Nové trendy ve výstavbě rodinných domů – zdvižně posuvné dveře

V posledních letech lze pozorovat řadu nových trendů ve výstavbě rodinných domů. Jedním z nejsilněji se projevující změnou, jsou stále vyšší nároky investora na architektonické ztvárnění rodinného domu, přičemž se tyto nároky nekoncentrují již jen na interiér, ale také na exteriér domu.

U vnějšího vzhledu domu, pak hrají hlavní roli především okenní prvky. Stále více se prosazují na jednu stranu jednoduché okenní prvky bez zdobných přídavků, na druhou stranu je žádaná čím dál větší variabilita tvarů, barev či jiných povrchových úprav. Trendem jsou také velké prosklené plochy přinášející do prostoru více světla, opticky zvětšující prostor a navozující pocit kontaktu s venkovním prostorem. Veškeré výše uvedené požadavky však musejí být zároveň v souladu s požadavkem investora na co nejnižší spotřebu energie.

Klasickým představitelem novým prvků jsou zdvižně-posuvné dveře (HS portály). Naprostou špičkou v této oblasti jsou HS portály GENEO od firmy REHAU.

00003D83.jpg00003D8A.jpg785-K03-08.jpg

Jaké jsou hlavní výhody:

  • Výroba prvků až do výšky 2,7 m a celkové délky 10 m, a to díky fantastickým statickým vlastnostem profilů z materiálu RAU-FIPRO ( PVC se skelnými vlákny)
  • Tichý chod a velice snadné a lehké ovládání
  • Vynikající tepelně-izolační vlastnosti, HS portály GENEO splňují požadavky na pasivní dům (Uw = 0,67 W/m2K)
  • Individuální vzhled HS portálu GENEO dle Vaší představy – možnost profily polepovat fóliemi, lakovat nebo obložit hliníkovými krycími lištami
  • Vynikající bezpečnost: odolnost proti vloupání až do třídy RC2, zároveň i vynikající hlukový útlum až do Rw=42 dB
  • Splňují požadavky na bezbariérový průchod dle evropských norem
image003.png 
HS portály GENEO jsou k dispozici v následujících schématech.

Pro bližší informace kontaktujte firmu REHAU nebo se podívejte na www.rehau.cz.

Doporučujeme

Články odjinud