vytisknout velikost písma Podzimní Flora Olomouc 2009: soutěž o vstupenky

Ve čtvrtek 1. října 2009 bude zahájena podzimní etapa mezinárodní výstavy a veletrhu Flora Olomouc, jež potrvá do neděle 4. října. Milovníci rostlin mají s AbecedouZahrady.cz možnost získat ve čtenářské soutěži volný vstup na tuto akci.

Pokud se hodláte výstavy zúčastnit, zapojte se do naší soutěže – třeba bude štěstí přát právě vám. Nejrychlejší správné odpovědi zajistí svým autorům čestné vstupenky. A jak zní soutěžní otázka? Napište nám, co jsou to jiffy. Odkaz na správnou odpověď najdete v článku Pelargonie na příští sezonu: jak připravit sazenice.

Klepněte pro větší obrázek

Pravidla soutěže

Své odpovědi posílejte co nejrychleji na adresu info@abecedazahrady.cz. Do předmětu zprávy napište heslo SOUTĚŽ. Odpovědi neoznačené uvedeným heslem stejně jako odpovědi bez adresy trvalého bydliště soutěžícího nebudou do soutěže zařazeny.

Na Floru přijela pouť

Pro hlavní expozici podzimní výstavy zvolili její autoři motto Přijela pouť. Pod záštitou Ovocnářské unie České republiky a Zelinářské unie Čech a Moravy se v ní přehlídkou špičkových výpěstků  představí nejlepší čeští a moravští pěstitelé ovoce a zeleniny.  

Klepněte pro větší obrázek

Nebudou chybět ani různé odrůdy podzimních květin, zejména chryzantémy, a také přehlídka exponátů podzimní soutěže floristů v aranžování květin. Ovocným a školkařským výpěstkům vyhradili pořadatelé venkovní plochy areálu výstaviště.

Dary přírody

Návštěvníci se mohou těšit také na tradiční společnou expozici členů Českého zahrádkářského svazu s přehlídkou krajových odrůd ovoce, různých druhů zelenin, výstavou pěstovaných i divoce rostoucích hub, zahrádkářskou a mykologickou poradnou, nabídkou  včelích produktů, burčáku a skvělých moravských vín.

Klepněte pro větší obrázek

Souběžně s  podzimní zahradnickou Florou bude výstaviště  patřit festivalu gastronomie a nápojů Olima, akci zaměřené na propagaci  kvalitních domácích potravinářských výrobků, biopotravin a potravin se značkou Klasa.

Dobroty z regionu

Čerstvou novinkou bude přehlídka regionálních produktů, potravin a nápojů oceněných značkou O. K. – výrobek Olomouckého kraje. Festival nabídne kuchařské a cukrářské soutěže, ochutnávky jídel a nápojů, ukázky dekorativního vyřezávání zeleniny, ovoce a další zajímavosti. 

Klepněte pro větší obrázek

Okoštujte víno i slivovici

Olima patří také milovníkům dobrých moků. Ti se mohou těšit na Dny moravských vín s degustací vín z podoblastí mikulovské, znojemské, velkopavlovické a slovácké a  6. ročník Flora koštu, soutěže o nejlepší ovocný destilát. S vyhlášením
výsledků bude opět spojeno ochutnávání nejlepších soutěžních pálenek.

Klepněte pro větší obrázek


Pro zahrádkáře, chalupáře a kutily bude v rámci doprovodných Podzimních zahradnických trhů připravena pestrá nabídka drobné zahradní mechanizace, květin, ovoce, zeleniny, okrasných  – a zejména ovocných dřevin, které jsou specialitou podzimních trhů.

Zábavný doprovodný program nabídne přehlídku dechových hudeb a  zájemcům budou volně přístupné sbírkové skleníky i botanická zahrada výstaviště a olomoucké univerzity. Brány výstaviště budou v době výstavy otevřeny denně od 9.00 do 18.00 hodin.

Klepněte pro větší obrázek

Informace o vstupném

Plné vstupné je 100 Kč, zlevněné (pro důchodce a studenty) 80 Kč, děti od 6 do 15 let zaplatí 40 Kč, rodinné vstupné (2 dospělí + 1 až 4 děti) 210 Kč. Zdarma mají vstup na výstavu děti do 10 let v doprovodu rodičů a návštěvníci s průkazem ZTP a ZTP–P.

Klepněte pro větší obrázek

Mimořádné slevy platí pro školní zájezdy: vstupné pro žáky a studenty v doprovodu pedagoga v počtu nejméně 10 osob je 15 korun. Také při odebrání minimálně 20 kusů vstupenek nejpozději do 18. září mohou zájemci získat 20% slevu.

Kontakt pro objednávky vstupenek: Výstaviště Flora Olomouc, a. s, Wolkerova 17, 771 11, telefonní číslo.: 585 726 232, fax: 585 413 370, e-mail: nadvornikova@flora-ol.cz.

 


 

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |