Milí čtenáři, na dnešní den jsme pro vás vybrali recept, který je velmi jednoduchý. Příprava tohoto jídla nezabere moc času, ale přesto si pochutnáte. Pokrm můžete podávat buď horký, nejlépe s křupavou, čerstvou bagetou, nebo studený - jako předkrm.
Nachystejte si
Aby si pochutnali čtyři lidé, budeme potřebovat pětačtyřicet mililitrů olivového oleje, šestnáct vykuchaných sardinek, šedesát mililitrů nasekané petrželové natě, dva stroužky česneku, patnáct mililitrů citronové šťávy a sto padesát mililitrů bílého vína.
Hotovo jedna dvě
V dostatečně hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a po chvíli do něj vložíme sardinky, prolisovaný česnek a petrželovou nať. Vše zalijeme citronovou šťávou a bílým vínem. Na mírném ohni dusíme pět až šest minut - do té doby, než budou sardinky měkké. Je dovařeno a nám nezbývá, než vám popřát dobrou chuť.