vytisknout velikost písma Pěstování ananasu doma může být poměrně snadné

Ananas je broméliovitá rostlina. Ve vhodných podmínkách vytváří zdužnatělé květenství, které konzumujeme jako sladké ovoce. Růžici listů z vrcholové části ananasu (není to plod, ale zdužnatělý stonek a květenství) si můžete sami zakořenit a pěstovat. 

Chcete si doma vypěstovat ananas? Máme osvědčený návod! 

Chcete si doma vypěstovat ananas? Máme osvědčený návod! 

Ananas je tropické ovoce, má rád hodně sluníčka, teplo, dostatek živin a pravidelnou zálivku. Zalévejte ho proto tak, že vodu nalijete do středu listové růžice a necháte ji stékat na substrát. Rostlinu také často mlžte, miluje vyšší vzdušnou vlhkost.

Jaké zkušenosti mají naši čtenáři s pěstováním ananasu

Jaké zkušenosti mají naši čtenáři s pěstováním ananasu

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |