vytisknout velikost písma Oslavte začátek školy s F.O.O.D. piknikem, festivalem dobrého jídla!

Pohodová neděle uprostřed zeleně s dobrým jídlem a skvělou atmosférou. Co víc si přát? Tak vyrazte 3. září v Praze na Ladronku nebo 9. září v Olomouci do Korunní pevnůstky. Zve vás časopis F.O.O.D., který letos slaví 10. narozeniny.
Oslavte začátek školy s F.O.O.D. piknikem, festivalem dobrého jídla!

Již posedmé pro vás časopis  F.O.O.D. pořádá  F.O.O.D. piknik. Vstup je zdarma, protože je to zároveň narozeninová oslava časopisu, který tak oslaví své desáté výročí. Pokud rádi piknikujete, přijďte co nejdříve, budete si u nás moci zakoupit za symbolickou cenu 300 Kč a 500 Kč bohatý piknikový koš plný jídla včetně piknikové deky, která vám už zůstane. Koše naplní Kaufland, generální partner F.O.O.D. pikniku.

A teď zásadní info:

Kdy: 
3. 9. 2017 v Praze – Ladronka, od 11 do 18 hodin
9. 9. 2017 v Olomouci – Korunní pevnůstka, od 11 do 18 hodin

F.O.O.D. piknik je každoroční festival dobrého jídla, proto se kromě vlastího pikniku můžete těšit na více jak 100 českých farmářů i začínajících prodejců. V rámci celodenního programu vás čekají:

•    Kuchařská show známých šéfkuchařů
•    Živá hudební vystoupení
•    Velký dětský koutek
•    Piknikové koše plné dobrot za speciální cenu
•    Ochutnávky produktů od partnerů
•    Stánky s produkty českých kulinářů a farmářů
•    Chill out zóna

Vařit budou:
 
Martin Škoda (autor úspěšných kuchařek Škoda nevařit I. a II.) – grilované vepřové s bramborovým salátem, salát s kuřecím supreme, ořechy a meruňkami.
Jana Králiková Černá (nutriční gastronomka, specializuje se na asijskou kuchyni, Gourmet Academy) – kuřecí satay s arašídovou omáčkou.
Jiří Hilgard (finalista soutěže Master Chef) – trhané vepřové maso.
Za redakci časopisu F.O.O.D. Jarmila Červená (veganské kremrole) a Jana Vašáková.
Jiří Boháč za Kusmi Tea – detox limonády, čajové mojito.
Martin Staněk (kuchař, který vede kurzy v Gourmet Academy) – zauzený marinovaný losos s cizrnou, bezlepkové čokoládové donuty.
Gianfranco „Frankie“ Coizza (vede kurzy italské kuchyně v Gourmet Academy) – Fregola alla campidanese. 

Letos proběhne v Praze soutěž o koláč Ladronky. Kdokoliv z návštěvníků může přinést svůj koláč a zapsat ho do soutěže o hodnotné ceny. Vítěze vybere odborná porota. 

Program na pódiu moderuje Markéta Hrubešová, zazpívá Ondřej Ruml. 

Jana Vašáková, šéfredaktorka časopisu F.O.O.D., k narozeninám časopisu i pikniku řekla: 
„Deset let je pro časopis velká událost. První kulaté narozeniny, které je třeba oslavit. Pro naše čtenáře jsme jako dárek připravili redesign časopisu, hravější grafiku, zajímavé obličeje z gastro scény a ještě lahodnější recepty. Zároveň všechny zveme na F.O.O.D. piknik. Kde jinde než s dekou, skvělým jídlem, pitím a společností oslavit narozeniny? Těšíme se s celou redakcí v neděli 3. 9. na pražské Ladronce a v sobotu 9. 9. v Olomouci.“

Základní info o F.O.O.D. pikniku: 

http://foodpiknik.recepty.cz/

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zkuste švestková povidla v troubě a bez míchání

Urodilo se švestek, že nevíte, co s nimi? Zku…

Receptů na švestková povidla je mnoho a možná máte ten nejlepší od babičky. Ale pokud ne, máme pro vás jeden, který určitě stojí za vyzkoušení.

6.  9.  2020 |