vytisknout velikost písma Pochutnejte si: Dušené papriky plněné luštěninami

Nejdříve ingredience...

Čtyři větší papriky, šest set gramů vařených luštěnin dle vaší chuti (čočka, hrách, fazole, sója, cizrna), sto gramů taveného sýra, čtyři stroužky česneku, lžička majoránky, lžička Vegety, případně podobného koření, strouhanka, hrst petrželky, dvě stě mililitrů vývaru (může být připravený i z kostky), olej, sůl a pepř.

Potom postup

Vybrané luštěniny uvařte a smíchejte s nadrobno nakrájeným taveným sýrem, prolisovaným česnekem a kořením. Podle potřeby zahustěte strouhankou, poté osolte a opepřete. Papriky očistěte, podélně rozřízněte a vyjměte z nich semeník.

Do takto připravených paprik napěchujte směs a vložte je do zapékací mísy. Jestliže vám nějaká nádivka ještě zůstane, rozprostřete ji kolem nich. Papriky podlijte vývarem a ve středně vyhřáté troubě duste pod pokličkou zhruba třicet pět až čtyřicet minut. Podle potřeby dolijte vývar, aby se pokrm nepřipálil. Dobrou chuť!

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařovačky

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařov…

Chcete si pořídit netradiční dekoraci, která navodí tu správnou atmosféru a všichni hosté ji navíc budou obdivovat? Pak se pusťte do výroby zimního svícnu ze zavařovací sklenice.

7.  11.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |