vytisknout velikost písma Pochutnejte si: Brambory s mletým masem

Pochutnejte si: Brambory s mletým masem
Milí čtenáři, protože je únor obdobím vhodným pro předkličování raných brambor, napadlo nás, že se s vámi podělíme o výborný recept právě z této zeleniny. 

Brambory s mletým masem

Počítáme, že nebudete skrblit a o jídlo se podělíte s rodinou či přáteli. Všechny suroviny jsou tedy uváděny v množství pro čtyři strávníky. Budeme potřebovat kilo brambor, jednu brokolici, padesát gramů slaniny, půl kila mletého masa, sto gramů sýra na nastrouhání, dvě vajíčka, stroužek česneku, větší cibuli, majoránku, tuk na vymazání formy, sůl a pepř.

Jak na to?

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky, uvaříme v osolené vodě a necháme zchladnout. Brokolici rozebereme na růžičky, ty krátce povaříme a scedíme. Na pánvi zpěníme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme maso, sůl a pepř. Směs dochutíme česnekem utřeným s majoránkou a za stálého míchání zvolna opékáme doměkka.

Zapékací mísu vytřeme tukem a naplníme ji polovinou brambor, na něž rozložíme mleté maso a brokolici. Z druhé poloviny brambor připravíme kaši, do níž vmícháme žloutky a sníh z bílků. Touto kaší pokryjeme vrstvu brokolice a posypeme ji nastrouhaným sýrem. Pokrm dáme péct do předehřáté trouby při sto sedmdesáti stupních Celsia asi na pětačtyřicet minut.

Snad si pochutnáte stejně jako my!

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak ostříhat levanduli, aby byla příští rok obsypaná květy

Jak ostříhat levanduli, aby byla příští rok o…

Právě teď je ten pravý čas. Levandule odkvétá a správný řez ovlivní nejen její tvar a vzhled, ale i to, kolik květů a v jaké kvalitě bude napřesrok mít.

30.  7.  2017 |
Jak zpracovat a uchovat cukety na zimu

Jak zpracovat a uchovat cukety na zimu

Také máte cuket, že nevíte, co s nimi? Vyzkoušeli jste snad už všechny způsoby úpravy a oblíbená zelenina vám už, jak se lidově říká, leze krkem? Uchovejte si je na zimu, kdy se vám po jejich chuti bude stýskat. Způsobů je hned několik.

28.  7.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Netradiční dekorace dodají zahradě styl

Netradiční dekorace dodají zahradě styl

Malé i větší drobnosti jsou třešničkou na dortu, která možná chybí vaší zahradě. Něco, co jí dodá styl, šmrnc a díky čemu se v ní můžete cítit velmi příjemně.

10.  8.  2017 |