vytisknout velikost písma Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Rok co rok si pořizujete vánoční hvězdu, ale její konec bývá neslavný? Na vině je jedna či hned několik pěstitelských chyb, jichž se dopouštíte. Zjistěte, co děláte špatně, a řiďte se našimi radami.
Pět chyb, kterými ničíte vánoční hvězdu

Chyba první: nákup bez kontroly

Ať už vybíráte vánoční hvězdu či jakoukoliv jinou rostlinu, pozorně si ověřte její zdravotní stav. Prohlédněte, zda není napadená nějakou chorobou či škůdcem, zda zemina v květináči není přelitá (nestojí rostlina ve vodě?) nebo přesušená.

Rostlina může zahnívat, plesnivět či být povadlá, případně jí padají listy. Pokud nemáte znalosti nutné k tomu, abyste se poinsetii pokusili zachránit, objevíte-li některý z uvedených příznaků, nekupujte ji. Je více než pravděpodobné, že jí nebyla věnována patřičná péče.

Řešení: Vánoční hvězdu si důkladně a zblízka prohlédněte, nebojte se na ni sáhnout. Z obchodu si odneste jen tu, která je v dobrém stavu.

Čtěte také: Jak to udělat, aby vám vánoční hvězda vykvetla i příští rok

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |