vytisknout velikost písma Pochutnejte si: Brambory s mletým masem

Milí čtenáři, protože je únor obdobím vhodným pro předkličování raných brambor, napadlo nás, že se s vámi podělíme o výborný recept právě z této zeleniny. 

Brambory s mletým masem

Počítáme, že nebudete skrblit a o jídlo se podělíte s rodinou či přáteli. Všechny suroviny jsou tedy uváděny v množství pro čtyři strávníky. Budeme potřebovat kilo brambor, jednu brokolici, padesát gramů slaniny, půl kila mletého masa, sto gramů sýra na nastrouhání, dvě vajíčka, stroužek česneku, větší cibuli, majoránku, tuk na vymazání formy, sůl a pepř.

Jak na to?

Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky, uvaříme v osolené vodě a necháme zchladnout. Brokolici rozebereme na růžičky, ty krátce povaříme a scedíme. Na pánvi zpěníme na kostičky nakrájenou slaninu s cibulí, přidáme maso, sůl a pepř. Směs dochutíme česnekem utřeným s majoránkou a za stálého míchání zvolna opékáme doměkka.

Zapékací mísu vytřeme tukem a naplníme ji polovinou brambor, na něž rozložíme mleté maso a brokolici. Z druhé poloviny brambor připravíme kaši, do níž vmícháme žloutky a sníh z bílků. Touto kaší pokryjeme vrstvu brokolice a posypeme ji nastrouhaným sýrem. Pokrm dáme péct do předehřáté trouby při sto sedmdesáti stupních Celsia asi na pětačtyřicet minut.

Snad si pochutnáte stejně jako my!

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |