vytisknout velikost písma Oslavte začátek školy s F.O.O.D. piknikem, festivalem dobrého jídla!

Pohodová neděle uprostřed zeleně s dobrým jídlem a skvělou atmosférou. Co víc si přát? Tak vyrazte 3. září v Praze na Ladronku nebo 9. září v Olomouci do Korunní pevnůstky. Zve vás časopis F.O.O.D., který letos slaví 10. narozeniny.
Oslavte začátek školy s F.O.O.D. piknikem, festivalem dobrého jídla!

Již posedmé pro vás časopis  F.O.O.D. pořádá  F.O.O.D. piknik. Vstup je zdarma, protože je to zároveň narozeninová oslava časopisu, který tak oslaví své desáté výročí. Pokud rádi piknikujete, přijďte co nejdříve, budete si u nás moci zakoupit za symbolickou cenu 300 Kč a 500 Kč bohatý piknikový koš plný jídla včetně piknikové deky, která vám už zůstane. Koše naplní Kaufland, generální partner F.O.O.D. pikniku.

A teď zásadní info:

Kdy: 
3. 9. 2017 v Praze – Ladronka, od 11 do 18 hodin
9. 9. 2017 v Olomouci – Korunní pevnůstka, od 11 do 18 hodin

F.O.O.D. piknik je každoroční festival dobrého jídla, proto se kromě vlastího pikniku můžete těšit na více jak 100 českých farmářů i začínajících prodejců. V rámci celodenního programu vás čekají:

•    Kuchařská show známých šéfkuchařů
•    Živá hudební vystoupení
•    Velký dětský koutek
•    Piknikové koše plné dobrot za speciální cenu
•    Ochutnávky produktů od partnerů
•    Stánky s produkty českých kulinářů a farmářů
•    Chill out zóna

Vařit budou:
 
Martin Škoda (autor úspěšných kuchařek Škoda nevařit I. a II.) – grilované vepřové s bramborovým salátem, salát s kuřecím supreme, ořechy a meruňkami.
Jana Králiková Černá (nutriční gastronomka, specializuje se na asijskou kuchyni, Gourmet Academy) – kuřecí satay s arašídovou omáčkou.
Jiří Hilgard (finalista soutěže Master Chef) – trhané vepřové maso.
Za redakci časopisu F.O.O.D. Jarmila Červená (veganské kremrole) a Jana Vašáková.
Jiří Boháč za Kusmi Tea – detox limonády, čajové mojito.
Martin Staněk (kuchař, který vede kurzy v Gourmet Academy) – zauzený marinovaný losos s cizrnou, bezlepkové čokoládové donuty.
Gianfranco „Frankie“ Coizza (vede kurzy italské kuchyně v Gourmet Academy) – Fregola alla campidanese. 

Letos proběhne v Praze soutěž o koláč Ladronky. Kdokoliv z návštěvníků může přinést svůj koláč a zapsat ho do soutěže o hodnotné ceny. Vítěze vybere odborná porota. 

Program na pódiu moderuje Markéta Hrubešová, zazpívá Ondřej Ruml. 

Jana Vašáková, šéfredaktorka časopisu F.O.O.D., k narozeninám časopisu i pikniku řekla: 
„Deset let je pro časopis velká událost. První kulaté narozeniny, které je třeba oslavit. Pro naše čtenáře jsme jako dárek připravili redesign časopisu, hravější grafiku, zajímavé obličeje z gastro scény a ještě lahodnější recepty. Zároveň všechny zveme na F.O.O.D. piknik. Kde jinde než s dekou, skvělým jídlem, pitím a společností oslavit narozeniny? Těšíme se s celou redakcí v neděli 3. 9. na pražské Ladronce a v sobotu 9. 9. v Olomouci.“

Základní info o F.O.O.D. pikniku: 

http://foodpiknik.recepty.cz/

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety naslano i nasladko

Pět nejlepších receptů z cukety naslano i nas…

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  6.  2018 | | 2 N/A
Hortenzie: Nejčastější chyby v pěstování

Hortenzie: Nejčastější chyby v pěstování

Záhonové i nádobové hortenzie mají podobné nároky. Pokud nekvetou, bývá příčinou pěstitelská chyba. Podívejte se na jejich přehled a zjistěte, co vaší rostlině pomůže.

6.  6.  2018 |
Jak připravit rybízové víno

Jak připravit rybízové víno

Pokud vám na zahradě roste několik keřů rybízu a letos vás čeká bohatá sklizeň, popřemýšlejte, jak plody zpracovat. Jednu z mnoha variant představuje rybízové víno, které bývá označováno za nejchutnější mezi ovocnými.

3.  7.  2018 |
Jak správně provést letní řez ovocných stromů a keřů

Jak správně provést letní řez ovocných stromů…

Prořezáváte ovocné stromy a keře až po sezoně? Tak to je chyba. Letní řez totiž omezuje bujení a podporuje tvorbu květních pupenů, a díky tomu přispívá k bohatší a kvalitnější úrodě. Kdy přesně prořezat jabloně, hrušky, meruňky a další dřeviny, jak postupovat a na co určitě nezapomenout?

11.  7.  2018 |
Jak připravit svatojánský likér: Ořechovice krok za krokem

Jak připravit svatojánský likér: Ořechovice k…

Noc na svatého Jana chápali naši předkové jako magickou. Během ní trhali nezralé ořechy, z nichž připravovali svatojánský likér. Chcete si ho také vyrobit? Ponocovat kvůli tomu nemusíte. Vyzkoušejte náš recept na ořechovku z vodky. Chutnat vám bude, ať už ořechy natrháte kdykoli, a čarovné účinky bude mít také, pokud jí vypijete dostatečné množství.

20.  6.  2018 |