Novinka na knižním trhu: Masožravé rostliny

Novinka na knižním trhu: Masožravé rostliny

Masožravé rostliny si většina z nás představuje jako filmovou Adélu, (co) ještě nevečeřela. Ve skutečnosti jsou to půvabné a neškodné rostlinky. Obsáhlé povídání o nich v nové knize připravil Martin Zoun.

Masožravé rostliny si většina z nás představuje jako Adélu, co ještě nevečeřela ze stejnojmenného českého filmu. Ve skutečnosti jsou to velmi subtilní a půvabné rostliny. Zajímavé a ucelené povídání o nich připravil Martin Zoun, jehož kniha právě přichází do knihkupectví.

masožravky - var1.jpg

Masožravé rostliny
Martin Zoun
pevná vazba
84 str. plnobarevných
Datum vydání: březen 2006
Kód knihy: KH0153
ISBN: 80-251-0935-6, EAN: 9788025109359

 

 

Pěstování masožravých rostlin není snadné, často totiž vyžadují speciální podmínky. V knize Martina Zouna se můžeme seznámit s mnoha druhy těchto zajímavých rostlin, doporučí nám  zásady jejich pěstování. Kniha představuje především ty, které se dají pěstovat v bytech.

"Masožravé rostliny vždy silně přitahovaly pozornost lidí. Už na první pohled dokáží zaujmout svým vzhledem, který je zcela odlišný od ostatních rostlin, výjimečná je samozřejmě i jejich životní strategie," láká čtenáře autor.

Kniha Masožravé rostliny Martina Zouna má v poznávání světa masožravých rostlin napomoci začínajícím až mírně pokročilým pěstitelům. zaměřuje se v ní především na druhy, které lze u nás koupit v obchodech, na výstavách nebo u specializovaných pěstitelů. Snaží se představit také ty druhy masožravek, které je možné pěstovat v bytových podmínkách.

Co v knize najdete?
  • Trochu historie
  • Vše o pěstování: nároky na vodu, světlo, teplo, substrát a umístění
  • Metody rozmnožování s praktickými návody
  • Jak lapat kořist pro své masožravky
  • Popis a biologii tří desítek druhů čtrnácti rodů masožravek
  • Spoustu zajímavostí a perliček o masožravých rostlinách

Publikace má 84 stran. Na křídovém papíře je několik desítek velmi kvalitních barevných fotografií a další obrazové dokumentace. Potěší nejen odborníka, ale každého laika, jehož masožraví zelenáči přitahují. Zajímavý čtivý text je výbornou příručkou pro pěstitele. Po jejím přečtení poběžíte do první specializované prodejny a doma si budete hýčkat zeleného dravce v květináči.

Ochutnávka

Prohlédněte si náhledy tří stran z knihy...

masožravky 1.jpg

masožravky 2.jpg

masožrakvy 3.jpg

masožrakvy 4.jpg

...a spěchejte do prvního knihkupectví.

Nebo si publikaci můžete objednat zde!

masožravky - var1.jpg

Doporučujeme

Články odjinud