vytisknout velikost písma Pochutnejte si: Brambory s mletým masem

Milí čtenáři, protože je únor obdobím vhodným pro předkličování raných brambor, napadlo nás, že se s vámi podělíme o výborný recept právě z této zeleniny. 

Brambory s mletým masem

Počítáme, že nebudete skrblit a o jídlo se podělíte s rodinou či přáteli. Všechny suroviny jsou tedy uváděny v množství pro čtyři strávníky. Budeme potřebovat kilo brambor, jednu brokolici, padesát gramů slaniny, půl kila mletého masa, sto gramů sýra na nastrouhání, dvě vajíčka, stroužek česneku, větší cibuli, majoránku, tuk na vymazání formy, sůl a pepř.

Jak na to?

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky, uvaříme v osolené vodě a necháme zchladnout. Brokolici rozebereme na růžičky, ty krátce povaříme a scedíme. Na pánvi zpěníme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme maso, sůl a pepř. Směs dochutíme česnekem utřeným s majoránkou a za stálého míchání zvolna opékáme doměkka.

Zapékací mísu vytřeme tukem a naplníme ji polovinou brambor, na něž rozložíme mleté maso a brokolici. Z druhé poloviny brambor připravíme kaši, do níž vmícháme žloutky a sníh z bílků. Touto kaší pokryjeme vrstvu brokolice a posypeme ji nastrouhaným sýrem. Pokrm dáme péct do předehřáté trouby při sto sedmdesáti stupních Celsia asi na pětačtyřicet minut.

Snad si pochutnáte stejně jako my!

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak správně naložit kysané zelí: Pochutnat si na něm můžete už za měsíc

Jak správně naložit kysané zelí: Pochutnat si…

Také tak milujete kysané zelí? Kromě toho, že je chutné, je doslova nabité vitamíny a minerály. A i když se dá koupit v každém obchodě, nad to domácí není. Naložte si ho podle našeho návodu a už nikdy nebudete chtít jiné.

5.  10.  2019 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že letos už houby možná vůbec neporostou? Pak budete překvapeni. V posledních dnech z některých lokalit konečně nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké. Mrkněte se v galerii nejen na poslední úlovky ze srpna 2019.

16.  8.  2019 |
Poslední sklizeň rajčat: I zelené plody můžete zpracovat

Poslední sklizeň rajčat: I zelené plody můžet…

Začínající podzim s sebou přináší sklizeň plodové zeleniny. Rajčata zrají, ale ne všechna stihnou dozrát venku – co s nimi? Nevěšte hlavu, není třeba je vyhazovat. Nazmar nemusí přijít nic z toho, co jste vypěstovali.

1.  10.  2019 |
Minimalistická výzva na vlastní kůži: Za měsíc jsem vyhodila 465 věcí. Jak to šlo?

Minimalistická výzva na vlastní kůži: Za měsí…

Máte pocit, že váš domov přetéká věcmi? Seberte odvahu a začněte vyhazovat. Tak jako já. Žiju se svou rodinou na padesáti metrech čtverečních a v jednu chvíli jsem si řekla dost. Jak mi šlo zbavit se osobních pokladů a co bylo nejtěžší?

6.  10.  2019 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

22.  1.  2019 |