vytisknout velikost písma Pochutnejte si: Zeleninové saláty

Pochutnejte si: Zeleninové saláty
Milí čtenáři, na jaře potřebuje náš organismus přísun vitaminů. Proč si je tedy nedopřát jako součást něčeho dobrého? Dnes jsme pro vás připravili tři recepty na saláty, které připravíte během chviličky. Nezapomeňte je ale potom dát na nějakou dobu na chladné místo (nejlépe do ledničky), jejich chuť se tím ještě vylepší. 

Salát z pekingského zelí

Budeme potřebovat hlávku zelí, papriky (nejlépe barevné, aby salát vypadal pěkně), dvě kedlubny, dvě stě gramů francouzské zálivky a cibuli. Zelí, kedlubny a papriky nakrájíme na nudličky a cibuli na půlkolečka. Vše promícháme s francouzskou zálivkou a necháme vychladit.

A jak francouzskou zálivku vytvoříte? Do padesáti gramů oleje přidáváme postupně za stálého míchání pětadvacet gramů hořčice, dvacet gramů cukru, lžíci octa a sůl. Přilejeme půl decilitru vody a zašleháme. Do této zálivky lze místo vody přimíchat i sto gramů krémové či sladké smetany.

Paprikový salát s kukuřicí

Připravíme si sto padesát gramů červené, sto padesát gramů zelené a do třetice sto padesát gramů žluté papriky, cibuli, sto padesát gramů kukuřice, tři lžíce citronové šťávy, sto dvacet pět gramů kefíru, sůl a pepř.

Papriky omyjeme, oloupeme cibuli a vše rozkrájíme. Smícháme s kukuřicí (je jedno, zda je sterilovaná či mražená), zakapeme citronovou šťávou, zalijeme kefírem,osolíme, opepříme a po promíchání necháme v chladu odležet.

Pekingské zelí ostré jako břitva

Nachystáme si pět set gramů zelí, sto padesát gramů papriky, stejné množství rajčat, sto gramů cibule, tři feferonky, petrželku a francouzskou zálivku (postup na její výrobu je popsán v prvním receptu).

Papriky a zelí nakrájíme na nudličky, rajčata na kostky, feferonky s cibulí nadrobno, vše smícháme, zalijeme francouzskou zálivkou, promícháme a vychladíme.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak ostříhat levanduli, aby byla příští rok obsypaná květy

Jak ostříhat levanduli, aby byla příští rok o…

Právě teď je ten pravý čas. Levandule odkvétá a správný řez ovlivní nejen její tvar a vzhled, ale i to, kolik květů a v jaké kvalitě bude napřesrok mít.

30.  7.  2017 |
Jak zpracovat a uchovat cukety na zimu

Jak zpracovat a uchovat cukety na zimu

Také máte cuket, že nevíte, co s nimi? Vyzkoušeli jste snad už všechny způsoby úpravy a oblíbená zelenina vám už, jak se lidově říká, leze krkem? Uchovejte si je na zimu, kdy se vám po jejich chuti bude stýskat. Způsobů je hned několik.

28.  7.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Netradiční dekorace dodají zahradě styl

Netradiční dekorace dodají zahradě styl

Malé i větší drobnosti jsou třešničkou na dortu, která možná chybí vaší zahradě. Něco, co jí dodá styl, šmrnc a díky čemu se v ní můžete cítit velmi příjemně.

10.  8.  2017 |