vytisknout velikost písma Nejkrásnější podzimní věnce na dveře. Který byste si vybrali?

Nemusíte čekat až na předvánoční čas. Právě teď si můžete ozdobit dveře věncem s podzimní tématikou, který vás potěší při každém příchodu domů. Inspiraci najdete v galerii.

Ještě před pár lety jsme znali jen klasický adventní věnec ozdobený čtyřmi svíčkami, který nám položený na stole či komodě "odpočítával" čas do Vánoc. Dnes si už ale stále víc lidí věší dekorativní věnec i na vstupní dveře bytu či domu. A to nejen v předvánočním nebo velikonočním čase. Oblíbené jsou také sezónní věnce s tématikou daného ročního období.

Jak na to: Přivítejte návštěvy i podzim girlandou

Jak na to: Přivítejte návštěvy i podzim girlandou

Na vzrůstající poptávku zareagovali i výrobci, takže není problém si takzvaný vítací věnec pořídit v obchodě. Ty nevkusné plastové z Číny seženete i v hypermarketu, pro hezký věnec si ale musíte zajít do květinářství nebo prodejny dekoračních předmětů. Ceny jsou ale poměrně vysoké. Vyrobit si vlastní věnec přitom vůbec není těžké. A navíc budete mít stoprocentní jistotu, že vaše dveře zdobí skutečný originál.

Jak vyrobit věnec? Stačí korpus, drát a dekorace

Vlastnoruční výroba věnce na dveře není složitá. Slaměný nebo polystyrenový korpus koupíte v každém větším květinářství nebo v hobby marketu za pár desítek korun. Pak už budete potřebovat jen tavnou pistoli, případně vázací drát, a materiál na ozdobení. Ten nasbíráte třeba na víkendové odpolední procházce nebo cestou domů z práce.

Tipy na výrobu dušičkových věnečků

Tipy na výrobu dušičkových věnečků

Nejvhodnější jsou různé pestrobarevné listy, snítky různých keřů s listy i bez, stébla nejrůznějších trav, břečťan. Krásně se na věnci budou vyjímat také například větvičky s plody jeřabiny, hlohu, ptačího zobu. A na finální dozdobení můžete použít plody nejrůznějších stromů v podobě kaštanů, žaludů, bukvic a šišek, ale třeba i prázdné šnečí ulity.

Určitě už jste slyšeli o japonském umění skládání papíru nazvaném Origami. Pokud si ho sami chcete vyzkoušet, složte si podle našeho video návodu nádhernou kytičku, která se bude vyjímat třeba na stole:

Ty nejlepší vychytávky z palet! Inspiraci najdete v galerii

Ty nejlepší vychytávky z palet! Inspiraci najdete v galerii

Jak vyrobit designový koš z obyčejného lana

Jak vyrobit designový koš z obyčejného lana

Sledujte náš facebook

Nejčtenější články

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Chcete dobré kyselé zelí? Naložte si je!

Vepřo-knedlo-zelo nebo zelňačka, která spraví chuť po probdělé noci – máte rádi tyto pokrmy? Tak víte, že dobré kyselé zelí je jejich základ. A nejlepší zelí je domácí. Naložte si ho tedy podle následujících rad.

5.  9.  2018 |
Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se na tipy z celé ČR

Kam na houby: Víme, kde rostou! Podívejte se …

Mysleli jste si, že vzhledem k suchému létu a dlouhodobě nadprůměrným teplotám už letos houby možná vůbec neporostou? Pak asi budete překvapeni. V posledních dnech nosí houbaři domů plné košíky. Zjistili jsme pro vás, kde aktuálně houby rostou a jaké.

12.  10.  2018 |
Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Jak vyrobit léčivý sirup a mast z rýmovníku

Sezóna chřipek a nachlazení je v plném proudu. Rýmě a kašli unikne jen málokdo z nás. Není ale nutné vše řešit jen prášky a předraženými přípravky z lékárny. Nepříjemné příznaky pomůže zmírnit třeba rýmovník. Máme pro vás návod, jak si z něj doma vyrobit sirup a mast.

27.  1.  2018 |
Jak pěstovat vřes na zahradě i v truhlíku na balkoně?

Jak pěstovat vřes na zahradě i v truhlíku na …

Vřesy rozkvétají mezi posledními rostlinami od konce léta do pozdního podzimu. Ozdobí truhlíky, zahradu a doplní i podzimní aranžmá. Co všechno potřebuje vřes na zahradě i v truhlíku a jak založit nové vřesoviště?

28.  8.  2018 |
Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořechy

Jak správně skladovat vyloupané vlašské ořech…

Skladování vyloupaných vlašských ořechů má své nesporné výhody, ale i nevýhody. Mají totiž tendenci brzy žluknout, rychle chytají plíseň a chutnají molům. Prozradíme vám proto, jak a kam je uložit, aby vydržely jako čerstvé až do příští sezóny.

19.  9.  2018 |