vytisknout velikost písma Pochutnejte si: Tvarohový koláč s meduňkou

Meduňka je nenáročná bylinka, která má specifickou vůni po citronech a medu. Zkuste jí vylepšit tvarohový koláč.
Pochutnejte si: Tvarohový koláč s meduňkou

Na koláči si pochutná šest lidí

Vážení a milí čtenáři, protože recept zveřejněný v minulém týdnu se vám líbil, nabízíme vám dnes další návod, jak si doma pochutnat. A jelikož tu máme pracovní pondělí, které představuje pro většinu z nás po odpočinkovém víkendu menší či větší šok, vybrali jsme recept s meduňkou. Ta totiž zlepšuje náladu!

Co budete potřebovat?

Pro vytvoření těsta si nachystejte sto deset gramů hladké mouky, padesát gramů na kousky nakrájeného margarínu a špetku soli. Náplň vytvoříte z padesáti gramů margarínu, tři sta padesáti gramů jemného tvarohu (může být i žervé), dvou polévkových lžic medu, dvou ušlehaných vajec a šesti polévkových lžic nakrájené meduňky (pokud jste si na zimu neodkopli část rostliny k domácímu pěstování, můžete ji koupit téměř v každém supermarketu).

Jak se dělá dobrota

Nejdříve zahřejte troubu na dvě stě stupňů Celsia. Mouku prosijte a osolte, přidejte k ní margarín a tolik vody, aby bylo těsto měkké. Směs vytvarujte do formy o průměru osmnáct centimetrů. Pečte čtvrt hodiny.

Změklý margarín, med a tvaroh utřete do hladka. Vejce ušlehejte s meduňkou a spojte s utřenou tvarohovou hmotou. Teplotu trouby zmírněte na sto osmdesát stupňů Celsia.

Do připravené těstové formy nalijte náplň. Pečte do zlatova tři čtvrtě hodiny. Pokrm podávejte se šlehačkou, pro zdravější mlsání s jogurtem.

Z meduňky můžete vyrobit i skvělý meduňkový sirup, který najdete ZDE

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak správně naložit kysané zelí: Pochutnat si na něm můžete už za měsíc

Jak správně naložit kysané zelí: Pochutnat si…

Také tak milujete kysané zelí? Kromě toho, že je chutné, je doslova nabité vitamíny a minerály. A i když se dá koupit v každém obchodě, nad to domácí není. Naložte si ho podle našeho návodu a už nikdy nebudete chtít jiné.

6.  10.  2020 |
Jak sušit šípky v sušičce, troubě a na slunci. Plus tipy na správné skladování

Jak sušit šípky v sušičce, troubě a na slunci…

Pokud se poohlížíte po nějakém přírodním produktu na podporu imunity, je šípek tou pravou trefou do černého, protože obsahuje obrovské množství blahodárných látek. Poradíme vám, jak šípky správně sušit, ať už v sušičce, v troubě nebo na slunci, a jak je uchovávat, aby vydržely co nejdéle.

10.  10.  2020 |
Nejkrásnější podzimní dekorace do interiéru i na dveře

Nejkrásnější podzimní dekorace do interiéru i…

Nenechte si zkazit náladu sychravým počasím. Raději využijte dary, které nám podzimní příroda nabízí, a pusťte se do výroby nějaké krásné dekorace. Inspiraci najdete v galerii.

14.  10.  2020 |
Nejkrásnější podzimní věnce na dveře. Který byste si vybrali?

Nejkrásnější podzimní věnce na dveře. Který b…

Nemusíte čekat až na předvánoční čas. Právě teď si můžete ozdobit dveře věncem s podzimní tématikou, který vás potěší při každém příchodu domů. Inspiraci najdete v galerii.

21.  10.  2020 |