vytisknout velikost písma Několik poznámek k zimování rostlin

V místnostech, do nichž jste rostliny přenesli, je třeba často a dlouze větrat. Nový vzduch působí preventivně proti houbovým chorobám. Větrejte však jen tehdy, když nemrzne.

Rostliny pravidelně kontrolujte, myslete na to, že jsou snadným cílem škůdců. V případě, že rostlina bude napadena, oddělte ji od ostatních, aby se napadení nerozšířilo i na další exempláře, a ihned použijte vhodný přípravek.

V praxi se osvědčil obyčejný sprej pro kočky a psy proti blechám a podobným parazitům.

Klepněte pro větší obrázek
Pelargonie patří k nejrozšířenějším rostlinám, které uchováváme přes zimu

U všech rostlin omezte zálivku i teplotu, nezapomínejte, že vaši zelení přátelé si právě užívají období vegetačního klidu. Nehnojit!

Sbírejte suché a opadané listy. Často se na nich mohou vyskytnout různé choroby.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |