vytisknout velikost písma Pochutnejte si: Petrželové sardinky na víně

Milí čtenáři, na dnešní den jsme pro vás vybrali recept, který je velmi jednoduchý. Příprava tohoto jídla nezabere moc času, ale přesto si pochutnáte. Pokrm můžete podávat buď horký, nejlépe s křupavou, čerstvou bagetou, nebo studený - jako předkrm. 

Nachystejte si

Aby si pochutnali čtyři lidé, budeme potřebovat pětačtyřicet mililitrů olivového oleje, šestnáct vykuchaných sardinek, šedesát mililitrů nasekané petrželové natě, dva stroužky česneku, patnáct mililitrů citronové šťávy a sto padesát mililitrů bílého vína.

Hotovo jedna dvě

V dostatečně hluboké pánvi rozehřejeme olivový olej a po chvíli do něj vložíme sardinky, prolisovaný česnek a petrželovou nať. Vše zalijeme citronovou šťávou a bílým vínem. Na mírném ohni dusíme pět až šest minut - do té doby, než budou sardinky měkké. Je dovařeno a nám nezbývá, než vám popřát dobrou chuť.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak správně naložit kysané zelí: Pochutnat si na něm můžete už za měsíc

Jak správně naložit kysané zelí: Pochutnat si…

Také tak milujete kysané zelí? Kromě toho, že je chutné, je doslova nabité vitamíny a minerály. A i když se dá koupit v každém obchodě, nad to domácí není. Naložte si ho podle našeho návodu a už nikdy nebudete chtít jiné.

5.  10.  2019 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že letos už je sezóna hub za námi? Pak budete překvapeni. Z některých lokalit nosí houbaři domů stále plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké. Mrkněte se v galerii nejen na poslední úlovky z října 2019.

17.  10.  2019 |
Minimalistická výzva na vlastní kůži: Za měsíc jsem vyhodila 465 věcí. Jak to šlo?

Minimalistická výzva na vlastní kůži: Za měsí…

Máte pocit, že váš domov přetéká věcmi? Seberte odvahu a začněte vyhazovat. Tak jako já. Žiju se svou rodinou na padesáti metrech čtverečních a v jednu chvíli jsem si řekla dost. Jak mi šlo zbavit se osobních pokladů a co bylo nejtěžší?

6.  10.  2019 |
Poslední sklizeň rajčat: I zelené plody můžete zpracovat

Poslední sklizeň rajčat: I zelené plody můžet…

Začínající podzim s sebou přináší sklizeň plodové zeleniny. Rajčata zrají, ale ne všechna stihnou dozrát venku – co s nimi? Nevěšte hlavu, není třeba je vyhazovat. Nazmar nemusí přijít nic z toho, co jste vypěstovali.

1.  10.  2019 |
Kana bez zazimování uhyne, postarejte se o ni!

Kana bez zazimování uhyne, postarejte se o ni…

Jak přezimovat kanu neboli dosnu? Není to nic složitého, hlízy vyjměte ze země, jen pozor, hlínu z nich neoklepávejte. Pokud jste kanu pěstovali v květináči, nemusíte ji z hlíny vyndavat, jen ji i s květináčem dejte dovnitř na studené místo. Jakou potřebuje teplotu?

9.  10.  2019 |