vytisknout velikost písma Podzimní Flora Olomouc 2011: soutěž o vstupenky

Od 13. do 16. srpna 2011 se uskuteční podzimní etapa zahradnické výstavy Flora Olomouc doprovázená zahradnickými trhy a veletrhem Hortifarm. Zúčastněte se soutěže na AbeceděZahrady.cz a získejte volný vstup.

Jak na to? Z galerie fotografií na AbeceděZahrady.cz vyberte snímek, který vás zaujme nejvíce, a svůj výběr zdůvodněte.

Pod každou z fotografií v galerii najdete následující údaje: jméno autora, název fotky a datum, kdy do ní byl snímek vložen. Tyto údaje a svůj komentář k vybranému snímku pošlete co nejdříve na adresu hradova@mf.cz.

Pozor! Do předmětu zprávy je nutné napsat heslo SOUTĚŽ . Odpovědi neoznačené uvedeným heslem stejně jako odpovědi bez úplné adresy trvalého bydliště soutěžícího nebudou do soutěže zařazeny.

Největší výstava ovoce a zeleniny bude zářit paletou barev, slibují pořadatelé

V hlavní expozici (pavilon A) s názvem Paleta barev se pod záštitou Ovocnářské unie České republiky a Zelinářské unie Čech a Moravy představí nejlepší domácí pěstitelé ovoce a zeleniny. Součástí výstavy bude už tradičně podzimní klání v aranžování květin (galerie pavilonu A). Tentokrát se nejlepší čeští floristé utkají ve zdobení tykví a aranžování podzimních věnců.

Klepněte pro větší obrázek

Velkou společnou expozici s přehlídkou krajových odrůd ovoce, různých druhů zelenin, včelařskými produkty, zahrádkářskou či mykologickou poradnou a zahrádkářským „sklípkem“ se skvělými moravskými víny a burčákem připravují pro podzimní zahradnickou Flora členové Českého zahrádkářského svazu (pavilon G).

Nebudou chybět školkařské výpěstky

Specialitě podzimní výstavy, ovocným školkařským výpěstkům, které každoročně přilákají do Olomouce stovky pěstitelů, zahradníků i zahrádkářů, vyhradí pořadatelé už tradičně venkovní plochy areálu výstaviště.

Klepněte pro větší obrázek

Největší českou přehlídku ovoce, zeleniny a podzimních květin doplní v pořadí už šestnáctá Olima, festival gastronomie a nápojů s nabídkou kvalitních potravin z domácí produkce i prezentací výrobků oceněných titulem Regionální potravina Olomouckého kraje 2010 a Top výrobek Olomouckého kraje.

K vidění a ochutnávání budou místní speciality, biopotraviny, bude se vařit, péct i soutěžit. Zájemci se mohou těšit na Štrúdlování s ukázkami zajímavých receptů, na barmanskou show, Tajemství dědečkovy kuchyně a jiné speciality (pavilon E a část galerie hlavního pavilonu A).

Klepněte pro větší obrázek

Která z pálenek bude nejlepší?

Milovníky dobrého pití jistě zaujmou Dny moravských vín (galerie pavilonu A) a oblíbená soutěž o nejlepší ovocnou pálenku Flora košt. Do té letošní přihlásili drobní i velcí paliči 325 vzorků tvrdých moků, slivovic, meruňkovic, hruškovic, jablkovic, broskvovic, třešňovic, višňovic či vínovic.

Vyhlášení výsledků a předání cen vítězům všech soutěžních kategorií, ceny Unie destilatérů  i absolutnímu vítězi Grand Prix Flora koštu  2011 proběhne v sobotu 15. října ve 13. hodin před pavilonem A a hned poté dostanou návštěvníci možnost vychutnat si letošní soutěžní vzorky (galerie pavilonu A). 

Klepněte pro větší obrázek

Těšit se můžete i na zajímavosti z kategorie ostatních pálenek – zejména na unikátní mrkvovici, která odbornou porotu doslova zaskočila – a nejen materiálem, z něhož pochází, ale také svou chutí a kvalitou.

Prodejní trhy a doprovodný program

Zahrádkáře, chalupáře a kutily určitě zaujmou prodejní zahradnické trhy s pestrým sortimentem květin, ovoce, zeleniny, okrasných, ovocných dřevin, drobné zahradní mechanizace, pomůcek a potřeb (v pavilonu H a na volných plochách výstaviště). 

Volné chvíle si můžete zpestřit návštěvou sbírkových skleníků a botanické zahrady výstaviště Flora, které budou otevřeny zdarma, či poslechem dobré dechovky.

Klepněte pro větší obrázek

Kdy a za kolik na podzimní Floru?

Výstava je přístupná denně od 9.00 do 18.00 hodin, v neděli do 17. hodiny. Plné vstupné je 100 Kč, zlevněné (pro důchodce a studenty) 80 Kč, děti od 6 do 15 let zaplatí 40 Kč, rodinné vstupné (2 dospělí + 1 až 4 děti) pořídíte za 210 Kč. Zdarma mají vstup na výstavu děti do 10 let v doprovodu rodičů a návštěvníci s průkazem ZTP a ZTP–P.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Jak pěstovat vřes na zahradě i v truhlíku na balkoně?

Jak pěstovat vřes na zahradě i v truhlíku na …

Vřesy rozkvétají mezi posledními rostlinami od konce léta do pozdního podzimu. Ozdobí truhlíky, zahradu a doplní i podzimní aranžmá. Co všechno potřebuje vřes na zahradě i v truhlíku a jak založit nové vřesoviště?

28.  8.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |