vytisknout velikost písma Podzimní Flora Olomouc 2010: soutěž o vstupenky

Letošní produkci pěstitelů ovoce, zeleniny a školkařských výpěstků představí podzimní zahradnická výstava Flora Olomouc od 7. do 10. října. Soutěžte s AbecedouZahrady.cz o volný vstup.

Vyhrají ti nejrychlejší z vás, kteří nám napíší správnou odpověď na otázku: Jaký je rozdíl mezi vertikutátorem a vertikulátorem? Nápovědu najdete v článku nazvaném Vertikutátor versus vertikulátor: nenechte se zmást.  

Pravidla soutěže 

Své odpovědi posílejte na adresu hradova@mf.cz. Do předmětu zprávy napište heslo SOUTĚŽ. Odpovědi neoznačené uvedeným heslem stejně jako odpovědi bez adresy trvalého bydliště soutěžícího nebudou do soutěže zařazeny.

Co nabídne Selský dvůr

Selský dvůr je název hlavní výstavní expozice, kde se pod záštitou Ovocnářské unie České republiky a Zelinářské unie Čech a Moravy představí nejlepší domácí producenti ovoce a zeleniny.  

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Pestrobarevné a chutné výpěstky doplní přehlídka nejrůznějších odrůd tykví, ale nebudou chybět ani podzimní květiny, zejména chryzantémy. Expozici doplní výtvory floristické soutěže v aranžování květin, kterou pořádá Svaz květinářů a floristů – letos o nejhezčí aranžmá slavnostního stolu.  

Klepněte pro větší obrázek

Novinky ze školek i krajové odrůdy 

Ovocné školkařské výpěstky, které jsou specifikem podzimní Flory a nejžádanějším artiklem na doprovodných prodejních trzích, najdou zájemci na venkovních plochách výstaviště.

Zaujmout by vás mohla i velká společná expozice členů Českého zahrádkářského svazu, na níž bude možné zhlédnout krajové odrůdy ovoce, různé druhy zelenin, včelařské produkty či houby. Chybět nebude zahrádkářská a mykologická poradna.  

Klepněte pro větší obrázek

Ochutnejte nejlepší vína a ovocné destiláty

Výstavní přehlídku ovoce, zeleniny a podzimních květin doplní v pořadí už patnáctá Olima, festival gastronomie a nápojů. Doprovodné Dny moravských vín nabídnou ochutnávky ze všech vinařských podoblastí Moravy a oblíbený Flora košt open.

Jedná se o soutěž o nejlepší ovocný destilát, do níž loni přihlásili pěstitelé a paliči z Moravy, Čech a Slovenska dvě stě sedmdesát šest vzorků tvrdých moků, což byl v historii soutěže zatím absolutní rekord.

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Po nákupu si dopřejte oddech

Na zahrádkáře, chalupáře a kutily čekají prodejní zahradnické trhy s pestrým sortimentem květin, ovoce, zeleniny, okrasných a ovocných dřevin, drobné zahradní mechanizace, pomůcek a potřeb.  

Volné chvíle si můžete zpestřit v zahrádkářském vinném sklípku, na festivalu dechové hudby Muzikanti, hrajte! anebo návštěvou sbírkových skleníků a botanické zahrady výstaviště Flora, které jim budou otevřeny zdarma.

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Kdy a za kolik na výstavu?

Výstava je přístupná každý den od 9.00 do 18.00 hodin, poslední den do 17.00. Plné vstupné je 100 Kč, zlevněné (pro důchodce a studenty) 80 Kč, děti od 6 do 15 let zaplatí 40 Kč, rodinné vstupné (2 dospělí + 1 až 4 děti) 210 Kč. Zdarma mají vstup na výstavu děti do 10 let v doprovodu rodičů a návštěvníci s průkazem ZTP a ZTP–P.

Mimořádné slevy platí pro školní zájezdy: vstupné pro žáky a studenty v doprovodu pedagoga v počtu nejméně 10 osob je 15 korun. Také při odebrání minimálně 20 kusů vstupenek nejpozději do 31. července mohou zájemci získat 20% slevu.

Kontakt pro objednávky vstupenek a pro veškeré informace: Výstaviště Flora Olomouc, a. s, Wolkerova 17, 771 11, telefonní číslo.: 585 726 232, fax: 585 413 370, e-mail: nadvornikova@flora-ol.cz.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |