vytisknout velikost písma Podzimní Flora Olomouc 2011: soutěž o vstupenky

Od 13. do 16. srpna 2011 se uskuteční podzimní etapa zahradnické výstavy Flora Olomouc doprovázená zahradnickými trhy a veletrhem Hortifarm. Zúčastněte se soutěže na AbeceděZahrady.cz a získejte volný vstup.

Jak na to? Z galerie fotografií na AbeceděZahrady.cz vyberte snímek, který vás zaujme nejvíce, a svůj výběr zdůvodněte.

Pod každou z fotografií v galerii najdete následující údaje: jméno autora, název fotky a datum, kdy do ní byl snímek vložen. Tyto údaje a svůj komentář k vybranému snímku pošlete co nejdříve na adresu hradova@mf.cz.

Pozor! Do předmětu zprávy je nutné napsat heslo SOUTĚŽ . Odpovědi neoznačené uvedeným heslem stejně jako odpovědi bez úplné adresy trvalého bydliště soutěžícího nebudou do soutěže zařazeny.

Největší výstava ovoce a zeleniny bude zářit paletou barev, slibují pořadatelé

V hlavní expozici (pavilon A) s názvem Paleta barev se pod záštitou Ovocnářské unie České republiky a Zelinářské unie Čech a Moravy představí nejlepší domácí pěstitelé ovoce a zeleniny. Součástí výstavy bude už tradičně podzimní klání v aranžování květin (galerie pavilonu A). Tentokrát se nejlepší čeští floristé utkají ve zdobení tykví a aranžování podzimních věnců.

Klepněte pro větší obrázek

Velkou společnou expozici s přehlídkou krajových odrůd ovoce, různých druhů zelenin, včelařskými produkty, zahrádkářskou či mykologickou poradnou a zahrádkářským „sklípkem“ se skvělými moravskými víny a burčákem připravují pro podzimní zahradnickou Flora členové Českého zahrádkářského svazu (pavilon G).

Nebudou chybět školkařské výpěstky

Specialitě podzimní výstavy, ovocným školkařským výpěstkům, které každoročně přilákají do Olomouce stovky pěstitelů, zahradníků i zahrádkářů, vyhradí pořadatelé už tradičně venkovní plochy areálu výstaviště.

Klepněte pro větší obrázek

Největší českou přehlídku ovoce, zeleniny a podzimních květin doplní v pořadí už šestnáctá Olima, festival gastronomie a nápojů s nabídkou kvalitních potravin z domácí produkce i prezentací výrobků oceněných titulem Regionální potravina Olomouckého kraje 2010 a Top výrobek Olomouckého kraje.

K vidění a ochutnávání budou místní speciality, biopotraviny, bude se vařit, péct i soutěžit. Zájemci se mohou těšit na Štrúdlování s ukázkami zajímavých receptů, na barmanskou show, Tajemství dědečkovy kuchyně a jiné speciality (pavilon E a část galerie hlavního pavilonu A).

Klepněte pro větší obrázek

Která z pálenek bude nejlepší?

Milovníky dobrého pití jistě zaujmou Dny moravských vín (galerie pavilonu A) a oblíbená soutěž o nejlepší ovocnou pálenku Flora košt. Do té letošní přihlásili drobní i velcí paliči 325 vzorků tvrdých moků, slivovic, meruňkovic, hruškovic, jablkovic, broskvovic, třešňovic, višňovic či vínovic.

Vyhlášení výsledků a předání cen vítězům všech soutěžních kategorií, ceny Unie destilatérů  i absolutnímu vítězi Grand Prix Flora koštu  2011 proběhne v sobotu 15. října ve 13. hodin před pavilonem A a hned poté dostanou návštěvníci možnost vychutnat si letošní soutěžní vzorky (galerie pavilonu A). 

Klepněte pro větší obrázek

Těšit se můžete i na zajímavosti z kategorie ostatních pálenek – zejména na unikátní mrkvovici, která odbornou porotu doslova zaskočila – a nejen materiálem, z něhož pochází, ale také svou chutí a kvalitou.

Prodejní trhy a doprovodný program

Zahrádkáře, chalupáře a kutily určitě zaujmou prodejní zahradnické trhy s pestrým sortimentem květin, ovoce, zeleniny, okrasných, ovocných dřevin, drobné zahradní mechanizace, pomůcek a potřeb (v pavilonu H a na volných plochách výstaviště). 

Volné chvíle si můžete zpestřit návštěvou sbírkových skleníků a botanické zahrady výstaviště Flora, které budou otevřeny zdarma, či poslechem dobré dechovky.

Klepněte pro větší obrázek

Kdy a za kolik na podzimní Floru?

Výstava je přístupná denně od 9.00 do 18.00 hodin, v neděli do 17. hodiny. Plné vstupné je 100 Kč, zlevněné (pro důchodce a studenty) 80 Kč, děti od 6 do 15 let zaplatí 40 Kč, rodinné vstupné (2 dospělí + 1 až 4 děti) pořídíte za 210 Kč. Zdarma mají vstup na výstavu děti do 10 let v doprovodu rodičů a návštěvníci s průkazem ZTP a ZTP–P.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak vypěstovat mangovník z pecky manga z obchodu

Jak vypěstovat mangovník z pecky manga z obch…

Plody manga, které jsou právě nyní na trhu, u nás zdomácněly velmi rychle. Mangovník sice mezi běžně pěstované pokojové květiny nepatří, ale z pecky jej vypěstujeme celkem snadno. Jen vědět, jak na to.

7.  1.  2018 |
5 tipů, jak v domácnosti využít slupky z pomeranče

5 tipů, jak v domácnosti využít slupky z pome…

Šťavnaté, chutné a plné vitamínů. Pomeranče jsou nejoblíbenějším jižním ovocem. Konzumujeme je jen tak, lisujeme z nich čerstvý džus, přidáváme je do dezertů a koláčů. Slupky z nich ale vždycky skončí v koši, v lepším případě v kompostu. Přitom existuje spousta praktických způsobů jejich využití.

6.  1.  2018 |
Kuchyňské trendy pro rok 2018. Podívejte se, co právě letí

Kuchyňské trendy pro rok 2018. Podívejte se, …

Nové trendy vládnou nejen módě, ale i interiérovému designu. Přední světoví výrobci nábytku každoročně vyhlašují styly, prvky a barvy, které budou aktuálně módní. Zajímá vás, jaké to jsou pro ten letošní rok? Podívejte se do naší fotogalerie a inspirujte se!

16.  1.  2018 |
Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Rok co rok si pořizujete vánoční hvězdu, ale její konec bývá neslavný? Na vině je jedna či hned několik pěstitelských chyb, jichž se dopouštíte. Zjistěte, co děláte špatně, a řiďte se našimi radami.

6.  12.  2017 |
Zahradní přístřešky aneb Vtipné tipy, jak na zahradě uložit zahradní náčiní

Zahradní přístřešky aneb Vtipné tipy, jak na …

Každý z nás jistě někdy řešil otázku "kam s ním". Připravili jsme pro vás několik tipů, kam uklidit sekačku, kolečko, hrábě, tyčky k rajčatům nebo skládací pařeniště.

11.  1.  2018 |