vytisknout velikost písma Orchideje v plném květu můžete vidět v Praze i v Brně

Orchideje v plném květu můžete vidět v Praze i v Brně

Pokud patří mezi vaše oblíbené rostliny orchideje, máte nyní možnost prohlédnout si kvetoucí exempláře, které vypěstovali pracovníci botanických zahrad v Praze a v Brně.

Na orchideje v Praze můžete zajít hned

V Botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze Na Slupi výstava probíhá už od konce října a navštívit ji můžete až do 10. listopadu. Otevřena je denně od 10.00 do 17.00 hodin, vstupenku získáte za 100 Kč, zlevněnou za 50 Kč. 

Zkuste pěstování orchidejí, poradíme vám, jak na to

Brněnská výstava je osvědčená, nadchne vás

Ve dnech 9. a 10. listopadu pořádá tradiční výstavu orchidejí i Botanická zahrada a arboretum Mendelovy univerzity v Brně. V prostorách skleníku (Černá Pole, ulice třída Generála Píky 1, vstup hlavní bránou arboreta od zastávky tramvají číslo 9 a 11, zastávka Bieblova) si budete moci prohlédnout sbírku obsahující 4000 taxonů tropických orchidejí a 300 taxonů tilandsií.

Orchideje pocházejí zejména z oblastí Střední a Jižní Ameriky, jihovýchodní Asie, Afriky (především Madagaskaru), Austrálie a Nové Guiney. Těšit se můžete na zástupce rodů Cattleya, Laelia, Oncidium, Paphiopedilum i jejich křížence.

Pro návštěvníky bude k dispozici poradenská služba k pěstování orchidejí. Vstupné je 50 Kč, pro děti od 6 do 15 let, studenty do 26 let a seniory 30 Kč, rodinné vstupné (2 dospělí a 2 až 5 dětí) vyjde na 120 Kč. Děti do 6 let, ZTP a průvodci ZTP mají vstup zdarma.

Zdroj: Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze, Botanická zahrada a arboretum Mendelovy univerzity v Brně

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |