vytisknout velikost písma Nejkrásnější venkovské kuchyně. Inspirujte se ve fotogalerii a vyberte si

Necítíte se příliš dobře v dnešních moderních kuchyních, kterým vévodí strohý minimalistický styl? Pak by se vám nejspíš líbila kuchyně ve venkovském stylu, ze které na vás dýchnou pohoda a klid dávných časů. Našli jsme pro vás ty nejkrásnější kuchyně. Podívejte se na ně do fotogalerie a inspirujte se.

Nezáleží na tom, zda se chystáte dát nový kabát kuchyni v bytě, domku či na chalupě. Venkovský styl můžete zakomponovat téměř kamkoliv, pokud mu samozřejmě podřídíte i vybavení zbytku interiéru. Vytvořit takovou kuchyni je jednodušší, než si myslíte. Stačí se zaměřit na pár základních rysů, jež pravé venkovské kuchyně specifikují. Prozradíme vám, které to jsou.

Skandinávský design je stále oblíbenější. Jak takový styl vytvořit? Inspirujte se!

Skandinávský design je stále oblíbenější. Jak takový styl vytvořit? Inspirujte se!

Co vybrat do venkovské kuchyně?

Tradičními prvky jsou přírodní materiály, jako jsou dřevo, kámen, keramika a porcelán. Nejčastěji používanou barvou je bílá ve všech svých odstínech, setkat se ale můžete i s modrou nebo červenou.  Podlaha je buď dřevěná, nebo je použita dlažba imitující často kámen. Dominantou místnosti bývá velký, pokud možno dřevěný stůl, ke kterému se vejde celá široká rodina. Na stěnách visí nepřeberné množství pánví, rendlíků, cedníků a hrnců, které jsou vždy „po ruce“.

Kromě klasické kredence nesmí chybět také spousta otevřených polic, na kterých jsou vystavené nádobí, hrnečky, konvice, ale i různé plechové krabičky, květináče s bylinkami nebo třeba kuchařky. Jedním z nejdůležitějších prvků venkovské kuchyně je pak hluboký keramický bílý dřez. A zapomenout bychom neměli ani na velký sporák s troubou, nejlépe v retro designu. Vše pak vhodně doplní správně vybrané osvětlení, domácí textil, proutěné koše a košíky.

Podívejte se do naší velké fotogalerie v úvodu článku, která z padesáti fotek kuchyní z celého světa by se vám líbila nejvíc.

Nejkrásnější kuchyně ve stylu provence. Která se líbí vám?

Nejkrásnější kuchyně ve stylu provence. Která se líbí vám?

Nejúžasnější venkovní kuchyně. Která se líbí vám?

Nejúžasnější venkovní kuchyně. Která se líbí vám?

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Jak správně naložit kysané zelí: Pochutnat si na něm můžete už za měsíc

Jak správně naložit kysané zelí: Pochutnat si…

Také tak milujete kysané zelí? Kromě toho, že je chutné, je doslova nabité vitamíny a minerály. A i když se dá koupit v každém obchodě, nad to domácí není. Naložte si ho podle našeho návodu a už nikdy nebudete chtít jiné.

5.  10.  2019 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že letos už je sezóna hub za námi? Pak budete překvapeni. Z některých lokalit nosí houbaři domů stále plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké. Mrkněte se v galerii nejen na poslední úlovky z října 2019.

17.  10.  2019 |
Minimalistická výzva na vlastní kůži: Za měsíc jsem vyhodila 465 věcí. Jak to šlo?

Minimalistická výzva na vlastní kůži: Za měsí…

Máte pocit, že váš domov přetéká věcmi? Seberte odvahu a začněte vyhazovat. Tak jako já. Žiju se svou rodinou na padesáti metrech čtverečních a v jednu chvíli jsem si řekla dost. Jak mi šlo zbavit se osobních pokladů a co bylo nejtěžší?

6.  10.  2019 |
Poslední sklizeň rajčat: I zelené plody můžete zpracovat

Poslední sklizeň rajčat: I zelené plody můžet…

Začínající podzim s sebou přináší sklizeň plodové zeleniny. Rajčata zrají, ale ne všechna stihnou dozrát venku – co s nimi? Nevěšte hlavu, není třeba je vyhazovat. Nazmar nemusí přijít nic z toho, co jste vypěstovali.

1.  10.  2019 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

22.  1.  2019 |