vytisknout velikost písma Novinka na knižním trhu: Masožravé rostliny

Masožravé rostliny si většina z nás představuje jako filmovou Adélu, (co) ještě nevečeřela. Ve skutečnosti jsou to půvabné a neškodné rostlinky. Obsáhlé povídání o nich v nové knize připravil Martin Zoun.
Novinka na knižním trhu: Masožravé rostliny

Masožravé rostliny si většina z nás představuje jako Adélu, co ještě nevečeřela ze stejnojmenného českého filmu. Ve skutečnosti jsou to velmi subtilní a půvabné rostliny. Zajímavé a ucelené povídání o nich připravil Martin Zoun, jehož kniha právě přichází do knihkupectví.

Klepněte pro větší obrázek

Masožravé rostliny
Martin Zoun
pevná vazba
84 str. plnobarevných
Datum vydání: březen 2006
Kód knihy: KH0153
ISBN: 80-251-0935-6, EAN: 9788025109359

 

 

Pěstování masožravých rostlin není snadné, často totiž vyžadují speciální podmínky. V knize Martina Zouna se můžeme seznámit s mnoha druhy těchto zajímavých rostlin, doporučí nám  zásady jejich pěstování. Kniha představuje především ty, které se dají pěstovat v bytech.

"Masožravé rostliny vždy silně přitahovaly pozornost lidí. Už na první pohled dokáží zaujmout svým vzhledem, který je zcela odlišný od ostatních rostlin, výjimečná je samozřejmě i jejich životní strategie," láká čtenáře autor.

Kniha Masožravé rostliny Martina Zouna má v poznávání světa masožravých rostlin napomoci začínajícím až mírně pokročilým pěstitelům. zaměřuje se v ní především na druhy, které lze u nás koupit v obchodech, na výstavách nebo u specializovaných pěstitelů. Snaží se představit také ty druhy masožravek, které je možné pěstovat v bytových podmínkách.

Co v knize najdete?
  • Trochu historie
  • Vše o pěstování: nároky na vodu, světlo, teplo, substrát a umístění
  • Metody rozmnožování s praktickými návody
  • Jak lapat kořist pro své masožravky
  • Popis a biologii tří desítek druhů čtrnácti rodů masožravek
  • Spoustu zajímavostí a perliček o masožravých rostlinách

Publikace má 84 stran. Na křídovém papíře je několik desítek velmi kvalitních barevných fotografií a další obrazové dokumentace. Potěší nejen odborníka, ale každého laika, jehož masožraví zelenáči přitahují. Zajímavý čtivý text je výbornou příručkou pro pěstitele. Po jejím přečtení poběžíte do první specializované prodejny a doma si budete hýčkat zeleného dravce v květináči.

Ochutnávka

Prohlédněte si náhledy tří stran z knihy...

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

Klepněte pro větší obrázek

...a spěchejte do prvního knihkupectví.

Nebo si publikaci můžete objednat zde!

Klepněte pro větší obrázek

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |