vytisknout velikost písma Pochutnejte si: Dušené papriky plněné luštěninami

Nejdříve ingredience...

Čtyři větší papriky, šest set gramů vařených luštěnin dle vaší chuti (čočka, hrách, fazole, sója, cizrna), sto gramů taveného sýra, čtyři stroužky česneku, lžička majoránky, lžička Vegety, případně podobného koření, strouhanka, hrst petrželky, dvě stě mililitrů vývaru (může být připravený i z kostky), olej, sůl a pepř.

Potom postup

Vybrané luštěniny uvařte a smíchejte s nadrobno nakrájeným taveným sýrem, prolisovaným česnekem a kořením. Podle potřeby zahustěte strouhankou, poté osolte a opepřete. Papriky očistěte, podélně rozřízněte a vyjměte z nich semeník.

Do takto připravených paprik napěchujte směs a vložte je do zapékací mísy. Jestliže vám nějaká nádivka ještě zůstane, rozprostřete ji kolem nich. Papriky podlijte vývarem a ve středně vyhřáté troubě duste pod pokličkou zhruba třicet pět až čtyřicet minut. Podle potřeby dolijte vývar, aby se pokrm nepřipálil. Dobrou chuť!

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |