vytisknout velikost písma Pochutnejte si: Tvarohový koláč s meduňkou

Na koláči si pochutná šest lidí

Vážení a milí čtenáři, protože recept zveřejněný v minulém týdnu se vám líbil, nabízíme vám dnes další návod, jak si doma pochutnat. A jelikož tu máme pracovní pondělí, které představuje pro většinu z nás po odpočinkovém víkendu menší či větší šok, vybrali jsme recept s meduňkou. Ta totiž zlepšuje náladu!

Co budete potřebovat?

Pro vytvoření těsta si nachystejte sto deset gramů hladké mouky, padesát gramů na kousky nakrájeného margarínu a špetku soli. Náplň vytvoříte z padesáti gramů margarínu, tři sta padesáti gramů jemného tvarohu (může být i žervé), dvou polévkových lžic medu, dvou ušlehaných vajec a šesti polévkových lžic nakrájené meduňky (pokud jste si na zimu neodkopli část rostliny k domácímu pěstování , můžete ji koupit téměř v každém supermarketu).

Jak se dělá dobrota

Nejdříve zahřejte troubu na dvě stě stupňů Celsia. Mouku prosijte a osolte, přidejte k ní margarín a tolik vody, aby bylo těsto měkké. Směs vytvarujte do formy o průměru osmnáct centimetrů. Pečte čtvrt hodiny.

Změklý margarín, med a tvaroh utřete do hladka. Vejce ušlehejte s meduňkou a spojte s utřenou tvarohovou hmotou. Teplotu trouby zmírněte na sto osmdesát stupňů Celsia.

Do připravené těstové formy nalijte náplň. Pečte do zlatova tři čtvrtě hodiny. Pokrm podávejte se šlehačkou, pro zdravější mlsání s jogurtem.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak pěstovat vřes v truhlíku na balkoně i na zahradě

Jak pěstovat vřes v truhlíku na balkoně i na …

Vřesy rozkvétají mezi posledními rostlinami od konce léta do pozdního podzimu a ozdobí truhlíky, zahradu a doplní i podzimní aranžmá.

14.  9.  2017 |