít také, pokud jí vypijete dostatečné množství.

20.  6.  2018 |