vytisknout velikost písma Nenechte si ujít Pohádkové krajinky ze sukulentních rostlin

Až do 31. května 2008 máte možnost navštívit výstavu sukulentů, která probíhá v Praze na Smíchově (Nádražní 112, naproti Andělu, vedle velkého květinářství) Otevřeno je každý den od desíti do osmnácti hodin, vstupné 30 korun, pro studenty, důchodce a děti 15 korun. 

Můžete se těšit na zhruba dvoustovku exponátů, přičemž rostliny jsou umístěny v originálních kamenných a keramických miskách pestrých tvarů. V případě použití kamenných misek se tak dosahuje přirozeného spojení neživé a živé přírody.

Jednotlivé exponáty jsou vlastně pokusem o vytvoření malých přirozených společenství rostlin v přírodní hornině. Exponáty představují bonsaje, krajinky, skalky osázené sukulentními rostlinami. Více informací se dozvíte od autora výstavy, pana Jaroslava Honce (tel.: 518 634 045, www.sukulent.cz).

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |