vytisknout velikost písma Pochutnejte si: Tvarohový koláč s meduňkou

Meduňka je nenáročná bylinka, která má specifickou vůni po citronech a medu. Zkuste jí vylepšit tvarohový koláč.
Pochutnejte si: Tvarohový koláč s meduňkou

Na koláči si pochutná šest lidí

Vážení a milí čtenáři, protože recept zveřejněný v minulém týdnu se vám líbil, nabízíme vám dnes další návod, jak si doma pochutnat. A jelikož tu máme pracovní pondělí, které představuje pro většinu z nás po odpočinkovém víkendu menší či větší šok, vybrali jsme recept s meduňkou. Ta totiž zlepšuje náladu!

Co budete potřebovat?

Pro vytvoření těsta si nachystejte sto deset gramů hladké mouky, padesát gramů na kousky nakrájeného margarínu a špetku soli. Náplň vytvoříte z padesáti gramů margarínu, tři sta padesáti gramů jemného tvarohu (může být i žervé), dvou polévkových lžic medu, dvou ušlehaných vajec a šesti polévkových lžic nakrájené meduňky (pokud jste si na zimu neodkopli část rostliny k domácímu pěstování, můžete ji koupit téměř v každém supermarketu).

Jak se dělá dobrota

Nejdříve zahřejte troubu na dvě stě stupňů Celsia. Mouku prosijte a osolte, přidejte k ní margarín a tolik vody, aby bylo těsto měkké. Směs vytvarujte do formy o průměru osmnáct centimetrů. Pečte čtvrt hodiny.

Změklý margarín, med a tvaroh utřete do hladka. Vejce ušlehejte s meduňkou a spojte s utřenou tvarohovou hmotou. Teplotu trouby zmírněte na sto osmdesát stupňů Celsia.

Do připravené těstové formy nalijte náplň. Pečte do zlatova tři čtvrtě hodiny. Pokrm podávejte se šlehačkou, pro zdravější mlsání s jogurtem.

Z meduňky můžete vyrobit i skvělý meduňkový sirup, který najdete ZDE

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Rok co rok si pořizujete vánoční hvězdu, ale její konec bývá neslavný? Na vině je jedna či hned několik pěstitelských chyb, jichž se dopouštíte. Zjistěte, co děláte špatně, a řiďte se našimi radami. Názornou ukázku najdete i ve videu v úvodu článku.

28.  11.  2018 |
Studený porcelán: Jak vyrobit ozdoby na stromeček ze škrobu a jedlé sody

Studený porcelán: Jak vyrobit ozdoby na strom…

Hmota, které se říká studený porcelán, je lehká, tvárná, skvěle vypadá, a co je nejdůležitější, připravíte ji doma za pár korun. Vyzkoušejte to! Vyrobte si z ní třeba nové vánoční ozdoby. Našli jsme pro vás návod na jejich výrobu.

11.  12.  2018 |
Nejkrásnější vánoční dekorace ze šišek. Vyrobte si vkusné ozdoby i vy!

Nejkrásnější vánoční dekorace ze šišek. Vyrob…

Šišky jsou snadno dostupné, nasbírat je můžete v městském parku i v lese. Málokoho ale napadne, že se dají využít k výrobě nádherných vánočních ozdob za pár korun. Pro inspiraci jsme vám našli více než padesát dekorací ze šišek, které si snadno zvládnete vyrobit doma.

5.  12.  2018 |
Vánoční stromek v květináči: Je lepší smrk, borovice, nebo jedle?

Vánoční stromek v květináči: Je lepší smrk, b…

Umělý vánoční strom nevoní, řezaný opadává, a proto upřednostňujete stromek živý v květináči? Který zvolit? Poradíme vám, jaké mají jednotlivé druhy stromků vlastnosti a jak se o ně postarat, aby pobyt v teple přežily.

včera |
Jak pěstovat vánoční kaktus, aby za rok opět vykvetl?

Jak pěstovat vánoční kaktus, aby za rok opět …

Kvetoucí vánoční kaktus je právě teď ozdobou mnoha domácností. Co myslíte, přežije u vás do příštích Vánoc? Nemáte-li s jeho pěstováním zkušenosti, přečtěte si, jak o něj pečovat tak, aby za rok opět vykvetl.

4.  12.  2018 |