vytisknout velikost písma Nejkrásnější velikonoční dekorace do dvou stovek. Inspirujte se!

Velikonoce už klepou na dveře. Jak vnést domů tu správnou atmosféru? Vyzdobte si svůj byt dekoracemi s jarními motivy.

Podléháte i vy jarnímu mámení? Pěstujete jarní osení, kupujete narcisky, barvíte vajíčka a do vázy pořizujete větvičky jívy obsypané huňatými „kočičkami“? Zkrátka děláte vše pro to, abyste jaro přivolali i k vám domů? Pak určitě uvítáte inspiraci v podobě fotogalerie, ve které najdete tipy, kde a za kolik pořídit vkusné velikonoční dekorace, které nezruinují váš rodinný rozpočet.

I když jsou Velikonoce původně křesťanským svátkem, a to dokonce tím nejdůležitějším, v dnešní době je vnímáme spíše jako svátky jara. Příroda se probouzí ze zimního spánku, tráva se začíná zelenat, objevují se první květy, rodí mláďátka. Zima je konečně definitivně pryč. Je čas oslavovat.

V Česku jsou prastarou tradicí hodování a pomlázka. Na Velikonoční pondělí chlapci a muži šlehají dívky pomlázkou z vrbového proutí ozdobenou pestrými pentlemi. Dělají to proto, aby ženy zůstaly celý rok zdravé, mladé a uchovaly si plodnost. Při hodování pronášejí koledy. Za „odměnu“ si jako symbol díků odnášejí obarvená vajíčka. Ta jsou totiž prastarým symbolem nového života. Na stole pak samozřejmě nemůžou chybět upečený beránek a mazanec, stejně jako nádivka. Recept na ni najdete ZDE.

Jak vyrobit provázkovou kraslici s čokoládovými vajíčky uvnitř

Jak vyrobit provázkovou kraslici s čokoládovými vajíčky uvnitř

Krok za krokem: Vyrobte si netradiční velikonoční dekoraci

Krok za krokem: Vyrobte si netradiční velikonoční dekoraci

Nejlepší velikonoční recepty najdete zde.

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Pět nejlepších receptů z cukety

Pět nejlepších receptů z cukety

Cukety se těší velké oblibě, navíc vypěstovat je zvládne i začátečník. Když je velká úroda, co pak s nimi? Tady je pět skvělých receptů.

27.  7.  2017 | | 2 N/A
Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování. Za pár korun, bez chemie

Recept na rychlý domácí kečup bez zavařování.…

Nejen děti, ale ani mnozí dospělí nedají bez kečupu ani ránu. Nejedno dítko jím vylepšuje i řízek. Tak proč si ho nevyrobit z vlastní úrody, alespoň máte jistotu, že je ze zralých, zdravých rajčátek.

24.  8.  2017 |
Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěstování

Rakytník řešetlákový: Největší chyby při pěst…

Rakytník má neuvěřitelně kyselé plody – to proto, že obsahuje obrovské množství vitamínu C. Ještě tento zázračný keř v zahradě nemáte?

30.  6.  2017 |
Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Jak rozlišit jedovatý žampion od jedlého?

Žampion zápašný (odborně Pečárka zápašná) je nejnebezpečnější houbou pro houbaře, protože málokdo čeká, že i žampiony mají své jedovaté zástupce.

3.  9.  2017 |
Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí máslo

Jak si připravit zaručeně čerstvé domácí másl…

Pokud si doma vyrobíte vlastní máslo, máte zaručeno, že je čerstvé a nikoliv rozmrazené po dvou letech ze skladových zásob. Při přípravě klasického másla oproti cenám v obchodě příliš neušetříte, pokud máte rádi bylinkové či slané máslo, pak se domácí výroba vyplatí i finančně.

10.  9.  2017 |