vytisknout velikost písma Oslavte začátek školy s F.O.O.D. piknikem, festivalem dobrého jídla!

Pohodová neděle uprostřed zeleně s dobrým jídlem a skvělou atmosférou. Co víc si přát? Tak vyrazte 3. září v Praze na Ladronku nebo 9. září v Olomouci do Korunní pevnůstky. Zve vás časopis F.O.O.D., který letos slaví 10. narozeniny.
Oslavte začátek školy s F.O.O.D. piknikem, festivalem dobrého jídla!

Již posedmé pro vás časopis  F.O.O.D. pořádá  F.O.O.D. piknik. Vstup je zdarma, protože je to zároveň narozeninová oslava časopisu, který tak oslaví své desáté výročí. Pokud rádi piknikujete, přijďte co nejdříve, budete si u nás moci zakoupit za symbolickou cenu 300 Kč a 500 Kč bohatý piknikový koš plný jídla včetně piknikové deky, která vám už zůstane. Koše naplní Kaufland, generální partner F.O.O.D. pikniku.

A teď zásadní info:

Kdy: 
3. 9. 2017 v Praze – Ladronka, od 11 do 18 hodin
9. 9. 2017 v Olomouci – Korunní pevnůstka, od 11 do 18 hodin

F.O.O.D. piknik je každoroční festival dobrého jídla, proto se kromě vlastího pikniku můžete těšit na více jak 100 českých farmářů i začínajících prodejců. V rámci celodenního programu vás čekají:

•    Kuchařská show známých šéfkuchařů
•    Živá hudební vystoupení
•    Velký dětský koutek
•    Piknikové koše plné dobrot za speciální cenu
•    Ochutnávky produktů od partnerů
•    Stánky s produkty českých kulinářů a farmářů
•    Chill out zóna

Vařit budou:
 
Martin Škoda (autor úspěšných kuchařek Škoda nevařit I. a II.) – grilované vepřové s bramborovým salátem, salát s kuřecím supreme, ořechy a meruňkami.
Jana Králiková Černá (nutriční gastronomka, specializuje se na asijskou kuchyni, Gourmet Academy) – kuřecí satay s arašídovou omáčkou.
Jiří Hilgard (finalista soutěže Master Chef) – trhané vepřové maso.
Za redakci časopisu F.O.O.D. Jarmila Červená (veganské kremrole) a Jana Vašáková.
Jiří Boháč za Kusmi Tea – detox limonády, čajové mojito.
Martin Staněk (kuchař, který vede kurzy v Gourmet Academy) – zauzený marinovaný losos s cizrnou, bezlepkové čokoládové donuty.
Gianfranco „Frankie“ Coizza (vede kurzy italské kuchyně v Gourmet Academy) – Fregola alla campidanese. 

Letos proběhne v Praze soutěž o koláč Ladronky. Kdokoliv z návštěvníků může přinést svůj koláč a zapsat ho do soutěže o hodnotné ceny. Vítěze vybere odborná porota. 

Program na pódiu moderuje Markéta Hrubešová, zazpívá Ondřej Ruml. 

Jana Vašáková, šéfredaktorka časopisu F.O.O.D., k narozeninám časopisu i pikniku řekla: 
„Deset let je pro časopis velká událost. První kulaté narozeniny, které je třeba oslavit. Pro naše čtenáře jsme jako dárek připravili redesign časopisu, hravější grafiku, zajímavé obličeje z gastro scény a ještě lahodnější recepty. Zároveň všechny zveme na F.O.O.D. piknik. Kde jinde než s dekou, skvělým jídlem, pitím a společností oslavit narozeniny? Těšíme se s celou redakcí v neděli 3. 9. na pražské Ladronce a v sobotu 9. 9. v Olomouci.“

Základní info o F.O.O.D. pikniku: 

http://foodpiknik.recepty.cz/

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

7 věcí, na které musíte dát pozor při pěstování zamiokulkasu

7 věcí, na které musíte dát pozor při pěstová…

Zamiokulkas se v současnosti řadí mezi nejoblíbenější pokojové rostliny. Ač exotický, jeho pěstování není náročné. Je příkladem moderní rostliny – na trhu se objevil jen před pár lety, ale rychle si vydobyl své místo na slunci.

24.  10.  2018 |
Medvědí česnek je první jarní životabudič. Vyzkoušejte naše recepty

Medvědí česnek je první jarní životabudič. Vy…

Roste pouze na jaře a vychutnávat si ho můžete jen necelé dva měsíce. Jak ho v lese bezpečně poznat a odlišit ho od konvalinky? Jak ho pěstovat na zahradě? A co si z něj uvařit?

13.  3.  2019 |
Bylinky na balkon: Jaké jsou vhodné a jak je pěstovat

Bylinky na balkon: Jaké jsou vhodné a jak je …

Jsou voňavé, svěží, mají báječnou chuť. Čerstvé bylinky pozvednou každý pokrm. Využijete je při přípravě studené i teplé kuchyně. Hodí se do pomazánek, polévek, na brambory, k masu, na dezerty… Je proto skvělé mít je stále po ruce. Poradíme vám, jak si je snadno a úspěšně vypěstovat doma.

9.  3.  2019 |
Jak vypadá bršlice. Plevel, který zahrádkáři nenávidí a vegetariáni milují

Jak vypadá bršlice. Plevel, který zahrádkáři …

Každý zahrádkář zná tento úporný plevel a nejeden s ním bojuje celá léta. Lze se bršlice zbavit a je opravdu tak nebezpečná, jak se obecně tvrdí?

12.  3.  2019 |
I balkon v paneláku můžete proměnit v zahradu: Kde a za kolik koupit truhlíky?

I balkon v paneláku můžete proměnit v zahradu…

Také každé jaro a léto litujete, že nebydlíte v rodinném domku, ale máte k dispozici jen malý balkon? Nevadí, i tak si můžete vytvořit krásnou zahrádku. Inspirujte se nabídkou truhlíků a květináčů z obchodů. Samozřejmě je můžete umístit i na terasu nebo do zahrady.

15.  3.  2019 |