vytisknout velikost písma Pochutnejte si: Petrželové sardinky na víně

Milí čtenáři, na dnešní den jsme pro vás vybrali recept, který je velmi jednoduchý. Příprava tohoto jídla nezabere moc času, ale přesto si pochutnáte. Pokrm můžete podávat buď horký, nejlépe s křupavou, čerstvou bagetou, nebo studený - jako předkrm. 

Nachystejte si

Aby si pochutnali čtyři lidé, budeme potřebovat pětačtyřicet mililitrů olivového oleje, šestnáct vykuchaných sardinek, šedesát mililitrů nasekané petrželové natě, dva stroužky česneku, patnáct mililitrů citronové šťávy a sto padesát mililitrů bílého vína.

Hotovo jedna dvě

V dostatečně hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a po chvíli do něj vložíme sardinky, prolisovaný česnek a petrželovou nať. Vše zalijeme citronovou šťávou a bílým vínem. Na mírném ohni dusíme pět až šest minut - do té doby, než budou sardinky měkké. Je dovařeno a nám nezbývá, než vám popřát dobrou chuť.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Nejkrásnější podzimní dekorace do interiéru i na dveře

Nejkrásnější podzimní dekorace do interiéru i…

Nenechte si zkazit náladu sychravým počasím. Raději využijte dary, které nám podzimní příroda nabízí, a pusťte se do výroby nějaké krásné dekorace. Inspiraci najdete v galerii.

11.  11.  2017 |
Co s muškáty přes zimu?

Co s muškáty přes zimu?

Muškáty (pelargonie) a jejich zazimování řeší snad každý pěstitel balkonových rostlin. Vypravili jsme se proto pro praktické rady za zkušenou pěstitelkou, paní Valinovou do Budyně nad Ohří.

1.  10.  2017 | | 2 N/A
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo či zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad!

13.  10.  2017 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

10.  11.  2017 |
Spadané listí nehrabte. Prospěje tak rostlinám

Spadané listí nehrabte. Prospěje tak rostliná…

Podobnou otázku si na podzim klade každý, kdo má na zahradě alespoň jeden listnatý keř či strom. Odvézt, zkompostovat, nebo organický materiál využít přímo na zahradě?

7.  11.  2017 |