vytisknout velikost písma Pochutnejte si: Brambory s mletým masem

Milí čtenáři, protože je únor obdobím vhodným pro předkličování raných brambor, napadlo nás, že se s vámi podělíme o výborný recept právě z této zeleniny. 

Brambory s mletým masem

Počítáme, že nebudete skrblit a o jídlo se podělíte s rodinou či přáteli. Všechny suroviny jsou tedy uváděny v množství pro čtyři strávníky. Budeme potřebovat kilo brambor, jednu brokolici, padesát gramů slaniny, půl kila mletého masa, sto gramů sýra na nastrouhání, dvě vajíčka, stroužek česneku, větší cibuli, majoránku, tuk na vymazání formy, sůl a pepř.

Jak na to?

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky, uvaříme v osolené vodě a necháme zchladnout. Brokolici rozebereme na růžičky, ty krátce povaříme a scedíme. Na pánvi zpěníme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme maso, sůl a pepř. Směs dochutíme česnekem utřeným s majoránkou a za stálého míchání zvolna opékáme doměkka.

Zapékací mísu vytřeme tukem a naplníme ji polovinou brambor, na něž rozložíme mleté maso a brokolici. Z druhé poloviny brambor připravíme kaši, do níž vmícháme žloutky a sníh z bílků. Touto kaší pokryjeme vrstvu brokolice a posypeme ji nastrouhaným sýrem. Pokrm dáme péct do předehřáté trouby při sto sedmdesáti stupních Celsia asi na pětačtyřicet minut.

Snad si pochutnáte stejně jako my!

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak správně naložit kysané zelí: Pochutnat si na něm můžete už za měsíc

Jak správně naložit kysané zelí: Pochutnat si…

Také tak milujete kysané zelí? Kromě toho, že je chutné, je doslova nabité vitamíny a minerály. A i když se dá koupit v každém obchodě, nad to domácí není. Naložte si ho podle našeho návodu a už nikdy nebudete chtít jiné.

6.  10.  2020 |
Dekorace na hrob: Vyrobte si dušičkovou výzdobu

Dekorace na hrob: Vyrobte si dušičkovou výzdo…

Zavzpomínejte na své zesnulé blízké, navštivte jejich hrob, ozdobte ho a zapalte svíčku. Dekorace na hrob nemusí být drahá. Dušičkovou výzdobu můžete snadno vyrobit doma. Nápady najdete v naší galerii.

23.  10.  2020 |
Nejkrásnější podzimní věnce na dveře. Který byste si vybrali?

Nejkrásnější podzimní věnce na dveře. Který b…

Nemusíte čekat až na předvánoční čas. Právě teď si můžete ozdobit dveře věncem s podzimní tématikou, který vás potěší při každém příchodu domů. Inspiraci najdete v galerii.

21.  10.  2020 |
Jak sušit šípky v sušičce, troubě a na slunci. Plus tipy na správné skladování

Jak sušit šípky v sušičce, troubě a na slunci…

Pokud se poohlížíte po nějakém přírodním produktu na podporu imunity, je šípek tou pravou trefou do černého, protože obsahuje obrovské množství blahodárných látek. Poradíme vám, jak šípky správně sušit, ať už v sušičce, v troubě nebo na slunci, a jak je uchovávat, aby vydržely co nejdéle.

10.  10.  2020 |