vytisknout velikost písma Orchideje v plném květu můžete vidět v Praze i v Brně

Orchideje v plném květu můžete vidět v Praze i v Brně

Pokud patří mezi vaše oblíbené rostliny orchideje, máte nyní možnost prohlédnout si kvetoucí exempláře, které vypěstovali pracovníci botanických zahrad v Praze a v Brně.

Na orchideje v Praze můžete zajít hned

V Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze Na Slupi výstava probíhá už od konce října a navštívit ji můžete až do 10. listopadu. Otevřena je denně od 10.00 do 17.00 hodin, vstupenku získáte za 100 Kč, zlevněnou za 50 Kč. 

Zkuste pěstování orchidejí, poradíme vám, jak na to

Brněnská výstava je osvědčená, nadchne vás

Ve dnech 9. a 10. listopadu pořádá tradiční výstavu orchidejí i Botanická zahrada a arboretum Mendelovy univerzity v Brně. V prostorách skleníku (Černá Pole, ulice třída Generála Píky 1, vstup hlavní bránou arboreta od zastávky tramvají číslo 9 a 11, zastávka Bieblova) si budete moci prohlédnout sbírku obsahující 4000 taxonů tropických orchidejí a 300 taxonů tilandsií.

Orchideje pocházejí zejména z oblastí Střední a Jižní Ameriky, jihovýchodní Asie, Afriky (především Madagaskaru), Austrálie a Nové Guiney. Těšit se můžete na zástupce rodů Cattleya, Laelia, Oncidium, Paphiopedilum i jejich křížence.

Pro návštěvníky bude k dispozici poradenská služba k pěstování orchidejí. Vstupné je 50 Kč, pro děti od 6 do 15 let, studenty do 26 let a seniory 30 Kč, rodinné vstupné (2 dospělí a 2 až 5 dětí) vyjde na 120 Kč. Děti do 6 let, ZTP a průvodci ZTP mají vstup zdarma.

Zdroj: Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze, Botanická zahrada a arboretum Mendelovy univerzity v Brně

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |