Novinka ve světě elektroniky: rostliny vám samy řeknou, co potřebují

Novinka ve světě elektroniky: rostliny vám samy řeknou, co potřebují

Máte rádi rostliny, ale přes sebevětší snahu se vám je nedaří úspěšně pěstovat, protože nepoznáte, kdy a co zrovna potřebují? Pravidelně je přeléváte či sušíte, o hnojení si mohou nechat jen zdát?

Patříte naopak k úspěšným pěstitelům a mezi vašimi rostlinami se nacházejí druhy velmi náročné na péči, jejichž stav je třeba často kontrolovat? Anebo jen rádi zkoušíte netradiční věci? 

Vám všechny by mohla zaujmout novinka Flower Power, kterou na letošním veletrhu spotřební elektroniky (CES 2013) v Las Vegas představuje společnost Parrot.

Jedná se o senzor v podobě plastové větvičky, který zapíchnete kovovou vidlicí do zeminy v květináči. Je opatřen několika čidly, jež zjišťují aktuální stav rostliny, o němž jste pak bezdrátově informováni pomocí aplikace ve svém smartphonu.

Součástí systému je podrobný popis životních podmínek více než šesti tisíc rostlinných druhů: jednoduše si vyberete, které z nich pěstujete, a Flower Power bude sám sledovat, zda jsou všechny jejich potřeby splněny, případně vás upozorní, co a jak je nutné napravit.

V kratší větvičce se skrývá AAA baterie, která udrží přístroj v provozu po dobu šesti měsíců. Zatím není jasné, kolik bude tato zajímavá novinka stát, nicméně v prodeji mám být už na jaře letošního roku. Podívejte se, jak funguje.

Doporučujeme

Články odjinud