vytisknout velikost písma Novinka na knižním trhu: Masožravé rostliny

Masožravé rostliny si většina z nás představuje jako filmovou Adélu, (co) ještě nevečeřela. Ve skutečnosti jsou to půvabné a neškodné rostlinky. Obsáhlé povídání o nich v nové knize připravil Martin Zoun.
Novinka na knižním trhu: Masožravé rostliny

Masožravé rostliny si většina z nás představuje jako Adélu, co ještě nevečeřela ze stejnojmenného českého filmu. Ve skutečnosti jsou to velmi subtilní a půvabné rostliny. Zajímavé a ucelené povídání o nich připravil Martin Zoun, jehož kniha právě přichází do knihkupectví.

Klepněte pro větší obrázek

Masožravé rostliny
Martin Zoun
pevná vazba
84 str. plnobarevných
Datum vydání: březen 2006
Kód knihy: KH0153
ISBN: 80-251-0935-6, EAN: 9788025109359

 

 

Pěstování masožravých rostlin není snadné, často totiž vyžadují speciální podmínky. V knize Martina Zouna se můžeme seznámit s mnoha druhy těchto zajímavých rostlin, doporučí nám  zásady jejich pěstování. Kniha představuje především ty, které se dají pěstovat v bytech.

"Masožravé rostliny vždy silně přitahovaly pozornost lidí. Už na první pohled dokáží zaujmout svým vzhledem, který je zcela odlišný od ostatních rostlin, výjimečná je samozřejmě i jejich životní strategie," láká čtenáře autor.

Kniha Masožravé rostliny Martina Zouna má v poznávání světa masožravých rostlin napomoci začínajícím až mírně pokročilým pěstitelům. zaměřuje se v ní především na druhy, které lze u nás koupit v obchodech, na výstavách nebo u specializovaných pěstitelů. Snaží se představit také ty druhy masožravek, které je možné pěstovat v bytových podmínkách.

Co v knize najdete?
  • Trochu historie
  • Vše o pěstování: nároky na vodu, světlo, teplo, substrát a umístění
  • Metody rozmnožování s praktickými návody
  • Jak lapat kořist pro své masožravky
  • Popis a biologii tří desítek druhů čtrnácti rodů masožravek
  • Spoustu zajímavostí a perliček o masožravých rostlinách

Publikace má 84 stran. Na křídovém papíře je několik desítek velmi kvalitních barevných fotografií a další obrazové dokumentace. Potěší nejen odborníka, ale každého laika, jehož masožraví zelenáči přitahují. Zajímavý čtivý text je výbornou příručkou pro pěstitele. Po jejím přečtení poběžíte do první specializované prodejny a doma si budete hýčkat zeleného dravce v květináči.

Ochutnávka

Prohlédněte si náhledy tří stran z knihy...

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

...a spěchejte do prvního knihkupectví.

Nebo si publikaci můžete objednat zde!

Klepněte pro větší obrázek

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte jej zastudena, ať nezničíte účinné látky

Mátový sirup osvěží, ale také léčí. Udělejte …

Máta je tradiční bylinkou v českých zahrádkách, její pěstování je jednoduché a chuť výborná. Máte ještě pár týdnů, než zvadne a zaschne, tak si z ní udělejte skvělý sirup.

27.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |