vytisknout velikost písma Oslavte začátek školy s F.O.O.D. piknikem, festivalem dobrého jídla!

Pohodová neděle uprostřed zeleně s dobrým jídlem a skvělou atmosférou. Co víc si přát? Tak vyrazte 3. září v Praze na Ladronku nebo 9. září v Olomouci do Korunní pevnůstky. Zve vás časopis F.O.O.D., který letos slaví 10. narozeniny.
Oslavte začátek školy s F.O.O.D. piknikem, festivalem dobrého jídla!

Již posedmé pro vás časopis  F.O.O.D. pořádá  F.O.O.D. piknik. Vstup je zdarma, protože je to zároveň narozeninová oslava časopisu, který tak oslaví své desáté výročí. Pokud rádi piknikujete, přijďte co nejdříve, budete si u nás moci zakoupit za symbolickou cenu 300 Kč a 500 Kč bohatý piknikový koš plný jídla včetně piknikové deky, která vám už zůstane. Koše naplní Kaufland, generální partner F.O.O.D. pikniku.

A teď zásadní info:

Kdy: 
3. 9. 2017 v Praze – Ladronka, od 11 do 18 hodin
9. 9. 2017 v Olomouci – Korunní pevnůstka, od 11 do 18 hodin

F.O.O.D. piknik je každoroční festival dobrého jídla, proto se kromě vlastího pikniku můžete těšit na více jak 100 českých farmářů i začínajících prodejců. V rámci celodenního programu vás čekají:

•    Kuchařská show známých šéfkuchařů
•    Živá hudební vystoupení
•    Velký dětský koutek
•    Piknikové koše plné dobrot za speciální cenu
•    Ochutnávky produktů od partnerů
•    Stánky s produkty českých kulinářů a farmářů
•    Chill out zóna

Vařit budou:
 
Martin Škoda (autor úspěšných kuchařek Škoda nevařit I. a II.) – grilované vepřové s bramborovým salátem, salát s kuřecím supreme, ořechy a meruňkami.
Jana Králiková Černá (nutriční gastronomka, specializuje se na asijskou kuchyni, Gourmet Academy) – kuřecí satay s arašídovou omáčkou.
Jiří Hilgard (finalista soutěže Master Chef) – trhané vepřové maso.
Za redakci časopisu F.O.O.D. Jarmila Červená (veganské kremrole) a Jana Vašáková.
Jiří Boháč za Kusmi Tea – detox limonády, čajové mojito.
Martin Staněk (kuchař, který vede kurzy v Gourmet Academy) – zauzený marinovaný losos s cizrnou, bezlepkové čokoládové donuty.
Gianfranco „Frankie“ Coizza (vede kurzy italské kuchyně v Gourmet Academy) – Fregola alla campidanese. 

Letos proběhne v Praze soutěž o koláč Ladronky. Kdokoliv z návštěvníků může přinést svůj koláč a zapsat ho do soutěže o hodnotné ceny. Vítěze vybere odborná porota. 

Program na pódiu moderuje Markéta Hrubešová, zazpívá Ondřej Ruml. 

Jana Vašáková, šéfredaktorka časopisu F.O.O.D., k narozeninám časopisu i pikniku řekla: 
„Deset let je pro časopis velká událost. První kulaté narozeniny, které je třeba oslavit. Pro naše čtenáře jsme jako dárek připravili redesign časopisu, hravější grafiku, zajímavé obličeje z gastro scény a ještě lahodnější recepty. Zároveň všechny zveme na F.O.O.D. piknik. Kde jinde než s dekou, skvělým jídlem, pitím a společností oslavit narozeniny? Těšíme se s celou redakcí v neděli 3. 9. na pražské Ladronce a v sobotu 9. 9. v Olomouci.“

Základní info o F.O.O.D. pikniku: 

http://foodpiknik.recepty.cz/

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařovačky

Jak si vyrobit zimně laděný svícen ze zavařov…

Chcete si pořídit netradiční dekoraci, která navodí tu správnou atmosféru a všichni hosté ji navíc budou obdivovat? Pak se pusťte do výroby zimního svícnu ze zavařovací sklenice.

7.  11.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |