vytisknout velikost písma Nejlepší tvořítka na domácí zmrzlinu. Kde a za kolik je koupíte?

V letním horku přijde k chuti zmrzlina. Ta domácí je chutná a zdravá. Připravte ji doma sami z těch nejlepších ingrediencí. S těmihle tvořítky ji hravě zvládnete. Podívejte se na aktuální nabídku obchodů v galerii v úvodu článku.

Stačí tvaroh a ovoce nebo ovocný džus

Děti zmrzlinu milují a i mnozí dospělí se nenechají dlouho přemlouvat. Jenomže najít v obchodech zmrzlinu, která by nebyla plná cukrů, dochucovadel, ztužených tuků, konzervantů a dalších zbytečných látek, je celkem obtížné. Když si ale připravíte zmrzlinu doma, budete přesně vědět, co obsahuje. Zmrzku budete mít kdykoliv po ruce, mnohem zdravější a levnější, než je ta z obchodu. Při její výrobě se s dětmi pobavíte a něco nového je naučíte. A hlavně – nemusíte ji dětem odpírat jako něco nezdravého.

Nejlepší karafy a džbány pro to pravé letní osvěžení. Kde a za kolik je koupit?

Nejlepší karafy a džbány pro to pravé letní osvěžení. Kde a za kolik je koupit?

Receptů na výrobu zmrzliny je na internetu mnoho, ale vlastně se obejdete i bez nich. Stačí vzít bílý jogurt, tvaroh nebo smetanu a oblíbený druh ovoce. K dochucení můžete použít cukr, med, javorový či jiný sirup, ale vůbec to není potřeba. Takovou zmrzlinu si můžete dovolit i při dietě a máte zdravou svačinku.

Ať už zvolíte jakýkoliv recept, ingredience stačí rozmixovat v mixéru a směs pak přelít do tvořítek, která na několik hodin umístíte do mrazáku. Dnes už mají i obyčejné formičky v sobě špejličky, takže nic jiného nepotřebujete. Stačí si jen vybrat, zda máte raději nanuky, zmrzliny typu Calippo, či například Twister. Vaše děti ocení, když budou tvořítka pěkně barevná nebo například ve tvaru zvířátek. Nejjednodušší zmrzlinu uděláte tak, že vezmete ovocný džus a nalijete ho do tvořítek.

Jaká tvořítka vybrat? Podívejte se na aktuální nabídku obchodů v galerii v úvodu článku.

Nejkrásnější venkovské kuchyně. Inspirujte se ve fotogalerii a vyberte si

Nejkrásnější venkovské kuchyně. Inspirujte se ve fotogalerii a vyberte si

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Za dvě hodiny 700 křemenáčů osikových. Takový úlovek se povedl tento týden dvěma kamarádům na Benešovsku. Je jasné, že houby už zase rostou jak o život, i když samozřejmě ne úplně všude. Kam tedy v Česku vyrazit na houby, kde vás čekají nejlepší úlovky?

10.  9.  2020 |
Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak uchovat sladkost ovoce

Hrušková povidla z trouby. Snadná cesta, jak …

Dobře zralá hruška je sladká a šťavnatá. A taky poměrně křehká – snadno se otlačí, či dokonce rozmáčkne. Je proto třeba ji rychle spotřebovat. Kompoty jsou fajn, ale když je hrušek mnoho a už padají ze stromu, je potřeba rychlé akce.

13.  9.  2020 |
Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typické pro satan, hořčák a další houby?

Jak poznat jedovaté a hořké hřiby: Co je typi…

V lese se na vás smějí hřiby jak z učebnice, verdikt zkušeného houbaře však vzápětí vaše nadšení pošle pod bod mrazu. Jsou to hořčáky. Stačí jeden kousek a máte zkaženou celou smaženici. V tom lepším případě. Po konzumaci jedovatých hřibů si můžete způsobit zdravotní potíže. Jak tyto hřiby rozeznat od praváků?

9.  9.  2020 |
Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky. Vyberte si ze tří receptů

Šípkový sirup za studena, s medem i klasicky.…

Šípkový sirup je medicína, kterou znaly a využívaly už generace před námi. Přidejte se k nim a vyzkoušejte chuť plodů, které příznivě působí na organismus dětí i dospělých. Bez éček a dalších umělých přísad se obejde náš recept na šípkový sirup.

19.  9.  2020 |
Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A návod na pěstování

Jak správně jíst exotický kaktusový fík? A ná…

Má šťavnatou dužinu, lahodnou, mírně nakyslou, osvěžující chuť. Vzdáleně připomíná fík, jde ale o plod opuncie. Pokud jste ho ještě neochutnali, o hodně jste přišli. Poradíme vám nejen, jak kaktusové fíky jíst a správně připravit, ale i jak opuncii pěstovat.

23.  9.  2020 |