vytisknout velikost písma Pochutnejte si: Tvarohový koláč s meduňkou

Na koláči si pochutná šest lidí

Vážení a milí čtenáři, protože recept zveřejněný v minulém týdnu se vám líbil, nabízíme vám dnes další návod, jak si doma pochutnat. A jelikož tu máme pracovní pondělí, které představuje pro většinu z nás po odpočinkovém víkendu menší či větší šok, vybrali jsme recept s meduňkou. Ta totiž zlepšuje náladu!

Co budete potřebovat?

Pro vytvoření těsta si nachystejte sto deset gramů hladké mouky, padesát gramů na kousky nakrájeného margarínu a špetku soli. Náplň vytvoříte z padesáti gramů margarínu, tři sta padesáti gramů jemného tvarohu (může být i žervé), dvou polévkových lžic medu, dvou ušlehaných vajec a šesti polévkových lžic nakrájené meduňky (pokud jste si na zimu neodkopli část rostliny k domácímu pěstování , můžete ji koupit téměř v každém supermarketu).

Jak se dělá dobrota

Nejdříve zahřejte troubu na dvě stě stupňů Celsia. Mouku prosijte a osolte, přidejte k ní margarín a tolik vody, aby bylo těsto měkké. Směs vytvarujte do formy o průměru osmnáct centimetrů. Pečte čtvrt hodiny.

Změklý margarín, med a tvaroh utřete do hladka. Vejce ušlehejte s meduňkou a spojte s utřenou tvarohovou hmotou. Teplotu trouby zmírněte na sto osmdesát stupňů Celsia.

Do připravené těstové formy nalijte náplň. Pečte do zlatova tři čtvrtě hodiny. Pokrm podávejte se šlehačkou, pro zdravější mlsání s jogurtem.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Co s muškáty přes zimu?

Co s muškáty přes zimu?

Muškáty (pelargonie) a jejich zazimování řeší snad každý pěstitel balkonových rostlin. Vypravili jsme se proto pro praktické rady za zkušenou pěstitelkou, paní Valinovou do Budyně nad Ohří.

1.  10.  2017 | | 2 N/A
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo či zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad!

13.  10.  2017 |
Nejkrásnější podzimní dekorace do interiéru i na dveře

Nejkrásnější podzimní dekorace do interiéru i…

Nenechte si zkazit náladu sychravým počasím. Raději využijte dary, které nám podzimní příroda nabízí, a pusťte se do výroby nějaké krásné dekorace. Inspiraci najdete v galerii.

11.  11.  2017 |
Spadané listí nehrabte. Prospěje tak rostlinám

Spadané listí nehrabte. Prospěje tak rostliná…

Podobnou otázku si na podzim klade každý, kdo má na zahradě alespoň jeden listnatý keř či strom. Odvézt, zkompostovat, nebo organický materiál využít přímo na zahradě?

7.  11.  2017 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

10.  11.  2017 |