vytisknout velikost písma Pochutnejte si: Petrželové sardinky na víně

Milí čtenáři, na dnešní den jsme pro vás vybrali recept, který je velmi jednoduchý. Příprava tohoto jídla nezabere moc času, ale přesto si pochutnáte. Pokrm můžete podávat buď horký, nejlépe s křupavou, čerstvou bagetou, nebo studený - jako předkrm. 

Nachystejte si

Aby si pochutnali čtyři lidé, budeme potřebovat pětačtyřicet mililitrů olivového oleje, šestnáct vykuchaných sardinek, šedesát mililitrů nasekané petrželové natě, dva stroužky česneku, patnáct mililitrů citronové šťávy a sto padesát mililitrů bílého vína.

Hotovo jedna dvě

V dostatečně hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a po chvíli do něj vložíme sardinky, prolisovaný česnek a petrželovou nať. Vše zalijeme citronovou šťávou a bílým vínem. Na mírném ohni dusíme pět až šest minut - do té doby, než budou sardinky měkké. Je dovařeno a nám nezbývá, než vám popřát dobrou chuť.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |