Pochutnejte si: Řízky z bezových květů



Co budete potřebovat

květy bezu černého

3 vejce

trošku soli

trošku vegety

2 až 3 lžíce mléka, případně smetany

hladkou mouku podle potřeby

Slané i sladké

Z vajec, soli, mléka a mouky vyšlehejte jemné husté těstíčko. Ke smažení vyberte květy, které jsou „polorozvinuté“. Operte je, nechte okapat, namočte do hladké mouky a ponořte do těstíčka.

Smažte ve vysoké vrstvě – nejlépe rostlinného tuku. K těmto řízkům se hodí jako příloha bramborová kaše a zeleninový salát.

Máte-li raději sladké, můžete vyzkoušet i tuto variantu. Květy obalujte ve sladkém těstíčku podobně jako amolety. Posypávejte je pak skořicovým cukrem.

Doporučujeme

Články odjinud