vytisknout velikost písma Podzimní Flora Olomouc 2011: soutěž o vstupenky

Od 13. do 16. srpna 2011 se uskuteční podzimní etapa zahradnické výstavy Flora Olomouc doprovázená zahradnickými trhy a veletrhem Hortifarm. Zúčastněte se soutěže na AbeceděZahrady.cz a získejte volný vstup.

Jak na to? Z galerie fotografií na AbeceděZahrady.cz vyberte snímek, který vás zaujme nejvíce, a svůj výběr zdůvodněte.

Pod každou z fotografií v galerii najdete následující údaje: jméno autora, název fotky a datum, kdy do ní byl snímek vložen. Tyto údaje a svůj komentář k vybranému snímku pošlete co nejdříve na adresu hradova@mf.cz.

Pozor! Do předmětu zprávy je nutné napsat heslo SOUTĚŽ . Odpovědi neoznačené uvedeným heslem stejně jako odpovědi bez úplné adresy trvalého bydliště soutěžícího nebudou do soutěže zařazeny.

Největší výstava ovoce a zeleniny bude zářit paletou barev, slibují pořadatelé

V hlavní expozici (pavilon A) s názvem Paleta barev se pod záštitou Ovocnářské unie České republiky a Zelinářské unie Čech a Moravy představí nejlepší domácí pěstitelé ovoce a zeleniny. Součástí výstavy bude už tradičně podzimní klání v aranžování květin (galerie pavilonu A). Tentokrát se nejlepší čeští floristé utkají ve zdobení tykví a aranžování podzimních věnců.

Klepněte pro větší obrázek

Velkou společnou expozici s přehlídkou krajových odrůd ovoce, různých druhů zelenin, včelařskými produkty, zahrádkářskou či mykologickou poradnou a zahrádkářským „sklípkem“ se skvělými moravskými víny a burčákem připravují pro podzimní zahradnickou Flora členové Českého zahrádkářského svazu (pavilon G).

Nebudou chybět školkařské výpěstky

Specialitě podzimní výstavy, ovocným školkařským výpěstkům, které každoročně přilákají do Olomouce stovky pěstitelů, zahradníků i zahrádkářů, vyhradí pořadatelé už tradičně venkovní plochy areálu výstaviště.

Klepněte pro větší obrázek

Největší českou přehlídku ovoce, zeleniny a podzimních květin doplní v pořadí už šestnáctá Olima, festival gastronomie a nápojů s nabídkou kvalitních potravin z domácí produkce i prezentací výrobků oceněných titulem Regionální potravina Olomouckého kraje 2010 a Top výrobek Olomouckého kraje.

K vidění a ochutnávání budou místní speciality, biopotraviny, bude se vařit, péct i soutěžit. Zájemci se mohou těšit na Štrúdlování s ukázkami zajímavých receptů, na barmanskou show, Tajemství dědečkovy kuchyně a jiné speciality (pavilon E a část galerie hlavního pavilonu A).

Klepněte pro větší obrázek

Která z pálenek bude nejlepší?

Milovníky dobrého pití jistě zaujmou Dny moravských vín (galerie pavilonu A) a oblíbená soutěž o nejlepší ovocnou pálenku Flora košt. Do té letošní přihlásili drobní i velcí paliči 325 vzorků tvrdých moků, slivovic, meruňkovic, hruškovic, jablkovic, broskvovic, třešňovic, višňovic či vínovic.

Vyhlášení výsledků a předání cen vítězům všech soutěžních kategorií, ceny Unie destilatérů  i absolutnímu vítězi Grand Prix Flora koštu  2011 proběhne v sobotu 15. října ve 13. hodin před pavilonem A a hned poté dostanou návštěvníci možnost vychutnat si letošní soutěžní vzorky (galerie pavilonu A). 

Klepněte pro větší obrázek

Těšit se můžete i na zajímavosti z kategorie ostatních pálenek – zejména na unikátní mrkvovici, která odbornou porotu doslova zaskočila – a nejen materiálem, z něhož pochází, ale také svou chutí a kvalitou.

Prodejní trhy a doprovodný program

Zahrádkáře, chalupáře a kutily určitě zaujmou prodejní zahradnické trhy s pestrým sortimentem květin, ovoce, zeleniny, okrasných, ovocných dřevin, drobné zahradní mechanizace, pomůcek a potřeb (v pavilonu H a na volných plochách výstaviště). 

Volné chvíle si můžete zpestřit návštěvou sbírkových skleníků a botanické zahrady výstaviště Flora, které budou otevřeny zdarma, či poslechem dobré dechovky.

Klepněte pro větší obrázek

Kdy a za kolik na podzimní Floru?

Výstava je přístupná denně od 9.00 do 18.00 hodin, v neděli do 17. hodiny. Plné vstupné je 100 Kč, zlevněné (pro důchodce a studenty) 80 Kč, děti od 6 do 15 let zaplatí 40 Kč, rodinné vstupné (2 dospělí + 1 až 4 děti) pořídíte za 210 Kč. Zdarma mají vstup na výstavu děti do 10 let v doprovodu rodičů a návštěvníci s průkazem ZTP a ZTP–P.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Co s muškáty přes zimu?

Co s muškáty přes zimu?

Muškáty (pelargonie) a jejich zazimování řeší snad každý pěstitel balkonových rostlin. Vypravili jsme se proto pro praktické rady za zkušenou pěstitelkou, paní Valinovou do Budyně nad Ohří.

1.  10.  2017 | | 2 N/A
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo či zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad!

13.  10.  2017 |
Nejkrásnější podzimní dekorace do interiéru i na dveře

Nejkrásnější podzimní dekorace do interiéru i…

Nenechte si zkazit náladu sychravým počasím. Raději využijte dary, které nám podzimní příroda nabízí, a pusťte se do výroby nějaké krásné dekorace. Inspiraci najdete v galerii.

11.  11.  2017 |
Spadané listí nehrabte. Prospěje tak rostlinám

Spadané listí nehrabte. Prospěje tak rostliná…

Podobnou otázku si na podzim klade každý, kdo má na zahradě alespoň jeden listnatý keř či strom. Odvézt, zkompostovat, nebo organický materiál využít přímo na zahradě?

7.  11.  2017 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

10.  11.  2017 |