vytisknout velikost písma Novinka na knižním trhu: Masožravé rostliny

Masožravé rostliny si většina z nás představuje jako filmovou Adélu, (co) ještě nevečeřela. Ve skutečnosti jsou to půvabné a neškodné rostlinky. Obsáhlé povídání o nich v nové knize připravil Martin Zoun.
Novinka na knižním trhu: Masožravé rostliny

Masožravé rostliny si většina z nás představuje jako Adélu, co ještě nevečeřela ze stejnojmenného českého filmu. Ve skutečnosti jsou to velmi subtilní a půvabné rostliny. Zajímavé a ucelené povídání o nich připravil Martin Zoun, jehož kniha právě přichází do knihkupectví.

Klepněte pro větší obrázek

Masožravé rostliny
Martin Zoun
pevná vazba
84 str. plnobarevných
Datum vydání: březen 2006
Kód knihy: KH0153
ISBN: 80-251-0935-6, EAN: 9788025109359

 

 

Pěstování masožravých rostlin není snadné, často totiž vyžadují speciální podmínky. V knize Martina Zouna se můžeme seznámit s mnoha druhy těchto zajímavých rostlin, doporučí nám  zásady jejich pěstování. Kniha představuje především ty, které se dají pěstovat v bytech.

"Masožravé rostliny vždy silně přitahovaly pozornost lidí. Už na první pohled dokáží zaujmout svým vzhledem, který je zcela odlišný od ostatních rostlin, výjimečná je samozřejmě i jejich životní strategie," láká čtenáře autor.

Kniha Masožravé rostliny Martina Zouna má v poznávání světa masožravých rostlin napomoci začínajícím až mírně pokročilým pěstitelům. zaměřuje se v ní především na druhy, které lze u nás koupit v obchodech, na výstavách nebo u specializovaných pěstitelů. Snaží se představit také ty druhy masožravek, které je možné pěstovat v bytových podmínkách.

Co v knize najdete?
  • Trochu historie
  • Vše o pěstování: nároky na vodu, světlo, teplo, substrát a umístění
  • Metody rozmnožování s praktickými návody
  • Jak lapat kořist pro své masožravky
  • Popis a biologii tří desítek druhů čtrnácti rodů masožravek
  • Spoustu zajímavostí a perliček o masožravých rostlinách

Publikace má 84 stran. Na křídovém papíře je několik desítek velmi kvalitních barevných fotografií a další obrazové dokumentace. Potěší nejen odborníka, ale každého laika, jehož masožraví zelenáči přitahují. Zajímavý čtivý text je výbornou příručkou pro pěstitele. Po jejím přečtení poběžíte do první specializované prodejny a doma si budete hýčkat zeleného dravce v květináči.

Ochutnávka

Prohlédněte si náhledy tří stran z knihy...

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

...a spěchejte do prvního knihkupectví.

Nebo si publikaci můžete objednat zde!

Klepněte pro větší obrázek

Sledujte náš facebook


Nejčtenější články

Inspirujte se! Úžasné rekonstrukce bytů v paneláku

Inspirujte se! Úžasné rekonstrukce bytů v pan…

Napadlo by vás, že tyhle fotky pocházejí z bytů v panelových domech? Nás tedy vůbec. Je vidět, že šikovnou rekonstrukcí lze ze standardizovaných bytů získat moderní domov, který bude vyhovovat potřebám svých obyvatel. Prohlédněte si v galerii v úvodu článku zdařilé rekonstrukce panelových bytů.

19.  9.  2021 |
Lucie Kořistová
Interiér roku
Nejlepší houbařské lokality v Česku: Kde vždy rostou?

Nejlepší houbařské lokality v Česku: Kde vždy…

Je to k vzteku, když slyšíte, jak rostou houby, a pak se vrátíte z lesa s prázdnou. Kam vyrazit?

5.  9.  2021 |
Markéta Žídková
Houby
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Díky vydatným dešťům, které v posledních dnech zalily Česko, a také příznivým teplotám, houby znovu pomalu začínají růst, i když samozřejmě zdaleka ne všude. Podle mykologů a meteorologů se ale v nadcházejícím období babího léta můžeme těšit na pořádnou nadílku. Počasí zkrátka bude houbařům přát. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky? V textu najdete tipy kraj po kraji (hledáte-li jen svůj kraj, sjeďte si v článku níže na příslušnou oblast).

1.  9.  2021 |
Lenka Chvostová
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořké hřiby. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

28.  7.  2021 |
Markéta Žídková
Hřib žlučníkHřib satanNejedlé hřibyJedovaté hřibyHouby
Připravte si domácí pickles, je to dobrota plná vitaminů. Recept pro začátečníky

Připravte si domácí pickles, je to dobrota pl…

Jestli vám zbylo pár posledních vlastnoručně vypěstovaných kousků zeleniny a vy už nevíte, jak je zpracovat, vyzkoušejte pickles. Kvašená zelenina vám během zimních dnů dodá pořádnou dávku vitaminů. Využít můžete květák, zelí, mrkev, červenou řepu, prostě cokoliv.

20.  9.  2021 |
Lucie Kořistová
Domácnost