Než podzim zavolá

Ještě jste se nezbavily všeho písku z dovolené – a za chvíli budete s dětmi nakupovat školní potřeby. Připravte se s námi na nadcházející sezónu. V klidu a s předstihem. Na co je právě teď ideální čas?

Revize šatníku

Váš starý trenčkot už má své nejlepší časy za sebou a děti se přes léto zase vytáhly? Právě teď je ta nejlepší chvíle s tím něco udělat. Podrobte kritice podzimní a zimní výbavu celé rodiny. Zaměřte se především na stav bot, svrchníků a u dětí i školních batohů. Nákup nových kousků neodkládejte na poslední chvíli, mohl by se zbytečně prodražit! V aktuálních výprodejích totiž kromě lehounkých šatů můžete sehnat třeba i zimní kabát zlevněný na polovic. Ušetříte a chladná rána vás nezaskočí.

1595-cabinet-clothes-clothes-hanger-996329.jpg

Revize domácnosti

Sluneční paprsky nás ještě dokáží pořádně spálit, ale podzim už je cítit ve vzduchu. Vyplatí se projít celý dům a ověřit, že je na něj připravený. Těsní vaše okna dostatečně? Je tepelné čerpadlo funkční? A co vaše vchodové dveře? Víte, že i jimi může unikat velké množství tepla? Zvažte jejich výměnu ještě před příchodem chladnějších měsíců. Nejlepší tepelněizolační vlastnosti mají dveře z hliníku. Jsou odolnější než dřevo, a navíc nabízí nepřekonatelné designové možnosti. Dopřejte podzimní lifting nejen šatníku, ale i vašemu domovu a ušetřete za vytápění.

1595-LOMAX-2.jpg

Revize zahrady

S koncem léta je na zahradě ještě spousta práce. Ukliďte sklep a připravte jej na podzimní sklizeň ovoce a zeleniny. Pokud chcete založit nový trávník, je ideální doba pro výsev. Ten stávající pořádně pohnojte. Zastřihněte všechny živé ploty, u stromů zlikvidujte větve, listy i plody, které jsou suché nebo napadené škůdci a plísní. Vysaďte nové jahody.

1595-grass-455753-1920.jpg

Užijte si zbytek léta ve všech jeho barvách a nesmutněte z jeho konce. Babí léto je přece jedním z nejkrásnějších období roku!

Doporučujeme

Články odjinud