vytisknout velikost písma Pálenky: co o nich nevíte

Pálenky: co o nich nevíte

Víte, co to je lajtr? Dokázali byste správně připravit kvas? Tušíte, z jakého množství ovoce připravíte litr pálenky? Pokud se chcete dozvědět odpovědi na položené otázky, zavítejte do Botanické zahrady hlavního města Prahy.

Využití plodů rostlin aneb Pálenice, tak byla nazvána výstava zaměřená na výrobu pálenky, jejíž první ročník odstartoval 1. srpna a potrvá až do 16. září 2012. Prostory, v nichž probíhá, tedy venkovní expozice a výstavní sál botanické zahrady, jsou otevřeny vyjma pondělků každý den od 9.00 do 19.00 hodin.

Při pálení meruňkovice se řiďte řečí čísel

Při pálení meruňkovice se řiďte řečí čísel

Organizátoři slibují, že na výstavě potěšíte nejen zrak, ale i další smysly. Pokud ji navštívíte během víkendových dnů, budete si moci ve výstavním sále zakoupit pálenky různých druhů.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |